Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΠΑΝΟ, ΡΟΥΦΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ! ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΜΕ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!



Γράφει ο Αντίοχος
Εκεί, λοιπόν, που οι συριζοψεκασμένοι ήταν… άνετοι, με το θέμα της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας μας, έχοντας σκοπό να εφαρμόσουν το γνωστό παλιό κόλπο και να βγουν αλώβητοι (ο Πάνος και το τσούρμο του «διαφωνούν» και καταψηφίζουν και την σκάντζα-βάρδια την κάνει ο κατάπτυστος Θεοδωράκης), τώρα τα πράγματα αλλάζουν άρδην!
Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της «Αυγής» του ΣΥΡΙΖΑ, η Κομισιόν απαίτησε από την συριζοψεκασμένη λετσαρία να περάσει από τη βουλή την προδοσία του ονόματος με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών!
Μάλιστα, η «Αυγή» κατονομάζει τους Γιούνκερ και Μονγκερίνι, ως κομιστές της απαίτησης…

Είναι προφανές, ότι –εφόσον αυτό αληθεύει- ανατρέπονται τα πάντα! Εάν η ΝΔ «βάλει πλάτη» και υπερψηφίσει τελικά την εκχώρηση, την ίδια στιγμή θα την εγκαταλείψει το 80% των ψηφοφόρων της. Δεν το βλέπω πιθανό να υποκύπτει – για πρακτικούς λόγους κι όχι βέβαια για λόγους αρχής, εφόσον μια ζωή ήταν υπέρ της «σύνθετης» ονομασίας, με το «Μακεδονία» μέσα.
Εάν επιστρατευθεί ως φανερό δεκανίκι το… τιμημένο κουκουέ, θα «καρφωθεί» ως κόμμα-εφεδρεία του συστήματος και θα υποστεί δεινή ήττα! Εάν υποκύψει ο Λεβέντης (που τώρα λέει «όχι», αλλά παλαιότερα έλεγε «ναι»…), σβήνει και τις αμυδρές ελπίδες που έχει για να ξαναμπεί στη βουλή.
Για να μην πολυλογούμε, τα «κουκιά» δεν βγαίνουν ούτε με ΣΥΡΙΖΑ+Ποτάμι+ΠΑΣΟΚ (145+6+20=171), ακόμα κι αν σε όλους αυτούς προστεθούν και οι 7 ανεξάρτητοι. Όπως καταλαβαίνετε, μόνο αν υπερψηφίσει και το μόρφωμα Καμμένου «πιάνουν» τους 180!
Έλα Πάνο, μη… ντρέπεσαι, το έχεις κάνει άλλες δυο φορές στο παρελθόν: το 2008, πριν τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου (με την «εθνική γραμμή» υπέρ της σύνθετης ονομασίας) και το 2015, υπερψηφίζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κατά τις οποίες ο Τσίπρας είχε μιλήσει ευθέως για εξεύρεση «συμβιβαστικής λύσης» με τα Σκόπια, με εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Αυτή θα είναι η τρίτη και… φαρμακερή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!