Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ; Ο εφευρέτης του 'ραντάρ' ΕΛΛΗΝ Καθηγητής Παύλος Σαντορίνης.

Σχετική εικόνα



(ΜΟ-ΝΑ-ΔΙ-ΚΟΣ! 
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΩΡΩΣ "ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΟΣ" ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...)
Γνώριζε το μυστικό του 'ραντάρ' και τον κυνηγούσαν κατάσκοποι αρκετά χρόνια πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Έλλην εφευρέτης και η αναγνώριση (εν Ελλάδι, γιατί στο εξωτερικό τόν "διεκδικούσαν" απο ΠΡΙΝ τον πόλεμο πολλοί...) που ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΟΣ
ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΕΤΟΥ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ (;;;) ΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!
«Το ραντάρ ανέτρεψε τον υποβρύχιο πόλεμο των Γερμανών και υπήρξε, μετά την ατομική βόμβα το αποτελεσματικότερο όπλο του πολέμου». Ναύαρχος Κάρλ Νταίνιτς, Αρχηγός (αρχιναύαρχος) του Πολεμικού Ναυτικού της Ναζιστικής Γερμανίας (κάτω φωτογραφία) κατά τον Β’ Π.Π. και "διάδοχος" του Α.Χίτλερ μετά την "αυτοκτονία" του...

Σχετική εικόνα

Το 1942 εμφανίστηκε το ραντάρ, μια πρωτοποριακή εφεύρεση που ανέτρεψε τις ισορροπίες του Πολέμου, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ των Συμμαχικών Δυνάμεων. Το συγκεκριμένο ραντάρ έδινε τη δυνατότητα του εντοπισμού εχθρικών αεροσκαφών σε αρκετά μεγάλες αποστάσεις και την τεχνογνωσία του διέθετε εκείνη την εποχή μόνο η Μ. Βρετανία. Αν και ευρέως «πατέρας» του θεωρείται (...) ο Άγγλος Ρόμπερτ Ουάτσον Ουάτ, το Εκατοστομετρικό ραντάρ εφευρέθηκε λίγα χρόνια νωρίτερα, από τον κορυφαίο Έλληνα Καθηγητή Φυσικής Παύλο Σαντορίνη (Γενν.Οδησσό Ουκρανίας 1893 - πέθανε Αθήνα 1986).

Το 1969 οι Άγγλοι τίμησαν τον Σαντορίνη και καθυστερημένα παραδέχθηκαν ότι ανακάλυψαν το 'ραντάρ' δύο χρόνια αργότερα από τον ίδιο. Αυτό που ΔΕΝ αποκάλυψαν όμως, ήταν ότι το 1940 τους είχαν ..."δοθεί" τα σχέδια.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Ο επιστημονικός πόλεμος για την επικράτηση στους αιθέρες

Η ιστορία του ραντάρ, μοιάζει βγαλμένη από κατασκοπικές ταινίες. Εφευρέτες, μοιραίες γυναίκες και Μυστικές Υπηρεσίες έδωσαν μάχη πριν και κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, για το ποιος θα αποκτήσει πρώτος την τεχνογνωσία που θα του έδινε ξεκάθαρη υπεροχή στους αιθέρες και συγκριτικό πλεονέκτημα στον πόλεμο. 
Από τις παραμονές ακόμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Βρετανία και Ναζιστική Γερμανία, ξεκίνησαν ένα αγώνα δρόμου, για το ποιος θα ανακαλύψει πρώτος τον τρόπο και το μέσο για να εντοπίζει από μακριά τις εναέριες εχθρικές δυνάμεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Για την επίτευξη αυτού του στόχου και οι δύο πλευρές πειραματίζονταν μυστικά, ήδη από τα μέσα του ’30 με τα ραδιοκύματα. 
Πριν από την ανακάλυψη του ραντάρ μεγάλης ισχύος, η αεράμυνα χρησιμοποιούσε παρατηρητές με κυάλια και γιγαντιαία χωνιά με πρωτόγονα ακουστικά συστήματα, για την ανίχνευση των εχθρικών αεροσκαφών. Με το ξέσπασμα του πολέμου εμφανίστηκαν τα πρώτα ραντάρ.

Σχετική εικόνα

Ήταν θεόρατα και αρχικά λειτουργούσαν με ηλεκτρομαγνητικά πεδία 5 μέτρων και 1 έως 1,5 μέτρου στη συνέχεια. Η εμβέλειά των πρωτόγονων αυτών ραντάρ έφτανε μόλις τα 10 χλμ. και λόγω του μεγέθους τους, αποτελούσαν εύκολη λεία για τα βομβαρδιστικά. 
Την ίδια στιγμή, το 1936, ο Σαντορίνης διενεργούσε στο Παλαιό Φάληρο πειράματα με το ελληνικό εκατοστομετρικό ραντάρ, με πεδία μόλις των 5 και 10 εκατοστών, σε μια εκπληκτική εμβέλεια των 150 έως 200 χλμ.

Σχετική εικόνα

Παιχνίδια κατασκόπων

Ο Σαντορίνης γνώριζε το μυστικό του ραντάρ από το 1934 και γι’ αυτό κατάσκοποι τον κυνηγούσαν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και επιστράτευαν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για του το υποκλέψουν. 
Το 1936 και ενώ βρίσκονταν στο Βερολίνο, τον πλησίασε μια μυστηριώδης όμορφη γυναίκα. 
Αν και ο καθηγητής είχε μάθει να προφυλάσσεται, μπροστά στη σαγήνη της, το «προσωπικό» του ραντάρ δεν κατάφερε να δει τον εχθρό που καραδοκούσε. 

Σχετική εικόνα

Με «Δούρειο ίππο» το κορμί της, η καλλονή σκόπευε να του «πάρει» πληροφορίες για τη νέα του εφεύρεση. Τον Σαντορίνη ειδοποίησε εγκαίρως ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσκοπο, ο Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο.

Ο Σαντορίνης εγκατέλειψε τη χώρα άμεσα, στήνοντας μάλιστα στο ραντεβού που είχαν δώσει, τη φιλόδοξη κατάσκοπο. Στις 27 Μαΐου του ίδιου έτους, ο Σαντορίνης πληροφόρησε για την έκβαση των πειραμάτων του τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με μια απόρρητη έκθεση. 
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού συγκάλεσε αμέσως μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων απαρτιζόμενη από καθηγητές πανεπιστημίου και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς. Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους η επιτροπή απεφάνθη, ότι η ιδέα του ραντάρ είναι εφαρμόσιμη και έδωσε το πράσινο φως για συνέχιση των πειραμάτων. 

Το ίδιο διάστημα και ενώ όλες οι διαδικασίες τελούνταν υπό άκρα μυστικότητα, ένα από τα μέλη της επιτροπής διέρρεε κρυφά ζωτικής σημασίας πληροφορίες στην ΜΙ6, υποβάλλοντας πλήρεις εκθέσεις για τις έρευνες του ελληνικού ραντάρ στη μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Το Μάρτιο του 1937, με απόρρητη διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού στήθηκαν προβολείς των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην αεροπορική βάση στο Παλαιό Φάληρο και στη Σχολή Δοκίμων και για τα επόμενα δύο έτη πραγματοποιήθηκαν πειράματα, όπου ανιχνεύονταν επιτυχώς αεροσκάφη σε απόσταση 150 χλμ. 

Η πετυχημένη επίδειξη

Το 1939 το Γ.Ε.Σ. φοβούμενο πιθανή υποκλοπή των πειραμάτων, διέρρευσε έγγραφο στο οποίο αναφέρονταν ρητά η διακοπή των δοκιμών με την δικαιολογία ότι δεν είναι επιτυχείς. 
Παράλληλα, εξέδωσε άλλη απόρρητη διαταγή, με την εντολή να συνεχιστούν τα πειράματα σε άλλες εγκαταστάσεις. Τότε ο Σαντορίνης μετέφερε ένα μικρότερο πομπό και συνέχισε τα πειράματά του, από την ...ταράτσα του σπιτιού του!

Στις 7 Ιουλίου του 1940 με εντολή της Κυβερνήσεως Μεταξά πραγματοποιήθηκε μια επίδειξη των δυνατοτήτων του ελληνικού ραντάρ σε επιτροπή Βρετανών αξιωματούχων. Το ραντάρ κατάφερε και ανίχνευσε αεροσκάφος το οποίο πετούσε πάνω από την Μήλο, σε απόσταση 160 χλμ! 
Οι Βρετανοί ενθουσιασμένοι ζήτησαν την μεταφορά της συσκευής στο Κάϊρο, στην Βάση των Συμμάχων στην Μέση Ανατολή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννης Μεταξάς

Ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς  α ρ ν ή θ η κ ε   να παραδώσει την συσκευή η οποία λόγω του μεγέθους της, αν μετακινούνταν θα έγειρε υποψίες και προτίμησε να δώσει στο Αγγλικό Επιτελείο τα σχέδια. 
Δεν ήθελε να δώσει αφορμή στις Δυνάμεις του Άξονα, καθώς ακόμη η Ελλάδα τηρούσε ακόμη ουδετερότητα στον πόλεμο.

Το εκατοστομετρικό ραντάρ έκανε πρεμιέρα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δύο χρόνια αργότερα, ως κατασκευή του Εθνικού Εργαστηρίου Φυσικής της Μ. Βρετανίας.

Η αναγνώριση

Ο Παύλος Σαντορίνης αναγνωρίστηκε ως εφευρέτης του πρώτου εκατοστομετρικού ραντάρ, πολύ μετά το πέρας του πολέμου. 

Πρώτα με το μετάλλιο Φερμά της Ακαδημίας Επιστημών της Τουλούζης το 1961, ακολούθως με το μετάλλιο Βερμέϊλ της Ακαδημίας Επιστημών των Παρισίων το 1968, το βραβείο της Γαλλικής Εταιρείας της Προόδου το 1969 και το τέλος με την αναγνώριση των Άγγλων. 

Σήμερα οι Άγγλοι, αν και αναγνωρίζουν ότι ο πρώτος που ανακάλυψε το Συμμαχικό Υπερόπλο που άλλαξε τη ροή του Πολέμου, ήταν ο έλληνας καθηγητής, εμμένουν στην «ιστορία» της διπλής εφευρέσεως...


[Ο Έλληνας που άλλαξε την εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/mhxanh-toy-xronoy-o-ellhnas-poy-allakse-thn-ekseliksh-toy-v-pagkosmioy-polemoy.3353046.html]

--------------------------------------------------
Για όσους επιθυμούν περισσότερα στοιχεία:


Ο Παύλος Σαντορίνης του Ελευθερίου ήταν Έλληνας πολιτικός μηχανικός, φυσικός, ομότιμος καθηγητής του Ε. Μ. Πολυτεχνείου και σπουδαίος σύγχρονος εφευρέτης. Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1893 στην Οδησσό της Ρωσίας και απεβίωσε στις 19 Οκτωβρίου 1986 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ελβετία (1905-1919) στο Πολυτεχνείο και Πανεπιστήμιο στη Ζυρίχη και στη συνέχεια αναδείχθηκε τακτικός καθηγητής και διευθυντής των εργαστηρίων της Φυσικής ΙΙ του Ε. Μ. Πολυτεχνείου, καθώς και της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής.

Υπήρξε επιστήμονας και ερευνητής πολλών περιοχών της επιστήμης και ιδιαίτερα στη Στατιστική, Υδραυλική, στην έρευνα των φυσικών πηγών ενέργειας ενώ εκτέλεσε πολλές πρωτοποριακές κατασκευές τσιμέντου (1919-1925). Έγινε διεθνώς γνωστός[εκκρεμεί παραπομπή] κατά τις παραμονές του Β΄ παγκοσμίου πολέμου για την προσπάθειά του σε πολλές επινοήσεις και κατασκευές, σημαντικότερες των οποίων ήταν:
Η επινόηση και κατασκευή του απορροφομικρομετρικού ζυγού, που θεωρήθηκε ο ευπαθέστερος ζυγός της Φυσικής. Για την επινόησή του αυτή βραβεύτηκε το 1935 από την Ακαδημία του Παρισιού.[εκκρεμεί παραπομπή]

Επινόησε και κατασκεύασε πρώτος το "ελληνικό ραντάρ", εμβέλειας 130 km, και για το οποίο αργότερα ισχυρίσθηκε ότι απετέλεσε το πρώτο εκατοστομετρικό ραντάρ του κόσμου, (1936-1939).[1] [2] [3]
Επίσης το 1936 επινόησε και κατασκεύασε τον "ραδιοπυροσωλήνα", που 8 χρόνια αργότερα, το 1944 εφευρέθηκε από τους Αμερικανούς και που τον ονόμασαν τότε το "2ο μυστικό όπλο της Αμερικής".

Το 1942 εφεύρε (του αναγνωρίσθηκαν δύο πρωτοπορίες - προνόμια) τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο "Η" ως αυτόματος πιλότος πυραύλου κατ΄ εναντίον άλλου εχθρικού. Την ίδια περίπου διάταξη της επινόησης αυτής εφεύραν οι Αμερικανοί 9 χρόνια μετά, το 1951 όπου και από τότε έχει ευρεία εφαρμογή.

Επίσης ανακάλυψε νέα φυσικά φαινόμενα στο χώρο των ηλεκτρομαγνητικών μικροκυμάτων (1936-1940). [εκκρεμεί παραπομπή]
Ακόμα υπήρξε ο πρώτος που διατύπωσε τη γενική απαγορευτική αρχή σχετικά με το κατώτατο όριο χρονικής διάρκειας ενός παρατηρητέου φυσικού φαινομένου (1958).[εκκρεμεί παραπομπή]

To 1968 διατύπωσε τη θεωρία των "πολλαπλών διαδοχικών μικροεκρήξεων του Σύμπαντος" όπου σύμφωνα με τη θεωρία αυτή το Σύμπαν δεν προήλθε από μια πρωταρχική έκρηξη του συνόλου της ύλης του Σύμπαντος, αλλά από την εμφάνιση ενός πρωταρχικού απειροστών διαστάσεων σωματιδίου (ένα είδος κβάντουμ του Σύμπαντος) που με μικρές διαδοχικές πυρηνικές εκρήξεις δημιούργησε αβίαστα για πρώτη φορά την εικόνα του Σύμπαντος όπως είναι γνωστή σήμερα. 
Έτσι μ΄ αυτή τη θεωρία ο Π. Σαντορίνης ισχυρίστηκε ότι ανέτρεψε βασικούς νόμους της Φυσικής όπως την "Αρχή διατήρησης της ενέργειας" καθώς και το "Δεύτερο αξίωμα της θερμοδυναμικής".

Το 1974 διατύπωσε μια νέα αρχή της "Φθίνουσα εντροπίας του Σύμπαντος".
Παράλληλα με τα παραπάνω ασχολήθηκε επίσης με τη φιλοσοφική ερμηνεία βασικών θεμάτων της σύγχρονης Φυσικής. Έτσι από το 1968 κατέληξε σε μια δική του νέα θεωρία ισόνομης συγκυριαρχίας του παράγοντα "Πνεύμα" ως τον τέταρτο παράγοντα του Σύμπαντος παράλληλα με το φυσικό συνεχές "Χώρος" - "Χρόνος" - "Ύλη". Περικοπές αυτών των εργασιών του έχουν αναφερθεί επανειλημμένα και εκτενώς σε ξένα επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα.[εκκρεμεί παραπομπή]

Η διεθνής αναγνώριση του Παύλου Σαντορίνη αποδείχθηκε από το γεγονός ότι υπήρξε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών της Τουλούζης (1961), ενεργό μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών της Ν. Υόρκης (1961) και εταίρος της ίδιας από το 1965. 

Επίσης εταίρος της Royal Society of Arts του Λονδίνου (1972) καθώς και επίτιμος Πρόεδρος του 7ου Φιλοσοφικού Συνεδρίου της Νίκαιας Γαλλίας (1969). Έλαβε πλείστα επιστημονικά Βραβεία μεταξύ των οποίων το Μετάλλιο Fermat[εκκρεμεί παραπομπή] της Ακαδημίας Επιστημών της Τουλούζης (1961), Μετάλλιο Vermeil Ερευνών και Εφευρέσεων (Παρίσι 1968), Μετάλλιο Vermeil της Προόδου (Παρίσι 1969) κ.ά. Επίσης παρασημοφορήθηκε από τρεις Βασιλείς των Ελλήνων (Γεώργιο Β΄, Παύλο και Κωνσταντίνο Β΄) με τον Ταξιάρχη Γεωργίου Α΄, του Φοίνικα κ.ά.

Ο Παύλος Σαντορίνης μιλούσε επίσης αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρωσικά και ήταν εν ζωή μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Κηδεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 1986, από το Γ' Νεκροταφείο.

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"


8 σχόλια:

  1. Επισης Σαντορινης Παυλος μιλουσε υπερ των Ιπταμενων δισκων !!!hello u.k ASTROPHYSICS -ASTRONOMY- RELATIVY - GRAVITY ASTRONOMS ETC from radio operator ship SWJC 1978

    KINDLY INFORM ST. HAWKING AND ALL YR PHYSICS

    NAVY ACADEMIES , AIR CRAFTS , DRIVERS ALL WITH OUR CABLE
    SENT TTT TELEGRAPH 1978 INSIDE 3 UFO ONE BIG AND TWO SMALL
    TIME DILATION 1 MINUTE=7MINUTE !!!!



    ---------- Forwarded message ----------
    From: ΠΟΛ ΣΠΕ
    Date: 2016-11-01 0:34 GMT+02:00
    Subject: ufo use technical gravity to move - around gravity time move slow , give st. Hawiking and physic
    To: onlinequeries.uk@oup.com, vrontia@gmail.com, polspe spepol


    good day oxford


    Ενσωματωμένη εικόνα 1

    from radio operator of m/v pothiti/swjc at sea out of Cuba

    kindly inform all yr physics and st. hawking

    my ttt message sent 1978 inside3 ufo


    AKD ΤΤΤ CQ DE SWJC DANGEROUS TO NAVIGATION !!!

    THE DILATATION OF TIME,

    THAT CAUSING THE FLYING DISKS

    IN ORDER TO THEY ARE MOVED ,

    IS VERY DANGEROUS TO NAVIGATION ,

    DECREASES THE REFLEXIVES OF PAYMENTS , WITHOUT SENSE !!!

    no any equipment to work in heavy gravity/time dilation...
    see relativy einstein , plantier force france, santorinis paylos/ ufo move
    with technical gravity,..... etc
    see ttt send radio room m/v pothiti/swjc 1978 out of cuba


    AKD (ALARM) XXX CQ DE SWJC XXX/TTT

    AROUND UFO TIME MOVE SLOW , CREWS REFLECTS REACTION

    REDUCED ATTENTION,
    (WATCHES CLOCKS COMPAS SEEM RUTERN QUICKLY ,SEE EINSTEIN 1905 ABOUT TIME. PLANTIER FORCE , SANTORINIS PAYLOS)

    SHIPS IN AREA CANNOT CONTACT TO COAST STATIONS DUE TO NO TIME ADJUST SWITC AVAILABLE IN RECEIVERS AND TRANSMITTERS ,

    RADAR NO OBJECTIVE

    DUE TO NO GRAVITY/TIME BUTTON/ADJUST AVAILABLE.

    C L A R I F I E D / S P E C I F Y THAT THE INDICTORS OF CLOCKS AND

    COMPASSES S E E M E D T O VEER RAPIDLY

    W H I L E I N F A C T THE METABOLISM/REFLEXES OF CREWS ARE LATE!!!


    XXX/TTT CQ DE M/V POTHITI/SWJC ( CQ=ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ DE=ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΘΗΤΗ/SWJC, XXX/TTT=ΣΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑ KAI ME XXX ΥΨΙΣΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ)

    AROUND UFOS TIME MOVE SLOW , DUE TO TECHNIKCAL GRAVITY USE UFO TO MOVE, REFLECTS OF CREW REACTION REDUCED AND CREW MAKE ACCIDENTS WITHOUT UNDERSTANDING/NO ANY SENSE...

    PAY ATTENTION NO QSO/CONTAC COAST STATIONS POSSIBLE

    DUE TO NOT TIME ADJSUST SWITCH AVAILABLE ON RECEIVERS/TRANSMITTERS,

    ALSO NO OBJECTIVE IN RADAR DUE TO NOT GRAVITY/TIME BUTTON/ADJUST AVAILABLE-

    FREQUNCIES CHANGE TO LOWER FILTER RCVD REJECT , ALSO RETURN WITH DELAY

    AND TIME SWITCH REJECT....

    FOR MORE DETAILS SEE EINSTEIN 1905 , PLANTIER FORCE, SANTORINHS PAYLOS UFO

    MOVE WITH GRAVITY FORCE......

    speak to navy air pilots even car drivers reflects reduced , full digital not work,
    mechanikal equiplments work .....teach navy air everyone einstein time
    plantier force - santorinis paylos for ufo search !!! since 1954
    we must to do something!!!

    already smart ship traveling auto , without time/gravity adjust equipments,
    no mechanical auto pilot in order to work in heavy gravity around ufo/uso.

    ufo/uso use technical gravity to move , around ufo/uso heavy gravity - time dilation-

    crews reflects reduced accident without any sense !!!!

    when we teach navy - air - drivers etc to avoid accident due to heavy gravity around
    ufo !!!

    clarify Hawiking and yr Physics the watches and compas seem be quickly , but realy
    crew heart slow according relative Einstein heart 70/1 minutes , in our case 1 minute
    dilation evening 7 minutes dilation , even today navy academies no teach nothing!!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω πολυ δια αναρτησην σας στελλω και επιστολες Σαντορινη Παυλου και παρακαλω αναρτηστε της αλλα και Δημοσιευεστε της ωστε να τις βρισκουν πιο ευκολα ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΟ ΒΗΜΑ 27-8-1965 σελ. 4


    ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ κ. Π. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

    Η ε λ λ η ν ι κ ή π ρ ο σ φ ο ρ ά
    σ ε η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ά ό π λ α


    Ο ΟΜΟΤΙΜΟΣ καθηγητής της Φυσικής στο Πολυτεχνείο κ. Π. Σαντορίνης
    αναφερόμενος στην πρόσφατη διάλεξη του στο Συνέδριο της Agard, μάς
    απέστειλε την εξής επιστολή :

    <>.
    γ) Την εφεύρεσιν της Αεροπορικής Εμπρηστικής Βόμβας τύπου <>
    (1936), η οποία σήμερον ολονέν και περισσότερον χρησιμοποιείται. Η καθαρώς
    Ελληνική αύτη εφεύρεσις δυστυχώς εσχάτως εχρησιμοποιήθη από των Τούρκων
    εναντίον του άμαχου Ελληνικού πληθυσμού της Κύπρου.
    δ) Την εφεύρεσιν του Ηλεκτρονικού Εγκεφάλου Η΄ ( όπου Η = Hellas )
    έν έτει 1942. Πρόκειται περί της Βασικής Ηλεκτρονικής διατάξεως η οποία
    κατευθύνει π.χ. ένα επιθετικόν πύραυλον τύπου ΝΙΚΕ αυτομάτως προς
    συνάντησιν και καταστροφήν ενός εχθρικού πυραύλου ή αεροπλάνου, παρά
    τάς απεγνωσμένας προσπαθείας αυτού να διαφύγη.
    Η πατρότης της σειράς των ως άνω εφευρέσεων μου ανεγνωρίσθη είς το
    εξωτερικόν ήδη πρό πολλών ετών . Εν τούτοις φρονώ ότι και το Ελληνικόν
    Κοινόν έχει το δικαίωμα να γνωρ΄ζη ότι είς την εφεύρεσιν των συγχρόνων
    ηλεκτρονικών Όπλων, η Ελλάς κατέχει αναμφισβήτητα δικαιώματα
    πρωτοπορίας .
    Ευχαριστώ διά την φιλοξενίαν
    Π. ΣΑΝΤΡΟΡΙΝΗΣ
    Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής Ε.Μ. Πολυτεχνείου.


    ΤΟ ΒΗΜΑ 27-8-1965 σελ. 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστω πολυ που τα δημοσιευτε εδω παρακαλω αναρτηστε τα και σελιδες σας ,πρωτοσελιδα να τα βλεπουν ολοι ευχαριστω πολυ

      Διαγραφή
  3. ευχαριστω πολυ αναρτηστε τα πρωτοσελιδα του Σαντορινη Παυλου !!! ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γραφειο ο Σ. ΑΝΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ



    εφημερις ΤΑ ΝΕΑ , ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 1967,ΣΕΛΙΣ 5


    Οί μαρτυρίες πληθύνονται

    Ο ταγματάρχης Έκτωρ Κουίντανιλλα της Υπηρεσίας Ουρανίων Φαινομένων,

    Έχοντας μπροστά του διάφορα αντικείμενα πού αποσπάσθηκαν από Ιπταμένους Δισκούς

    και έπεσαν στη Γή .



    -ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΛΕΓΕΙ Ο κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

    Μεταφέρουν ανθρωποειδή



    Καθώς οί μαρτυρίες για εμφανήσεις αγνώστου ταυτότητος ιπταμένων αντικειμένων

    Πολλαπλασιάζονται, πολλοί στην Ελλάδα όπως και σ’ όλον τον πλανήτη μας, πιστεύουν

    ότι τά αντικείμενα αυτά είναι υπαρκτά και ότι προέρχονται από εξωγηίνους κόσμους.

    Μεταξύ αυτών πού πιστεύουν στην ύπαρξη των ιπταμένων δίσκων είναι ο ομότιμος

    Καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Παύλος Σαντορίνης, ο οποίος είναι μέλος διεθνούς

    Συνδέσμου, με έδρα στην Αμερική, για την συγκέντρωση πληροφοριών επί των

    Εμφανίσεων των ιπταμένων δίσκων.

    Σε επαφή με μία παρόμοια κίνηση, την Εταιρεία συγκεντρώσεως πληροφοριών

    σχετικών με τους ιπταμένους δίσκους, πού έχει έδρα στο Παρίσι, βρίσκεται

    ο μετεωρολόγος, διευθυντής, της Κλιματολογίας της Εθνικής Μετεωρολογικής

    Υπηρεσίας, κ. Στέφανος Παπαγιαννάκης. Η σύσταση των διεθνών αυτών συνδέσμων

    για την έρευνα των εμφανίσεων των ταυτότητος ιπταμένων αντικειμένων,

    η επίσημη ανάθεση από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. σε επιστημονική ομάδα του

    Πανεπιστημίου του Κολοράντο του ιδίου έργου, όπως και η ύπαρξη του ειδικού

    γραφείου στο Αμερικανικό Επιτελείο της Αεροπορίας, που έχει ως έργο του την

    συγκέντρωση πληροφοριών για τις εμφανίσεις αυτές, δίνουν μια ουσιαστική

    υπόσταση στις μαρτυρίες για την εμφάνιση των αγνώστου ταυτότητος ιπταμένων

    αντικειμένων.

    Τι έχουν αποκαλύψει οι ως τώρα έρευνες και η συγκέντρωση πληροφοριών;

    << Πολλοί απ’ αυτούς που μετέχουν στην έρευνα της Εταιρείας Ιπταμένων Δίσκων

    στο Παρίσι έχουν πεισθή για την ύπαρξη των Ιπταμένων δίσκων>>, μας λέει σε συνέντευξή

    του ο κ. Παπαγιαννάκης. Και συνεχίζει ως εξής :

    << Δεν θεωρούνται όλες οι εμφανίσεις αγνώστου ταυτότητος Ιπταμένων αντικειμένων

    πραγματικές.

    Σε μερικές περιπτώσεις είναι δυνατόν να πρόκειται για μετεωρολογικά φαινόμενα η την

    ανώμαλη διάθλαση των ηλιακών ακτίνων στα στρώματα της ατμοσφαίρας. Δεν είναι όμως

    δυνατόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες συγκεντρώνονται, ν’ αποδώσουμε όλες τις

    εμφανίσεις Α.Τ.Ι.Α. σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Η ορθή αντιμετώπιση είναι η εξέταση

    κάθε μιάς περιπτώσεως χωριστά, με όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

    >> Οί διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν παρατηρηθή κατά τις εμφανίσεις

    Α.Τ.Ι.Α. είναι αδύνατον ν’ αποδοθούν σε οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο. Τα υψηλού

    Δυναμικού ηλεκτρικά πεδία, που είναι δυνατόν να σχηματισθούν κοντά στο έδαφος

    Κατά την διάρκεια καταιγίδων, δεν μπορούν να επιφέρουν διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα.

    Δεν υπάρχει κανένας γνωστός φυσικός μηχανισμός, που να μπορή να θεωρηθή ως αιτία

    των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, και οι διακοπές αυτές έχουν σημειωθή κατά τις

    εμφανίσεις Α.Τ.Ι.Α.>>.

    Κατηγορηματικός στις απαντήσεις του, με απόλυτη πεποίθηση για την ύπαρξη των

    Ιπταμένων δίσκων, εμφανίζεται, εξ άλλου, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Σαντορίνης :

    << Οι ιπτάμενοι δίσκοι υπάρχουν – λέει ο κ. Σαντορίνης – κι’ έχουν φωτογραφηθή

    και παρατηρηθή από αξιόπιστους μάρτυρες πάρα πολλές φορές. Ό,τι ενδιαφέρει τώρα

    είναι τα όντα που βρισκονται μέσα στους ιπτάμενους δίσκους, οι οποίοι δεν μπορεί να

    είναι τίποτε άλλο από διαπλανητικά σκάφη.

    >> Τα όντα αυτά, που είναι ανθρωποειδή, έχουν ήδη εμφανισθή - συνεχίζει

    ο κ. Σαντορίνης . Από τις ως τώρα παρατηρήσεις έχουν καθορισθή 21 χαρακτηριστικά

    τους. Είναι μικρού αναστήματος, με μεγάλη ευκολία κινήσεων. Η έρευνα για τα ακριβή

    χαρακτηριστικά των ανθρωποειδών αυτών, συνεχίζονται. Πάρα πολλοί επιστήμονες

    ασχολούνται αυτή την στιγμή με την έρευνα των ιπταμένων δίσκων, που είναι βέβαιο

    πλέον ότι έρχονται από το Διάστημα>>.



    Σ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαντορινης Παυλος
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ ΣΕΛΙΣ 11 ΤΟ 21 2 1967 Τριτη
    ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ
    ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

    κύριε Διευθυντά,
    Είς τόν προχθεσινόν Αθηναικόν τύπον ανακοινώσεις τού Αμερικανικού υπουργείου Αεροπορίας,σχετική μέ τήν υπόθεσην τών
    ιπταμένων δίσκων καί μέ τά εξής τρία κυρίως συμπεράσματα : 1. << Δέν υπάρχουν ενδείξεις ότι τά χαρακτηριζόμενα ώς αγνώστου

    προελέυσεως ιπτάμενα άντικείμενα τεχνολογικήν ή αρχάς πέραν τών σημερινών επιστημονικών γνώσεων >>. 2. Ουδέν έκ τών

    μυστηριωδών αντικειμένων τών οποίων ή εμφάνησις ανεφέρθη και εξητάσθη, παρέσχεν ενδείξεις απειλής κατά τής ασφάλειας

    τών ΗΠΑ>>. 3. << Δέν υπήρξαν ενδείξεις ότι τοιάυτα αντικείμενα προήλθον από τόν διαστημικόν χώρον>>.Δηλαδή, επισήμως

    στρατιωτική αρχή εξακολουεί νά εμμένη είς

    τήν γνωστήν της πολίτικήν τού συσκοτισμού τής υποθέσεως τών ιπταμένων δίσκων, ενώ ώς γνωστόν, κατέχει εκατοντάδας

    επισήμων αναφορών επί τών εμφανήσεων τών

    ιπταμένων δίσκων μέ φωτογραφίας καί κινηματογραφικάς ταινίας τών ομαδικών

    κινήσεων τών αγνώστου προελεύσευως αντικειμένων τούτων.
    Αλλά καί η επίσημη μλέτη τών επί τόπου στροφών τών λεγομένων ιπταμένων δίσκων
    ηνάγκασε τάς στρατιώτικας αρχάς τών ΗΠΑ νά παραδεχθούν είς τάς εμπιστευτικάς των
    εκθέσεις ότι τά οχήματα ταύτα δέν δύναται νά είναι γηίνης κατασκευής. Επί πλέον όμως,
    φυσικοί καί βιολόγοι παραδέχονται σήμερον ότι αί απότομοι επί τόπου στροφαί τών
    ιπταμένων τούτων οχημάτων, κινουμένων μάλιστα με΄τα ταχύτητος μεγαλυτέρας τής
    τού ήχου, προέδιδον σαφώς ότι ωδηγούντο υπό λογικώς σκεπτομενων καί λογικώς
    δρώντνω υπάρξεων, τελείως διαφόρου σωματικής κατασκευής τής τών ανθρώπων.
    Είναι συνεπώς κατανοητόν οτι η σκέψις μόνον περί τής αφίξεως είς τήν Γήν τών

    μακρυνών μας <> ασυγκρίτως ανωτέρας ψυχικής, σωματικής καί
    τεχνικής εξέλιξεως, είναι άκρως ανεπιθύμητος είς απάσας τάς αρχάς τού κόσμου μας.
    Πράγματι ήδη, ήδη τό απλούν γεγονός τής αφίξεως ούτων>>.δεικνύει τήν
    καταπληκτικήν των επιστημονικήν καί τεχνικήν ανωτερότητα, οπότε έν ονόματι τού
    υψηλού μας τεχνικού πολιτισμού, τούς δεχόμεθα μέ πυροβολισμούς καί καταδιώξεις
    υπό αεροπλάνων μας.Τυγχάνει γνωστόν είς όλους τους φυσικούς και μηχανικούς,
    οίτινες έχουν ασχοληθή με τάς αυθεντικάς περιγραφάς τών εμφανήσεων και
    προσγειώσεων τών ιπταμένω δίσκων,ότι η κίνησις αυτών πιθανώς νά επιτυγχάνεται
    διά τής εφαρμογής μίας ακόμη είς τόν άνθρωπον αγνώστου Δυνάμεως Αντιβαρύτητος.
    Αύτη εμφανίζεται ώς έντονος ακτινοβολία διαφόρων αποχρώσεων, συνοδευομένη
    ταυτοχρόνως μέ ισχυράς εντόνους μαγνητικάς εκδηλώσεις, ώς π.χ. παράλυσην τής
    ηλεκτρικής εγκαταστάσεως υψηλής τάσεως τών αυτοκινήτων καί τής ανεξήγητου εκτροπής
    πρός τά δεξιά ή αριστερά τού αυτοκινήτου τών μεγάλων φώτων έκ τής κανονικής των
    κατευθύνσεως πρός τά εμπρός.
    Τό τελευταίον τούτο φαινόμενον είναι τελείως εκτός τών δυνατοτήτων τής τεχνικής
    τών σημερινών ανθρώπων.Τό συμπέρασμα τό σχετικόν μέ ενδεχομένην απειλήν κατά
    τής ασφαλείας τών ΗΠΑ,
    έλαβε μία εξαιρετικώς δραματικήν απάντησιν μέ τήν γνωστήν διακοπήν τού ηλεκτρικού
    ρεύματος
    μεγάλης Βορειοανατολικής περιοχής τής Αμερικής ( 36.000.000 κατοίκων ).

    Αί Αμερικανικαί αρχαί δέν ηδυνήθησαν , καί μέχρι σήμερον ακόμη νά δώσουν

    μίαν τεχνικώς λογικήν εξήγησιν είς τήν έν λόγω

    γενικήν διακοπήν τού ηλεκτρικού ρεύματος , αλλ' επί πλέον εδήλωσαν επισήμως

    ότι << ουδεμίαν εγγύησιν μπορεί νά παράσχουν ότι δέν θά επαναληφθή μελλοντικώς
    μία ομοίας φύσεως διακοπή διακοπή>>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνέχεια - ρεύματος

    μεγάλης Βορειοανατολικής περιοχής τής Αμερικής ( 36.000.000 κατοίκων ).

    Αί Αμερικανικαί αρχαί δέν ηδυνήθησαν , καί μέχρι σήμερον ακόμη νά δώσουν

    μίαν τεχνικώς λογικήν εξήγησιν είς τήν έν λόγω

    γενικήν διακοπήν τού ηλεκτρικού ρεύματος , αλλ' επί πλέον εδήλωσαν επισήμως

    ότι << ουδεμίαν εγγύησιν μπορεί νά παράσχουν ότι δέν θά επαναληφθή μελλοντικώς

    μία ομοίας φύσεως διακοπή διακοπή>>.

    Έν τούτοις είναι βέβαιον ,ότι εθεάθησαν ιπτάμενοι δίσκοι υπεράνω ακριβώς καί

    κατά μήκος τής ηλεκτρικής γραμμής υψηλής τάσεως τροφοδοτήσεως τής

    συσκοτισθείσης περιοχής. Ότι, εθεάθη επίσης,τήν παραμονήν τής διακοπής

    τού ηλεκτρικού ρεύματος, ιπτάμενος δίσκος, ο οποίος επί έν λεπτόν τής ώρας

    ήλθεν είς άμεσον επαφήν μέ τήν ηλεκτρικήν γραμμήν υψηλής τάσεως καί ότι,

    τέλος, είς τό << Time Magazine>> (τής 19 Νοεμβρίου 1965 )

    εδημοσιεύθη ολοσέλιδος αυθεντική έγχρωμος φωτογραφία ληφθείσα κατά τήν

    στιγμήν τής αποτόμου διακοπής τού ηλεκτρικού ρεύματος, καί υπεράνω

    τών σκοτεινών στεγών τής πόλεως τής Νέας Υόρκης είς τήν οποίαν

    διακρίνεται καθαρά είς πελώριος φωτισμένος ιπτάμενος δίσκος .

    Τώρα, εάν κατόπιν αυτών, ή αρμόδια στρατιωτική αρχή τών ΗΠΑ φρονεί

    ότι δύναται νά ισχυρίζεται, μέ καλήν πίστιν, ότι δέν απειλείται υπό τών

    ιπταμένων δίσκων η ασφάλεια τών ΗΠΑ, τούτο σημαίνει ότι δέν ευρισκόμεθα

    επί τού αυτού επιπέδου αντικειμενικότητος

    (όταν μάλιστα είναι γνωστόν ότι ούτοι κατέχουν τεμάχια τών ξένων αυτών οχημάτων

    έξ αγνώστου είς ημάς υλικού).

    ΄Όλα τά συμπεράσματα τού ανακοινωθέντος, αποτελούν συνέχειαν εφαρμοζομένης

    επί τού θέματος πολιτικής ,

    δηλαδή τής διαψεύσευως ή γελοιοπήσεως τής εμφανήσεως τών ιπταμένων δίσκων

    πού οφείλεται βέβαια αποκλειστικώς καί μόνον εις τήν επιθυμίαν αποφυγής

    ενός πανικού

    (Βλέπε καί τήν δημοσιευομένην είς τόν κυριακάτικον Αθηναικόν Τύπον

    ανταπόκρισιν από τό Μέξικόν, καθ' ήν είς Αλριόρν Αμάθ, ο πατήρ Ρεύνα κ.α.

    έλαβον δήθεν επιστολήν κατοίκων άλλου αγνώστου πλανήτου). Ούτω επίσης ίσως ,

    έχουν σήμερον τά πράγματα,

    καί κατόπιν τής ανεξηγήτου διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος τού 1965

    , η πολιτική αύτη τής στρουθοκαμήλου απεδείχθη λίαν αφελής καί αντιεπιστημονική.

    Η ανάθεσις εξ ολοκλήρου τής ερεύνης επί τού θέματος τών ιπταμένων δίσκων

    είς τούς φυσικούς πλέον κριτάς, δηλαδή είς τούς επιστήμονας τού

    Πανεπιστημίου τού Κολοράντο, είναι δείγμα τού γεγονότος ,

    τό οποίον λαμβάνεται υπόψιν.

    Λυπούμαι ότι διά τρίτην εντός τού έτους φοράν ... ελπίζω διά τελευταίας ...

    αναγκάζομαι νά ασχοληθώ

    μέ εντελώς παρεξηγημένον θέμα,

    θέμα ώς γνωστόν τελείως ξένον πρός τήν ιδικήν μου απασχόλησην .

    Τά πράττω όμως επειδή γνωρίζω,

    ότι μεγάλα συμφέροντα εμποδίζουν τούς πραγματικούς αρμοδίους

    νά ομιλήσουν ελευθέρως επ' αυτού.



    Μετά τιμής



    ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

    Ομότιμος καθηγητής τής Φυσικής τού Ε.Μ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!