Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΝΟΜΟΣ 509/27-12-1947. ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ! (ΟΣΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ πάρα-πάρα πολύ Κ Α Κ Ω Σ ΞΕΧΑΣΑΝ...)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΟΝΙΤΣΗΣ

(ΜΝΗΜΗ! ΜΝΗΜΗ! ΜΝΗΜΗ!)
Στις 27 Δεκεμβρίου 1947 ενώ συνεχιζόταν η μάχη της Κονίτσης την οποία προσπαθούσαν να καταλάβουν οι κομμουνιστές δημοσιεύτηκε ο Αναγκαστικός Νόμος 509, «Περί μέτρων ασφαλείας του Κράτους, του πολιτεύματος, του κοινωνικού καθεστώτος καί προστασίας των ελευθεριών των πολιτών». 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Με το άρθρο 1 διαλύονταν το Κομμουνιστικὸ Κόμμα Ελλάδος, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) και η Εθνική Αλληλεγγύη που προπαρασκεύασαν και ενήργησαν την προδοτική ανταρσία κατὰ της ακεραιότητος της Χώρας. 


Ένα χρόνο μετά, στις 27 Δεκεμβρίου 1948 τέλειωσαν τα ψέμματα των πολιτικάντηδων και ξεκίνησε το ξερίζωμα των κομμουνιστών από την Πελοπόννησο, με την επιχείρηση, «Περιστερά».

Σχετική εικόνα

Ο Θρασύβουλος Τσακαλώτος και ο υποστράτηγος Πετζόπουλος, εξαπέλυσαν κύμα συλλήψεων των κομμουνιστών και των συνοδοιπόρων σε όλη την Πελοπόννησο, χωρίς να λάβουν την έγκριση των πολιτικών.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Συνελήφθησαν συνολικά 4.500 ύποπτοι από τους οποίους 2-2.500 μεταφέρθηκαν με πλοία στα στρατόπεδα στην Μακρόνησο και το Τρίκερι, ώστε να εκκαθαριστούν τα μετώπισθεν. 
Μετά από αυτό σε 15 ημέρες ο Δημοκρατικός Στρατός είχε τελειώσει στην Πελοπόννησο. 

Σχετική εικόνα

Την επομένη, στις 28/12/1948 ο στρατιωτικός διοικητής Πελοποννήσου Θ. Πετζόπουλος, τηλεγραφούσε στην Καλαμάτα και στην Πάτρα:

-«Σύνολον συλληφθέντων εντός πόλεως ΚΑΛΑΜΩΝ  α π α ρ ά δ ε κ τ ο ν. 

Φαίνεται δε με αντελήφθητε. 

Ε π α ν α λ α μ β ά ν ω   ουδείς κομμουνιστής δέον παραμείνη ελεύθερος ΚΑΛΑΜΑΣ, ένθα σοβαρωτέρα κομμουνιστική εστία ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. 

Δέον αντιληφθήτε ότι αστικά κέντρα δέον εκκαθαρισθώσι απολύτως από κομμουνιστικόν μίασμα. 
Διά κομμουνιστάς διαμένοντας αστικά κέντρα ουδείς οίκτος. 
Συλλήψεις συνεχισθώσι». 

-«Ανακοινώσατε αστυνομικόν διευθυντήν Πατρών κάτωθι διαταγήν μου. 
Αναφερθείς αριθμός συλληφθέντων εν Πάτραις 63 προξενεί αλγεινήν εντύπωσιν και τον θεωρώ απαράδεκτον. 

Αποτέλεσμα εικόνας για θρασύβουλοσ τσακαλώτοσ

Σχετική εικόνα


Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν αντελήφθησαν ότι εκκαθάρισις αστικών κέντρων και γενικώς μετόπισθεν στρατού από κομμουνιστικά στοιχεία αποτελεί ύψιστον εθνικόν καθήκον και ανάγκην...».

[ΠΗΓΗ:http://deltio11.blogspot.gr/2017/12/27-509.html]

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!