Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ομαλοποιεί τις σχέσεις με όλες τις «Μεγάλες Δυνάμεις» η Τουρκία εν όψει επίθεσης – «Ξεκινούν γεωτρήσεις – Η Α.Μεσόγειος δεν ανήκει σε κανέναν»





Τι μας ετοιμάζει ο προκλητικός γαμπρός του Ερντογάν το επόμενο διάστημα …ειδικά στην Κύπρο; 

Η Τουρκία με μπαράζ δηλώσεων ξεκίνησε να ομαλοποιεί τις σχέσεις της με όλες τις «Μεγάλες Δυνάμεις» ΗΠΑ-Γερμανία, Γαλλία, ΕΕ κτλ ενώ ο υπουργός Ενέργειας και σύζυγός της κόρης του Τούρκου προέδρου, Μπεράτ Αλμπαγιάκ, μίλησε για την αποστολή του σεισμογραφικού πλοίου Barbaros Hayrettin Pasaστην Κύπρο καθώς και για τις γεωτρήσεις του πλωτού γεωτρύπανου Deep Sea Metro II στην Α. Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα.
Ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν εθνικές μελέτες εκεί που κρίνουν αυτοί σκόπιμο.
Ο Μπεράτ Αλμπαγιάκ σημείωσε ότι το πλωτό γεωτρύπανο  θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή όπου οι Ελληνοκύπριοι δρουν μονόπλευρα .
«Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι ιδιοκτησία του πατέρα του. Οι γεωτρήσεις μας θα ενοχλήσουν κάποιον», δήλωσε ο αλαζόνας Τούρκος γαμπρός του νέου Σουλτάνου καταδεικνύοντας με μεγάλη σαφήνεια το τι πρέπει να αναμένουμε το επόμενο διάστημα.

«Η κυπριακή κυβέρνηση, σχεδιάζει μονολιθικά στην ανατολική Μεσόγειο και μισθώνει περιοχές σε διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, για την διενέργεια γεωτρήσεων φυσικού αερίου στο δυτικό τμήμα της Κύπρου περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της Αττάλειας  το νέο έτος», συνέχισε ο ίδιος.
Η τουρκική εταιρεία Turkish  Petroleum Corporation θα εισέλθει με το πλωτό γεωτρύπανο  Deep Sea Metro II , που αποτελεί την νέα γενιά αυτών των  πλοίων με  προηγμένη τεχνολογία στα ΝΔ της κυπριακής ΑΟΖ, καταλήγει το τουρκοκυπριακό δημοσίευμα .
Όποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία λοιπόν για αυτό που ετοιμάζουν οι Τούρκοι στην μεγαλόνησο ας αναμένει ακόμα μερικές ημέρες ακόμη για να διαπιστώσει,  ότι δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με Τούρκους …αλλά με νεο-Οθωμανούς που θεωρούν ότι όλος ο κόσμος τους ανήκει.
Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας μια μεγαλοπρεπή «κυβίστηση» εξέφρασε την ελπίδα για βελτίωση των σχέσεων με τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από μια τεταμένη χρονιά, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα.
 «Ασφαλώς θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την ΕΕ και με τις χώρες της ΕΕ», δήλωσε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους στη διάρκεια περιοδείας του στην Αφρική.
 «Το λέω ανέκαθεν. Οφείλουμε να μειώσουμε τον αριθμό των εχθρών και να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων», προσθέτει σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται από τον τουρκικό Τύπο, κυρίως από την εφημερίδα Hurriyet.
Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαιώνει πως δεν έχει «κανέναν λόγο» να μη μεταβεί στη Γερμανία ή την Ολλανδία, με τις οποίες η Άγκυρα έχει ανταλλάξει πικρόχολες δηλώσεις.
Ο Ερντογάν συνεχάρη μάλιστα τους Γερμανούς ηγέτες επειδή «βρίσκονται στην ίδια γραμμή» με την Άγκυρα και καταδίκασαν αυστηρά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.


 «Όλα αυτά είναι πολύ ικανοποιητικά», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως η θέση της ΕΕ για την Ιερουσαλήμ μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία και ανέφερε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, πως μπορεί να μεταβεί στη Γαλλία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Παρίσι «δεν μας απογοήτευσε σ’ αυτό το θέμα» της Ιερουσαλήμ. Μια συνάντηση στο Βατικανό με τον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος επέκρινε επίσης την αμερικανική απόφαση, μπορεί επίσης να εξετασθεί, σύμφωνα με τον Ερντογάν.
Tαυτόχρονα, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ήρε όλους τους περιορισμούς όσον αφορά την έκδοση θεωρήσεων εισόδου στην Τουρκία για Αμερικανούς πολίτες, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε μια ανάλογη ενέργεια, τερματίζοντας την πολύμηνη διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.
«Τηρώντας την αρχή της αναλογικότητας, οι απαγορεύσεις που είχαμε επιβάλει στο καθεστώς της έκδοσης βίζας για τους Αμερικανούς πολίτες αίρονται», ανέφερε η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.
Λίγο νωρίτερα, η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα είχε ανακοινώσει ότι ξαναρχίζει να εκδίδει βίζες για τους Τούρκους πολίτες μετά τις «διαβεβαιώσεις» που έλαβαν οι ΗΠΑ από την Τουρκία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο μέλλον οι τουρκικές αρχές θα ενημερώνουν «εκ των προτέρων» τις ΗΠΑ αν σκοπεύουν να συλλάβουν κάποιο μέλος του προσωπικού των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.
Αφορμή για την αμοιβαία διακοπή στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου στάθηκε η σύλληψη του Μετίν Τοπούζ, ενός υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη τον οποίο οι τουρκικές αρχές κατηγορούν ότι διατηρεί δεσμούς με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στην Τουρκία θα αρχίσουν να επανεκδίδουν κανονικά βίζες για τους Τούρκους υπηκόους που θέλουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, μετά τη διακοπή στην έκδοσή τους με αφορμή τη σύλληψη υπαλλήλων των αμερικανικών προξενείων στη χώρα.
Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, η Τουρκία «έδωσε διαβεβαιώσεις σε υψηλό επίπεδο» στις ΗΠΑ και, κατά συνέπεια, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «έχει τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε να ξαναρχίσει πλήρως η έκδοση θεωρήσεων εισόδου στην Τουρκία».
Όλα αυτά δείχνουν ότι οι παμπόνηροι νέο-οθωμανοί ετοιμάζουν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Κύπρο με νομιμοφανή τρόπο προσπαθώντας να λάβουν μια ουδέτερη θέση  όλων των «μεγάλων δυνάμεων», ενδεχομένως με μυστικά ανταλλάγματα για να κάνουν αυτό που έχουν σχεδιάσει κατά του ελληνισμού  με την «ησυχία τους».







[Πηγή] https://www.pentapostagma.gr/2017/12/%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%ce%b3.html

«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!