Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ρωσία : Θα απαντήσουμε σκληρά στις Μαζικές απελάσεις των διπλωματών μας!



Εχθρικό» βήμα στο οποίο θα απαντήσει αναλόγως χαρακτήρισε το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών τις μαζικές απελάσεις ρώσων διπλωματών από ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία και περισσότερες από τις μισές χώρες της ΕΕ.

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την απέλαση εξήντα Ρώσων, μεταξύ των οποίων και δώδεκα ατόμων που έχουν χαρακτηριστεί αξιωματικοί ασφαλείας και έχουν τοποθετηθεί στα Ηνωμένη Εθνη, μετά την δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ σε βρετανικό έδαφος.


Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα προχωρήσει στην απέλαση τεσσάρων Ρώσων διπλωματών, ενώ αντίστοιχος είναι ο αριθμός και στη Γαλλία.
Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη «δυτική απέλαση Ρώσων πρακτόρων της ιστορίας», τονίζοντας ότι αυτή η κίνηση από την πλευρά των συμμάχων της Βρετανίας θα βοηθήσει στην άμυνα της κοινής ασφάλειας των δυτικών κρατών.
Η Μόσχα καταγγέλει ότι οι σύμμαχοι της Βρετανίας ακολουθούν τυφλά τις αρχές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι την τελική απόφαση για τη ρωσική αντίδραση στο κύμα απελάσεων θα την πάρει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η Μόσχα αρνείται ότι ευθύνεται για την δηλητηρίαση του διπλό πράκτορα Σκριπάλ και στην κόρη του, η οποία σημειώθηκε στις 4 Μαρτίου, στην πρώτη γνωστή επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα στην Ευρώπη μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

[Πηγή]http://grothia.gr
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!