Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ: ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

 Η κυβέρνησή μας είναι έτοιμη να παραχωρήσει το όνομα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας σε μία πολυεθνική οντότητα, η οποία διεκδικεί τα πάντα από τον Ελληνισμό: Τον Φίλιππο, τον Αλέξανδρο, τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο και τα εδάφη της Βορείου Ελλάδος.
Κι όμως αν παρακολουθούσαν την εσωτερική κατάσταση των Σκοπίων οι υπεύθυνοι για την ελληνική εξωτερική πολιτική θα ήσαν πιο προσεκτικοί. Θυμίζω κάτι πολύ διαφωτιστικό. Το κράτος που διεκδικεί το όνομα Μακεδονία κυβερνήθηκε κατά τα τελευταία χρόνια από τρεις Πρωθυπουργούς, οι οποίοι είχαν καταγωγή είτε αλβανική είτε ελληνική είτε βουλγαρική. Συγκεκριμένα:

Ο Πρωθυπουργός της περιόδου 1998- 2002 Λιούπτσο Γκεοργκίεσφσκι δηλώνει ότι είναι Βούλγαρος και ότι δεν ανήκει στο «μακεδονικό» έθνος. Επίσης τονίζει ότι θα ήθελε να αναλάβει Πρέσβυς της Βουλγαρίας στα Σκόπια.

Ο μέχρι πέρσυ Πρωθυπουργός της FYROM Νίκολα Γκρούεφσκι είναι γνωστό ότι κατάγεται από τη Φλώρινα και τον πατέρα του τον έλεγαν Γρούιο.
Ο δε σημερινός Πρωθυπουργός Ζοραν Ζάεφ έχει αποκαλύψει προ μηνός ότι κατάγεται από οικογένεια Αλβανών με Ορθόδοξο Χριστιανικό θρήσκευμα.
Είναι επίσης γνωστό ότι το 25%- 30% των κατοίκων της ψευδομκεδονίας είναι Αλβανοί και διεκδικούν καθεστώς ισοτιμίας στον πολιτικό, γλωσσικό και εκπαιδευτικό τομέα.
Εκείνο που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι άρχισε να ξηλώνεται το ψευδομακεδονικό κατασκεύασμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τον κομμουνιστή δικτάτορα Τίτο μετά το 1944. Ήδη πολλά γνωστά ονόματα της πολιτικής και των γραμμάτων θυμούνται τις βουλγαρικές τους ρίζες και ετοιμάζουν ποιλιτική κίνηση βουλγαροφρόνων.
 Όπως μας ενημερώνει το ιστολόγιο Βαλκανικό Περισκόπιο: «Μία νέα Λέσχη Διαλόγου πολιτικών και προσωπικοτήτων του σκοπιανού κράτους που έχουν βουλγαρική ιθαγένεια ή βουλγαρική συνείδηση θα δημιουργηθεί στην πόλη των Σκοπίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου FOKUS, αναφερόμενο σε πηγές του δημοσιογράφου Ζόραν Ταλέφσκι από τα Σκόπια».
Η επίσημη ανακοίνωση του νέου σχηματισμού, ο οποίος θέτει πολιτικούς στόχους, θα γίνει στις 24 Μαίου, Ημέρα των Βουλγαρικών Γραμμάτων και επίσης ημέρα μνήμης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου με το Παλαιό Ημερολόγιο.

Στην φιλοβουλγαρική πολιτική κίνηση αναμένεται να συμμετάσχουν ο προαναφερθείς Λιούπτσο Γκεοργίφσκι, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλοσόσκι, ο Ακαδημαϊκός Μπλάζε Ρίστοφσκι, ιστορικός και εκδότης της λεγόμενης «Μακεδονικής Εγκυκλοπαιδείας», ο πρώην Υπουργός Αμύνης Νίκολα Κλούσεφ κ.α.
Την ώρα, λοιπόν, που επιφανείς Σκοπιανοί πολιτικοί δηλώνουν ότι έχουν αλβανική ή βουλγαρική καταγωγή η επίσημη Ελλάς δείχνει πρόθυμη να τους αναγνωρίσει ως «Μακεδόνες»!
Προτείνω να σταματήσει κάθε συζήτηση για οποιοδήποτε σύνθετο όνομα και να ζητήσουμε μία αντικειμενική απογραφή πληθυσμού για να δούμε την πραγματική εθνολογική σύνθεση του γειτονικού κράτους. Γιατί να ονομασθεί «Μακεδονία» ένα κράτος Αλβανών και Βουλγάρων;

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 15.4.2018


[Πηγή] http://koukfamily.blogspot.gr/
 «Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!