Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΓΙΝΕ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.


Η αναπαρασταση της Μαχης που πλεον εγινε θεσμος καθε χρονο.
Φετος ηταν ακομα καλυτερη απο περσυ χαρη στην συλλογικη προσπαθεια των εθελοντων και οχι καποιου επισημου κρατικου φορεα.
Συγχαρητηρια αξιζουν και στον ΣΙΣΟ (συλλογος ιστορικων στρατιωτικων οχηματων) για τις αοκνες προσπαθειες του προεδρου Γιωργου Ηλιαδη αλλα και ολων των παιδιων που συμμετειχαν.
Μοιρασαν πανω απο 700 μεριδες φασολαδα που μαγειρεψε ο Στεργιος στα κινητα στρατιωτικα μαγειρεια του συλλογου.

Η αναπαρασταση ξεκιναει με την ταυτοχρονη επιθεση απο αερος αλλα και με τα αρματα, αεροπλανα της αερολεσχης Σερρων με "σημανση διακριτικων" της Λουφτβαφε και ενα αναπαλαιωμενο γερμανικο θωρακισμενο εκαναν την εμφανιση τους με πεζοπορα τμηματα "γερμανων" στρατιωτων.
Προσπαθησαν να ριξουν καπνογονα στις θυριδες εξαερισμου των στοων για να αναγκασουν τους Μαχητες να βγουν εξω, η αντισταση ηταν λυσσαλεα και καποια στιγμη καταφερνουν να αιχμαλωτισουν μερικους Ελληνες .

Συντομα οι δικοι μας περνανε στην αντεπιθεση με την γνωστη ιαχη ΑΕΡΑ αιχμαλωτιζοντας πολλους γερμανους και εναν πιλοτο του οποιου το αεροσκαφος καταριφθηκε οδηγωντας στους στα εγκατα του Οχυρου.

Οι γερμανοι συνεχιζουν την προσπαθεια με ολμους αλλα και επιθεση με καπνογονα σε πολλα σημεια των στοων .
Στελνουν αγγελιοφορο να ζητησει την παραδοση του Οχυρου αλλα ο Ταγματαρχης Δουρατσος απαντα περηφανα "τα Οχυρα καταλαμβανονται και δεν παραδιδονται" !
Καποια στιγμη αργοτερα τον βλεπουμε να μιλαει στο τηλεφωνο με διοικητες των υπολοιπων Οχυρων και εκει μαθαινει οτι η Ελλας συνθηκολογησε και οι γερμανοι εχουν φτασει ηδη στην Θεσσαλονικη, κανει συσκεψη με τους αξιωματικους του και ολοι απανταν με το ιδιο τροπο, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΣΤΕ και θα συνεχισουμε τον Αγωνα !
Μονο ο Γιατρος προσπαθει να τους δωσει να καταλαβουν οτι δεν εχει νοημα να χαθουν και αλλες ζωες μια και η Πατριδα εχει ηδη συνθηκολογησει και ετσι ολοι πειθονται για να παραδοθουν...οι γερμανοι παρουσιαζουν οπλα τιμωντας τους Μαχητας μας και οταν φευγει και ο τελευταιος τοτε μπαινουν στο Οχυρο ....


Εὐχαριστοῦμε πολὺ, τὸν φίλο καὶ σχολιαστὴ στὸ ἱστολόγιό μας «Γιάννη Κατσέα» ποὺ γράφει σὰν «Ἕλληνας Ὀρθόδοξος», γιὰ τὸ ἄρθρο καὶ τὸ πολὺ ὡραῖο φωτογραφικὸ ὑλικὸ ποὺ μᾶς ἔστειλε!

«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!