Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ! Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΡΡΙΞΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΟ ΙΝΣΤΑΓΚΡΑΜ:


«Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!» – ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Όλο και μεγαλώνει η κόντρα μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, καθώς μετά τον κινηματογραφικό έλεγχο που έγινε στον αεροδρόμιο στο απελαθέντα γενικό πρόξενο του Ισραήλ, ο γιος του Νετανιάχου έκανε ένα ποστ στο Instagram.


Ο Γιάιρ Νετανιάχου, γιος του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δημοσίευσε μια εικόνα λέγοντας «Fuck Turkey», στο λογαριασμό του στο Instagram την Τετάρτη, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Αυτό έπεται μιας διπλωματικής κόντρας μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, η οποία άρχισε την Τρίτη, όταν η Άγκυρα απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ, ως αντίποινα, για το μακελειό που συντελέστηκε στην Γάζα, την Δευτέρα, όταν τουλάχιστον 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του στρατού του Ισραήλ αλλά και χρήση χημικών.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


«Γ@μιέτ@ι η Τουρκία» έγραψε ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μ. Νετανιάχου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας τον λαό του Ισραήλ την στιγμή που έχουμε απανωτά τουρκο-ισραηλινά επεισόδια. Τούρκοι ξυλοκόπησαν πριν λίγο την ομάδα Hadashot 2, η οποία βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη.


 Τούρκοι τους επιτέθηκαν στην πλατεία Taksin εν μέσω ουρλιαχτών, προφανώς των γνωστών Αλλάχ Ακμπαρ. Ευτυχώς ο ρεπόρτερ Ohad Hemo και ο παραγωγός, Oded Bino, γλίτωσαν τα χειρότερα και δεν χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, όπως διαβάζουμε σε στρατιωτικό πόρταλ.

Νωρίτερα οι Τούρκοι ταπείνωσαν τον πρέσβη του Ισραήλ, με τους Ισραηλινούς να κάνουν λόγο για περίοδο σχέσεων «Μαβί Μαρμαρά».


Ολόκληρη η περιοχή «χορεύει» πλέον στους ρυθμούς της σύγκρουσης Ισραήλ-Τουρκίας. Αν αυτές οι δυο χώρες είχαν κοινά σύνορα, πλέον θα μιλούσαμε για γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή.


«Ο γιος του του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μ. Νετανιάχου, έγραψε ένα ρητό μήνυμα για την Τουρκία. «Γ@μιέτ@ι η Τουρκία», έγραψε στο Ίνσταγκραμ.


Και μια λεπτομέρεια:


Στην φωτογραφία όπως θα δείτε, το γράμμα «C» έχει το σύμβολο της Τουρκίας, είναι γραμμένο ως ημισέληνος με αστέρι, σύμβολο του Ισλάμ.

Ο Yair Netanyahu εξέφρασε την οργή εκατ. Ισραηλινών.

Έρχεται «σφαλιάρα» περιοπής στην Τουρκία και τον Ερντογάν με την αναγνώριση της αιμοσταγούς γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ισραήλ και ίσως από τις ΗΠΑ.

Η Σιωνιστική Ένωση MK Itzik Shmuly και το  κυβερνητικό κόμμα Likud MK ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν νομοσχέδιο για την άμεση αναγνώριση της  γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους , σε μια κίνηση που αποτελεί δικαίωση για εκατομμύρια θύματα της τουρκικής θηριωδίας.

Το ζήτημα μάλιστα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους ήταν στην ημερήσια διάταξη της Κνεσέτ, σήμερα Τετάρτη.


Η Σιωνιστική Ένωση MK Itzik Shmuly και το κόμμα Λικούντ MK ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλουν το σχετικό νομοσχέδιο για να καταστεί το Ισραήλ η 30η χώρα που θα αναγνωρίσει την γενοκτονία του 1915, στην οποία η Οθωμανική Αυτοκρατορία εξόντωσε  με βάρβαρο τρόπο 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους.


Η κίνηση αυτή ήρθε αμέσως μόλις ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε κατά του Ισραήλ για την υπεράσπιση των συνόρων του στην Λωρίδα της Γάζας από τους Παλαιστινίους στασιαστές, τονίζει ο ισραηλινός τύπος.


Ο Ερντογάν ανακάλεσε τον πρεσβευτή του από το Ισραήλ, και στο Twitter, έγραψε ότι κατονομάζει το Ισραήλ «ως ένα κράτος απαρτχάιντ, που έχει καταλάβει έναν ανυπεράσπιστο λαό για 60+ χρόνια,», δηλώνοντας έτσι  ότι η  ύπαρξη του εβραϊκού κράτους δεν είναι νόμιμη, κάτι που ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου για τα σχέδια του Τούρκου προέδρου  για την Ιερουσαλήμ,  την οποία ο ίδιος θεωρεί ως την δεύτερη ιερή πόλη του Ισλάμ μετά την γενέτειρα του Μωάμεθ.


Ο Ισραηλινός  Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ερντογάν είναι ένας υποστηρικτής της τρομοκρατίας της Χαμάς, ενώ οι Βουλευτές του δήλωσαν ότι ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουν  την Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους,  μια κίνηση την οποία  το Ισραήλ είχε κακώς  αποφύγει,  λόγω των σχέσεων με την Άγκυρα .


Ισραηλινός βουλευτής είπε συγκεκριμένα :


«Δεν θα δεχτούμε ηθικολογία από έναν  αντισημίτη Τούρκο χασάπη,  που ρίχνει βόμβες σε χιλιάδες Κούρδους στην βορειοδυτική Συρία κάθε μέρα, και η χώρα του οποίου έχει την ευθύνη για την γενοκτονία του αρμενικού λαού και του  λαού των Ασσυρίων.»


«Όταν ο Χίτλερ παρουσιάστηκε αξιωματικούς της Βέρμαχτ με το σχέδιό του για τη μαζική εξόντωση στην Πολωνία, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών,  ανακούφισε τις ανησυχίες των αξιωματικών του  λέγοντας,  «Ποιος, άλλωστε, μιλάει σήμερα για τους  Αρμένιους;


Για αυτό το λόγο και εμείς θα έπρεπε να είχαμε ήδη αναγνωρίσει  επίσημα αυτή την γενοκτονία», δήλωσε ο Βουλευτής Ohana.


Άλλοι βουλευτές κάλεσαν το Ισραήλ να υποβαθμίσει τους δεσμούς με την Άγκυρα,  όχι μόνο προσωρινά, σε συνδυασμό με την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, αλλά ανοιχτά βοηθώντας τους Κούρδους και  ενθαρρύνοντας τις ΗΠΑ να διώξουν  την Τουρκία από το ΝΑΤΟ.


«Δεν συμφωνούμε με αντισημιτιστές όπως ο Ερντογάν», δήλωσε ο Λάπιντ.


«Έφτασε η στιγμή να πει η κυβέρνηση αυτό που είναι σαφές εδώ και πολύ καιρό:» Ο Ερντογάν είναι μέρος του άξονα της ισλαμικής τρομοκρατίας «, κατέληξε ο ίδιος.
 Το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε.


 Μια διπλωματική πηγή δήλωσε ότι η κατάσταση είναι λεπτή και η τελική απόφαση αφορά  αποκλειστικά τον Νετανιάχου .
Τὰ βίντεο ἐδῶ


«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!