Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ο Μ. Κωνσταντίνος, ο πιο μισητός αυτοκράτορας από εχθρούς της Εκκλησίας


Ο Μ. Κωνσταντίνος, ο πιο μισητός αυτοκράτορας από τους εχθρούς της Εκκλησίας


 Νικολάου Σωτηρόπουλου
Εχθές που η Εκκλησία τιμούσε τους αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, παραθέτουμε μικρό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την εξαίρετη ομιλία του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, που έγινε σαν χθες πριν 13 χρόνια και είχε θέμα «Ο Μέγας Κωνσταντίνος» (20-5-2001).

ιουλιανος1

Αδελφοί μου απ΄ όλους τους αυτοκράτορας του Βυζαντίου, οι άπιστοι, οι εχθροί της Εκκλησίας και ιδιαίτερα οι ελληνολάτρες, αυτοί που θέλουν να επαναφέρουν την αρχαία ελληνική θρησκεία, το δωδεκάθεο του Ολύμπου, απ΄ όλους λέγω τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, ποιόν νομίζετε ότι αγαπούν περισσότερο και ποιόν μισούν περισσότερο; 

Αγαπούν περισσότερο τον Ιουλιανό τον Αποστάτη και Παραβάτη που ανετράπη Χριστιανικά, αποστάτησε από την Πίστη, δίωξε τον Χριστιανισμό και προσπάθησε να επαναφέρει την ειδωλολατρία. Ένας ψυχοπαθής ήταν ο Ιουλιανός χωρίς υπερβολή και επεδίωκε ουτοπία. Και όμως, στη συνείδηση των απίστων ο Ιουλιανός είναι ο πιο ανώτερος αυτοκράτωρ.

Και ποιόν μισούν και κατηγορούν περισσότερο από όλους τους βυζαντικούς αυτοκράτορες οι άπιστοι; Τον Μέγα Κωνσταντίνο! Δεν αναγνωρίζουν την αγιωσύνη του και τη μεγαλωσύνη του. 
Γιατί; Διότι ο Μέγας Κωνσταντίνος υποστήριξε τον Χριστιανισμό. 
Θα ήθελαν αυτοί οι άπιστοι αιωνίως να σφαγιάζονται οι Χριστιανοί. Και βεβαίως δεν λένε την αλήθεια «Μισούμε τον Κωνσταντίνο διότι υπεστήριξε τον Χριστιανισμό», αλλά λέγουν προφασιζόμενοι ότι «δεν είναι άγιος ο Κωνσταντίνος διότι διέπραξε δύο εγκλήματα».

Την ομιλία θα τη βρείτε στο βιβλιοπωλείο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», της αγαπημένης Αδελφότητας του π. Αυγουστίνου


Δείτε και παρουσίαση σαν βίντεο Ο Μ. Κωνσταντίνος, ο πιο μισητός αυτοκράτορας από τους εχθρούς της Εκκλησίας, πατώντας ΕΔΩ

Οι πιο αξιοσήμαντοι Χριστιανικοί νόμοι που θέσπισε ο Μέγας Κωνσταντίνος, πατώντας ΕΔΩ




[Πηγή]http://www.katanixis.gr/2018/05/blog-post_566.html
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!