Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η κομματική φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ τίμησε την Μίρκα Γκίνοβα που ήθελε αυτόνομη Μακεδονία


Μετά το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη», οι ύμνοι στην αυτονομίστρια Μίρκα Γκίνοβα, φαίνεται ότι… αναβαθμίστηκαν, αφού η κομματική φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» είχε δισέλιδο(!) αφιέρωμα σε μια γυναίκα που συμμετέχοντας στους συμμορίτες του ΔΣΕ προσπάθησε για την απόσπαση της Μακεδονίας ΜΑΣ από τον Εθνικό Κορμό της Ελλάδας.

Το αφιέρωμα έχει ως τίτλο «Ειρήνη Γκίνη (Μίρκα Γκίνοβα) “Η καλή δασκαλίτσα”» και αν επιχειρεί μια σαφή «αγιογραφία» της Γκίνοβα, εν τούτοις, φροντίζει να… αποϊεροποιεί την προστατευόμενή του σε δύο, τουλάχιστον, σημεία.
Το πρώτο, αφορά τα όσα δήλωσε η ίδια η Γκίνοβα λίγο πριν την εκτέλεσή της και δημοσιεύει η «Αυγή»: «Εγώ πεθαίνω σαν τίμιος άνθρωπος για κάτι στο οποίο ολοκληρωτικά πιστεύω. Πολεμώντας για τη Μακεδονία και για τους ανθρώπους που αγάπησα…». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια, πολέμησε «για την Μακεδονία» και όχι για την Ελλάδα. 
Το δεύτερο, είναι το σημείο όπου αναφέρεται ότι «το 1996 η FYROM τίμησε τα 50 χρόνια από την εκτέλεσή της και την αναγνώρισε ως εθνική ηρωίδα, ενώ σε ορισμένες πόλεις (Σκόπια, Μπίτολα, κ.α.) υπάρχουν δρόμοι και προτομές στο όνομά της». Όταν, λοιπόν, τα Σκόπια τιμούν την Γκίνοβα «ως εθνική ηρωίδα», καταρρέει η οποιαδήποτε υπόνοια για «σκευωρία» εναντίον της από το Ελληνικό Κράτος.
Το γεγονός, όμως, ότι η ίδια η κομματική φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υμνεί μια θλιβερή προσωπικότητα που αγωνίστηκε για την αυτονόμηση της Μακεδονίας ΜΑΣ, δείχνει το ύψος και το ήθος του «πατριωτισμού» που διέπει (και) το κυβερνών κόμμα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

[Πηγή]http://www.crete-news.gr 
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!