Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Τα "ματωμένα" εγκαίνια της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα με τους δεκάδες νεκρούς!!!! - ΒΙΝΤΕΟ -



Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη!

55 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 2770 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ…
ΙΔΟΥ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ!!!

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...



Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στη Γάζα! Τουλάχιστον 55 είναι οι Παλαιστίνιοι που έπεσαν νεκροί από τα ισραηλινά πυρά κατά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της Αμερικανική Πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα. 


Ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε αληθινές σφαίρες για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων, για τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.

Oι τραυματίες ξεπερνούν τους 2700 ενώ στη Γάζα λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη «επιστράτευση» μάχης εδώ και μια δεκαετία. 

80.000 Παλαιστίνιοι μαζί με ένοπλα τμήματα της Χαμάς και Τούρκους μισθοφόρους της SADAT. 
Πολλοί από τους νεκρούς είναι μαχητές της Χαμάς, -παλαιστινιακό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων- που επιχειρούσαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις. Η Χαμάς ως παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας καθοδηγείται απευθείας από την τουρκική κυβέρνηση, που επίσης πρόσκειται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.


«Η αμερικανική κυβέρνηση είναι το ίδιο υπεύθυνη με την ισραηλινή κυβέρνηση για αυτή τη σφαγή», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι οι «άδικες και παράνομες αποφάσεις της», δηλαδή η μεταφορά της αμερικανικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα, ευθύνονται για την κλιμάκωση της κρίσης.


Η Χαμάς καλεί σε νέα Ιντιφάντα...





«Τρομερή σφαγή»: το Ισραήλ σκοτώνει 55, τραυματίζει 2.771 διαδηλωτές της Γάζας καθώς ανοίγει η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να βάλουμε φωτιά στην Γάζα και την Δυτική Οχθη».
Ταυτόχρονα έδωσε διαταγή σε όλα τα νοσοκομεία στα σύνορα που είχαν στηθεί να εκκενωθούν άμεσα.
Ο εκπρόσωπος της Hamas, Al Khayya είπε ότι «η υπομονή της Αντίστασης τελειώνει. Καλούμε σε κλιμάκωση σε όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη».


Και ο Υπουργός Εσωτερικών της Χαμάς δήλωσε ότι:
«Δεν υπάρχει καμία διαταγή οπισθοχώρησης».
Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Α.Λίμπερμαν είπε ότι:
«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την ακεραιότητα του Ισραήλ και τους πολίτες του από οποιαδήποτε προσπάθεια να προκληθεί κακό"...


Ο Ισραηλινός Πρωθυπουγός, Μ.Νετανιάχου είπε ότι:
«Οι γενναίοι μας στρατιώτες προστατεύουν τα σύνορα του Ισραήλ σήμερα καθώς μιλάμε».....
Ισραηλινά μαχητικά πετούν διαρκώς, βομβαρδίζουν θέσεις και φυλάκια της Χαμάς, στην σύρραξη έχουν εμπλακεί και άρματα μάχης με πυροβολικό και χερσαίες δυνάμεις που έχουν ανοίξει πυρ.
«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην Αμερκανική Πρεσβεία να μετακινηθεί στην Ιερουσαλήμ» είπε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Ταξιαρχία Izzettin Elkassam.


Το Ισραήλ κηρύττει την Γάζα ως στρατιωτική Ζώνη και την θέτει σε καραντίνα.
Συναγερμός έχει σημάνει και στις ΗΠΑ που ενισχύει την ασφάλεια στις πρεσβείες της Ιορδανίας, Λιβάνου, Τουρκίας και Αιγύπτου. 
Πεζοναύτες αναπτύσσονται για την προστασία των Αμερικανικών πρεσβειών.
Κατά την διάρκεια των βίαιων ταραχών στη Γάζα σήμερα, οι Παλαιστίνιοι έκαψαν και πάλι το συνοριακό πέρασμα Kerem Shalom απ’ όπου περνά η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Τον αποτροπιασμό της για την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση, επιχειρώντας, ωστόσο, να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Το μακελειό στη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 2770, προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.
Ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε αληθινές σφαίρες για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων, για τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.




Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.
Εκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ετσι, ενδέχεται να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εντός των ερχόμενων 24 ωρών όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των Παλαιστινιακών Εδαφών στον ΟΗΕ Ριγιάντ Μανσούρ.
«Είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε αυτή την έκτακτη συνάντηση (του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ) το ταχύτερο δυνατό και μπορεί να διεξαχθεί εντός των επόμενων 24 ωρών», δήλωσε ο Μανσούρ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
ΟΗΕ: Να μπει τέλος στους σκοτωμούς στη Γάζα
Η χρήση αληθινών σφαιρών από τους Ισραηλινούς στρατιώτες που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων στη Γάζα σήμερα πρέπει να σταματήσει αμέσως και η διεθνής κοινότητα πρέπει να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους υπεύθυνους, επισήμανε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
«Οι σοκαριστικοί σκοτωμοί δεκάδων ανθρώπων, ο τραυματισμός εκατοντάδων άλλων από τις αληθινές σφαίρες των Ισραηλινών στη #Γάζα πρέπει να σταματήσουν αμέσως» έγραψε ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν στο μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών στο Twitter.
«Το δικαίωμα στη ζωή πρέπει να γίνεται σεβαστό. Οι υπεύθυνοι για τις εξοργιστικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να λογοδοτήσουν. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εγγυηθεί την απονομή της δικαιοσύνης για τα θύματα- #Ζέιντ».



Και μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο να επανέλαβε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη «στη συνολική και βιώσιμη ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων», ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στους δεκάδες Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.
Διεθνής Αμνηστία: Εγκλήματα πολέμου στη Γάζα
Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την «αποτρόπαια παραβίαση» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου» στη Γάζα, όπου τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό ενώ διαδήλωναν εναντίον της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.
«Είμαστε μάρτυρες μιας αποτρόπαιας παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα» κατήγγειλε με μήνυμά της στο Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο. «Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως».
«Είναι άλλο ένα άθλιο παράδειγμα της προσφυγής στην υπέρμετρη βία και τη χρήση αληθινών σφαιρών με απαράδεκτο τρόπο εκ μέρους του ισραηλινού στρατού» σημείωσε ο υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική Φιλίπ Λούθερ, σε ένα δελτίο τύπου.
«Πρόκειται για παραβίαση των διεθνών νόμων» που ισοδυναμεί «σε ορισμένες περιπτώσεις με αυτό που φαίνεται να είναι ανθρωποκτονίες από πρόθεση που συνιστούν εγκλήματα πολέμου».
«Οι ισραηλινές δυνάμεις πρέπει να περιορίσουν τον στρατό για να αποφύγουν και άλλες ανθρώπινες απώλειες και σοβαρούς τραυματισμούς» τόνισε ο ίδιος.


Στις πρώτες αναφορές από ιατρικές πηγές, που επικαλείται η Διεθνής Αμνηστία, αναφέρεται ότι «δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κεφάλι ή το στήθος» σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΜΚΟ.
«Αν και ορισμένοι διαδηλωτές ενδεχομένως προσέφυγαν σε κάποια μορφή βίας, αυτό δεν δικαιολογεί πάντα την χρήση αληθινών σφαιρών» είπε ο Φίλιπ Λούθερ.


[Πηγή]https://shmantikanea.blogspot.gr/2018/05/blog-post_471.html
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!