Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ (πέραν της Α' Οικουμενικής Συνόδου) το διασημότερο ΙΕΡΟ χ α σ τ ο ύ κ ι της Εκκλησιαστικής Ιστορίας;

ΛΟΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ; 

ΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ; ; ;

Αποτέλεσμα εικόνας για α΄Οικουμενική Σύνοδος
Η ΑΓΙΑ ...ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ! Ο ΑΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ "ΦΙΛΟΔΩΡΕΙ" ΤΟΝ
ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΑΡΕΙΟ,
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Α' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΛΩΝ!

(ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΞΗΓΟΥΝΕ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ;
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑΧΑ "ΚΑΤΙ";)
Στο εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας σήμερα αναφέρεται η μνήμη των 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου που συνεκλήθη το 325 μ.Χ. στην Νίκαια της Βιθυνίας, με την πρωτοβουλία του αυτοκράτορος Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος και παρέστη "προεδρεύοντας" σε αυτήν.

Αποτέλεσμα εικόνας για α΄Οικουμενική Σύνοδος
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ, Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΩΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΔΕΞΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ
ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕΙ ΤΟΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΑΡΕΙΟ!
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ
ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ...

Αποτέλεσμα εικόνας για α΄Οικουμενική Σύνοδος
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΣ
ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ,
ΝΕΡΟ, ΧΩΜΑ ΚΑΙ
ΦΩΤΙΑ, Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ!

Σημαντικό είναι να επισημανθεί (πέραν των εκλεκτών παρουσιών μεγάλου αριθμού αγωνιστών Πατέρων & Αγίων που έλαβαν μέρος και διεκρίθησαν) ότι κατά την Σύνοδο της Νικαίας έλαβαν χώρα πολλά θαύματα από τους άγιους θεοφόρους Πατέρες. 

Σχετική εικόνα

Χαρακτηριστικά ήταν τα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος, (με την μετατροπή μιάς κεραμίδας σε νερό, χώμα και φωτιά, δείχνοντας έτσι το τρισυπόστατο της Αγίας Τριάδος, που είναι ομοούσιος και αχώριστος),

Σχετική εικόνα

του Αγίου Οικουμένιου και του Αγίου Αχιλλείου, επισκόπου Λαρίσης. 

Άξιο αναφοράς θεωρείται και το συμβάν μεταξύ του Αγίου Νικολάου και του αιρεσιάρχου φανατικού Αρείου. 
Ο πρώτος μην μπορώντας να συγκρατήσει την  α γ α ν ά κ τ η σ ή   του για τα όσα ΑΙΡΕΤΙΚΑ & ΚΑΙΝΟΦΑΝΗ υποστήριζε ο Άρειος τον Χ Α Σ Τ Ο Υ Κ Η Σ Ε ! 

Σχετική εικόνα

Ο Μ. Κωνσταντίνος, (βάσει ενός "κανονισμού" που απαγόρευε την χειροδικία ενώπιον του Αυτοκράτορος) τιμώρησε το Επίσκοπο Νικόλαο με φυλάκιση. 
Αλλά στη φυλακή συντελέστηκε ακόμα ένα μοναδικό ΘΑΥΜΑ δείχνοντας την αγιότητα του Νικολάου και την πλάνη του Αρείου, αφού ο ίδιος ο Χριστός και η Παναγία παρουσιάσθηκαν στο κελλί του Αγίου και του επέστρεψαν το αφαιρεθέν - κατά την σύλληψή του -  ωμοφόριό του και το Ευαγγέλιο, οπότε επέστρεψε στην Σύνοδο το αμέσως επόμενο πρωϊνό αφήνοντας  ά φ ω ν ο υ ς  τους πάντες.

Αποτέλεσμα εικόνας για α΄Οικουμενική Σύνοδος

Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την σπουδαία εκείνη Σύνοδο της Νικαίας, άς δούνε το ακόλουθο 'λίνκ':

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!