Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Έλεγχοι πτήσεων από Ελλάδα: Καταρρέει μια ακόμη γερμανική σκευωρία εναντίον της χώρας μας



Τουλάχιστον συγγνώμη, αν όχι αποζημιώσεις στους Έλληνες – Ευρωπαίους πολίτες για την ταλαιπωρία και τους εξευτελιστικούς ελέγχους τους στα γερμανικά αεροδρόμια, πρέπει να ζητήσει ή να καταβάλει το Βερολίνο.

Σύμφωνα με στοιχεία των ίδιων των γερμανικών Αρχών, τα οποία έχουν κοινοποιηθεί σε υψηλόβαθμους κύκλους της ΕΕ, και έχει στη διάθεσή του το Antinews, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι έλεγχοι που άρχισε να εφαρμόζει το Βερολίνο σε όλες τις πτήσεις από την Ελλάδα προς τα αεροδρόμια της χώρας, από πέρυσι το Νοέμβριο έως τώρα, με πρόσχημα τη μαζική παράνομη μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα προς τη Γερμανία, ούτε καν ψίχουλα δεν απέδωσαν. Γεγονός που καθιστά ηλίου φαεινότερον ότι το Βερολίνο έλαβε μια ακόμη πολιτική, τιμωρητική απόφαση σε βάρος της χώρας μας.

Μιλούν από μόνα τους

Ειδικότερα:

1.Από το Νοέμβριο του 2017 έως την αρχή του Φεβρουαρίου 2018, δηλαδή σε διάστημα άνω των τριών μηνών, οπότε έχουν υποστεί τους εξευτελιστικούς ελέγχους σχεδόν 280.000 επιβάτες από Ελλάδα, έχουν εντοπιστεί λίγο περισσότερες από 270 περιπτώσεις ατόμων, στα οποία δεν επετράπη η είσοδος στη Γερμανία. Αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα τοις χιλίοις των ελεγχθέντων επιβατών (!).

2.Από τους 280.000 ελέγχους, κατεγράφησαν μόνον περί τις 35 περιπτώσεις ατόμων που ταξίδευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια ή ταυτότητες). Αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα δεκάκις τοις χιλίοις. Μεταξύ αυτών των πλαστών εγγράφων, δεν βρέθηκε ούτε ένα ελληνικό. Άκρως ενδιαφέρον είναι πως, παρ’ ότι η ΕΛΑΣ έχει ζητήσει επανειλημμένως ενημέρωση για τις περιπτώσεις επιβατών με πλαστά έγγραφα, οι γερμανικές Αρχές έδωσαν στοιχεία μόνον σε 3 περιπτώσεις.

3.Από τις 270 περιπτώσεις, περί τα 150 άτομα είναι εκείνα που διατάχθηκε η επιστροφή τους. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς που είναι πολίτες τρίτων χωρών, επέστρεψαν ανεξαρτήτως αν διέθεταν βίζα Σενγκέν ή άδεια παραμονής σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι’ αυτό, επειδή το κύριο κριτήριο των Γερμανών ήταν ότι δεν είχαν επαρκείς πόρους για να μείνουν στη Γερμανία (!). Η πλειονότητα αυτών των προσώπων είναι Αλβανοί και Σύριοι. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα αυξάνεται ο αριθμός των Τούρκων που καταφεύγουν στη Γερμανία, συχνά με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Κάτι που δείχνει ότι διογκώνεται το κύμα των πολιτικά διωκόμενων από το καθεστώς Ερντογάν που αναζητά καταφύγιο στη Δύση.

4.Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι σε σχεδόν 120 από τις 270 περιπτώσεις, οι Γερμανοί έδωσαν το δικαίωμα να μείνουν στη χώρα και να υποβάλλουν αίτηση ασύλου, όταν έφτασαν στα γερμανικά αεροδρόμια.

5.Το στοιχείο που προκαλεί κατάπληξη, όμως, είναι το εξής: Οι πιο πολλές από τις παραπάνω περιπτώσεις που επιβάτες στέλνονται πίσω στην Ελλάδα, αν και τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους είναι εντάξει ή έχουν άδεια παραμονής σε κράτος – μέλος της ΕΕ, οφείλεται επίσης στην αδυναμία των Γερμανών αστυνομικών που εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας να ελέγξουν αποτελεσματικά την κατάσταση. Τι κάνουν, λοιπόν, αυτοί; Επειδή δεν μπορούν να απαγορεύσουν την επιβίβαση σε όσους είναι τυπικώς νόμιμοι, ειδοποιούν το αντίστοιχο γερμανικό αεροδρόμιο που κατευθύνεται το αεροσκάφος, ενώ –άκουσον, άκουσον!- αυτό έχει απογειωθεί, να περάσει από νέο, εξονυχιστικό έλεγχο. Έτσι, εάν οι αρχές του γερμανικού αεροδρομίου στείλουν κάποιον πίσω στην Ελλάδα, αυτή η περίπτωση θα χρεωθεί στη χώρα μας ως περιστατικό απόπειρας παράνομης εισόδου. Απίστευτα πράγματα, που, όμως, συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Σουρωτήρι η Γερμανία εντός κι εκτός

Αντίθετα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας δείχνουν ότι από αλλού «μπάζει» η Γερμανία, και σίγουρα όχι από την Ελλάδα. Αναλυτικότερα:
-Συνολικά, το πρώτο δίμηνο του 2018, η γερμανική Αστυνομία έχει αποτρέψει πάνω από 4.000 περιπτώσεις εισόδων στα σύνορα της χώρας, και έχει διαπιστώσει περισσότερες από 2.000 περιπτώσεις παράνομης παραμονής εντός της επικράτειας.

-Από τις παραπάνω περιπτώσεις, αυτές που αφορούν άτομα που ήλθαν από την Ελλάδα, είναι … διψήφιες (!).

-Από όλες αυτές τις υποθέσεις που έχουν καταγράψει οι Γερμανοί, μόνο 13%-15% αφορούν μετακινήσεις με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

-Υπάρχουν ενδεικτικά παραδείγματα ημερών που, ενώ καταγράφονται περί τις 250 – 300 περιπτώσεις ατόμων στα σύνορα και εντός του γερμανικού εδάφους, από την Ελλάδα καταγραφόταν μόνον ένα κρούσμα (!). Κάτι που δείχνει ότι τα σύνορα της Γερμανίας, αλλά και το εσωτερικό της, έχει γίνει «σουρωτήρι» από άτομα που εισέρχονται από άλλες χώρες ή καταφέρνουν να μείνουν στη χώρα με άλλα τεχνάσματα, τα οποία, πάντως, δεν είναι made in Greece.

Να σημειωθεί χαρακτηριστικά πως, μόνο στην ευρύτερη περιοχή Μονάχου – Βαυαρίας, κάθε εβδομάδα πιάνονται περί τις 300 περιπτώσεις σε συνοριακούς ελέγχους.

Εισηγούνται χαλάρωση

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι ο θησαυρός που ισχυρίζονταν ότι θα ανακαλύψουν οι Γερμανοί κάνοντας τους εξευτελιστικούς ελέγχους στις πτήσεις από την Ελλάδα, είναι άνθρακες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμα και η γερμανική Αστυνομία φέρεται να εισηγείται την «χαλάρωση» των ελέγχων, αν όχι την παύση τους, δεδομένου ότι κανέναν σημαντικό ρόλο δεν παίζουν στην ανάσχεση της παράνομης μετακίνησης μεταναστών – προσφύγων.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε η Γερμανία αυτά τα απαράδεκτα μέτρα για τη χώρα μας, το αφήγημα του Βερολίνου περί «απειλής από την Ελλάδα», έμπαζε πανταχόθεν. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως, όταν πέρυσι κιόλας έγινε συνάντηση μεταξύ Κομισιόν - Ελλάδας - Γερμανίας, ο εκπρόσωπος του Βερολίνου αδυνατούσε εμφανώς να στηρίξει τις γερμανικές αποφάσεις –που έγιναν με πρόταση του τότε υπουργού Εσωτερικών, Ντε Μεζιέρ- και απέφευγε όπως ο διάβολος το λιβάνι να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του Βερολίνου. Τότε, ελληνικές αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως, απλούστατα, τα γερμανικά στοιχεία ήταν λείαν ισχαιμικά, προκειμένου να πείσουν για την αναγκαιότητα του μέτρου των ελέγχων.

Το εντυπωσιακό είναι πως, όταν το Βερολίνο εξήγγειλε αυτούς τους «ελέγχους», κάποιοι στην Ελλάδα, όπως και μερίδα ΜΜΕ, έσπευσαν να πάρουν μια καθαρά «φιλογερμανική» στάση, στο όνομα μιας κακώς νοούμενης αντιπολίτευσης. Όμως, σε τέτοια θέματα που, όπως αποδεικνύεται τώρα οφείλονται σε καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες τιμωρίας της Ελλάδας, απαιτείται σύμπνοια. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, χαμένη βγαίνει η ίδια η χώρα και όχι κάποια κόμματα ή «λομπίστες» των γερμανικών, αμερικανικών, ρωσικών, και άλλων συμφερόντων.

[Πηγή]http://www.antinews.gr 
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!