Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

14 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ 100 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ



Στη λίστα με τα κορυφαία 100 ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας βρίσκονται για μία ακόμη χρονιά Έλληνες πλοιοκτήτες αλλά και στελέχη από την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία που κατέχουν προεδρικούς θώκους σε διεθνείς φορείς του κλάδου. Πρόκειται για 14 ονόματα έναντι 13 πέρσι, εκ των οποίων τα 12 είναι πλοιοκτήτες. Για το μέγεθος της ελληνόκτητης ναυτιλίας και τη συμβολή της στη βιομηχανία κάποιοι πάντως θεωρούν ότι θα έπρεπε να είναι περισσότεροι.

Όμως για δεύτερη συνεχόμενη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ελληνικό όνομα στην πρώτη 5άδα της ετήσιας ειδικής έκδοσης Lloyd’s List. Επίσης, στην πρώτη 20αδα φιγουράρουν μόνο δύο Έλληνες πλοιοκτήτες έναντι τεσσάρων πέρσι. Όλοι οι Έλληνες στη λίστα της Lloyd’s έχουν χάσει θέσεις σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης με τις εταιρείες Anangel Maritime Services Inc., Maran Tankers Management Inc. και Maran Gas Maritime Inc., βρίσκεται στην όγδοη θέση έναντι της 7ης πέρσι και παραμένει ο κορυφαίος Έλληνας πλοιοκτήτης στην λίστα των Lloyd’s.





 Ακολουθούν:

Ο Γιώργος Προκοπίου με τις Dynacom και Dynagas στην 15η θέση από 12η πέρσι.




 Η Αγγελική Φράγκου με τον όμιλο Navios που ελέγχει τέσσερις εταιρείες, στην 26η θέση από 19η πέρσι.




 Ο Γιώργος Οικονόμου με τις Dryships και Ocean Rig. στην 27η θέση από 20η πέρσι.

 
  Ο Πήτερ Λιβανός με τις Gaslog/DryLog)  στην 28η θέση από 23 πέρσι.

 





Ο Πέτρος Παππάς της Star Bulk Carriers καταλαμβάνει την 38η θέση από την 35η θέση το 2016.
Ο Νίκος Τσάκος στην 46η από την 42η θέση, πρόεδρος της INTERTANKO και επικεφαλής της Tsakos Energy Navigation.
Στην 54η από την 50η θέση το 2016, βρίσκεται ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος της Costamare
Στην 57η θέση από την 53η θέση το 2016, ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ.
Στην 66η θέση από την 61η θέση ο Βαγγέλης Μαρινάκης της Capital Ship Management.
Στην 69η θέση από την 60ή ο Πήτερ Γεωργιόπουλος της General Maritime.
Στην 83η θέση είναι ο Ιωάννης Πλατσιδάκης, πρόεδρος της INTERCARGO, από 81η πέρσι.
Στην 95η ο Πάνος Λασκαρίδης πρόεδρος της ECSA, μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΕ και CEO των Laskaridis Shipping Co. Ltd. και Lavinia Corp.
Στην 96η θέση η Δέσποινα Θεοδοσίου, Πρόεδρος της WISTA International.
Στη Lloyd’s List τα πρωτεία έχουν οι Κινέζοι. Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν: ο Xi Jinping, πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας , οι Xu Lirong της China Cosco Shipping Group και Li Jianhong της China Merchants Group  και η κα Hu Xiaolian, Πρόεδρος της Exim Bank of China . Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Zhao Guicai του ICBC Financial Leasing και Chen Min του Bocomm Financial Leasing και στην πέμπτη θέση ο Robert Uggla, CEO της AP Moller Holding.

[Πηγή]http://igreek.gr/12/14-ellines-sta-koryfea-100-onomata-tis-pagkosmias-naftilias/

"Τριβέλι Πᾶνος¨

7 σχόλια:

  1. Η ελληνική ναυτιλία είναι αξιοζήλευτη και παρόλη την πτώση που έχει σημειωθεί από το 2008 στην παγκόσμια οικονομία, αντέχει και ανθίζει παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες, κυρίως των Γερμανών, για να την ισοπεδώσουν. Θα ήθελα να προσθέσω, επειδή εργάζομαι στον τομέα αυτό, ότι οι πλοιοκτήτες επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο και έχουν στηρίξει το Δημόσιο όσοι ελάχιστοι. Δυστυχώς, τέτοιες ενέργειες δεν γίνονται ευρέως γνωστές και συναντάμε συχνά φωνές ενάντια σε αυτόν τον κλάδο, παρ'ό,τι είναι από τους ελάχιστους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας που έχουν απομείνει! Πολλοί κατηγορούν τους εφοπλιστές για φοροδιαφυγή, δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι ελαφρύνσεις δίδονται από κάθε χώρα (εκτός από την δική μας που έχει ποινικοποιήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα) στις εταιρείες, προκειμένου να επενδύσουν. Στην Γερμανία π.χ. υπάρχει σήμερα το πιο ευνοϊκό φορολογικό πλαίσιο αλλά πιέζουν την Ελλάδα για εξοντωτική φορολόγηση της εγχώριας ναυτιλίας!

    Ενδιαφέρον έχει το εξής άρθρο και το πρώτο σχόλιο: http://www.protothema.gr/economy/article/685177/paradeisos-gia-tous-efoplistes-to-germaniko-forologiko-sustima/

    Στα δικά μας τώρα: για 3 χρόνια, πολλές ναυτιλιακές αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην Οικιοθελή Παροχή, δηλαδή εθελοντικά πρότειναν στο κράτος να διπλασιαστεί ο φόρος πλοίου που τους αναλογεί (με βάση tonnage & αριθμό πλοίων ανά εταιρεία) και να δίνουν τα επιπλέον χρήματα υπέρ Δημοσίου ( https://www.taxexperts.gr/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%84%CE%B7-2014-2017 ). Στην εταιρεία που εργάζομαι, το πλοίο μας έχει ετήσιο φόρο περίπου 19.000 δολλάρια Αμερικής. Οπότε η πλοιοκτήτρια για 3 συναπτά έτη κατέβαλλε στο Δημόσιο το διπλάσιο ποσό ως στήριξη για την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα! Αυτό τώρα πολλαπλασιάστε το επί εκατοντάδες πλοία επί δεκάδες εταιρείες. Το άκουσατε να αναφέρεται πουθενά; Όχι.

    Υπάρχει ο οργανισμός Συν-Ένωσις που δημιουργήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με απίστευτο έργο, για το οποίο θα βρείτε πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.syn-enosis.gr/gr/support-areas/ . Η πολιτεία, που οφείλει να μεριμνά για τους σπουδαστές των σχολών Εμπορικού Ναυτικού, τους έχει εγκαταλείψει τελείως και η σίτιση των παιδιών γίνεται από δωρεές των ναυτιλιακών εταιρειών χωρίς τις οποίες πολλοί φοιτητές δεν θα είχαν ούτε καν ένα γεύμα την ημέρα!

    Επιπλέον όλων αυτών των ενεργειών, έχουν γραφεία στην Ελλάδα και δίνουν δουλειά σε χιλιάδες κόσμο, με εισφορές και ασφάλιση. Επίσης, κάθε εφοπλιστής, στηρίζει τον τόπο από τον οποίο κατάγεται...νησιά και μέρη ξεχασμένα από το Κράτος έχουν ευεργετηθεί και συνεχίζουν να ευεργετούνται από αυτούς τους ανθρώπους.

    Οπότε, κάθε φωνή ενάντια στην Ελληνική Ναυτιλία ή που ζητάει ξεζούμισμα των πλοιοκτητών είναι λάθος για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρω. Εάν ήταν στο χέρι μου, θα έκανα το εξής: καμία απολύτως φορολογία στους εφοπλιστές αλλά θα επέβαλλα Ελληνικά πληρώματα εξ'ολοκλήρου σε κάθε πλοίο!

    Δυστυχώς, μας αποκρύπτουν πολλά και διαστρεβλώνουν ακόμη περισσότερα γεγονότα. Καλό είναι, όσοι έχουμε προσωπική γνώση επί οποιουδήποτε θέματος, να ενημερώνουμε όσους περισσότερους μπορούμε για το τί πραγματικά ισχύει.
    ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ παρα πολύ, ως αναγνώστης, για όλα αυτά τα κατατοπιστικά που γράψατε προς ενημέρωση όλων μας!
    Αυτά πρέπει να μαθευτούν ώστε να εμψυχώνεται η ελληνική κοινωνία.
    Αξίζει μια ολόκληρη εκπομπή γι’αυτό το θέμα.
    Σας ευχαριστώ και πάλι - Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'στε καλά κ. Δημήτρη, κι εγώ σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας.
      Έχετε δίκαιο, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια λεπτομερής ματιά στην προσφορά της Ναυτιλίας (και όχι μόνο) στην ελληνική κοινωνία.
      Καλή συνέχεια σας εύχομαι - Ευαγγελία

      Διαγραφή
  3. Σας ευχαριστούμε θερμότατα για τις χρήσιμες & ουσιαστικές πληροφορίες που δίδετε.
    Η (καλομελετημένη) σ υ σ κ ό τ ι σ η πρός κάθε τι καλό, ωφέλιμο, θεάρεστο, τονωτικό είναι κανόνας πολλά χρόνια τώρα.
    Και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να επιτύχουμε σ' αυτό το διαδικτυακό μετερίζι της 'ΟδύσσειαςΤV'.
    Οι επιθέσεις πρός κάθε εύπορο που πρωτίστως ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ αλλά ΚΑΙ εισφέρει, ήταν ανέκαθεν ΚΑΝΟΝΑΣ για την αριστερά στην χώρα μας.
    Ένα πράγμα επιβάλλεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ να συνειδητοποιήσουμε ως λαός. Ότι κυρίως η αριστερά ΑΝΕΚΑΘΕΝ υπήρξε ε τ ε ρ ό φ ω τ η και ισχυρός μοχλός ξένων μ ι σ ε λ λ η ν ι κ ώ ν συμφερόντων.
    (Όσο για την δήθεν δεξιά, πέραν του ότι ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ πρόωρα απο τον ιδεολογικό αγώνα, από το 1949 και μετά, έπαιξε επίσης ΠΙΣΤΑ το παιχνίδι του ξένου παράγοντος, ανεξαρτήτως ηγεσίας...)
    Και το δεύτερο που οι Έλληνες ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ να κατανοήσουν, είναι ότι ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ούτε στο ελάχιστο σχεδόν η λεγόμενη ενημέρωση.
    Ούτε υπάρχουν α λ η θ ι ν ο ί δημοσιογράφοι. Επειδή ΑΝ υπήρχαν θα είχαν τάχιστα, ή παραιτηθεί, άρα εξαφανισθεί εκ των προσκηνίου, ασχολούμενοι με αλλότριες εργασίες για να ζήσουν, ή θα τους είχαν ...."αρρωστήσει"...
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας, αγαπητοί συντονιστές της Οδύσσειας. Εγώ σας ευχαριστώ από καρδίας για την αξιέπαινη προσπάθεια αφύπνισης που κάνετε μέσω του ιστολογίου και των εκπομπών σας. Φωνές σαν την δική σας σπανίζουν, ενώ είναι απαραίτητες για την πνευματική και ψυχική ανάταση της κοινωνίας. Εύχομαι να είστε πάντα μάχημοι και να "μπείτε" σε κάθε ελληνικό σπίτι. Δυστυχώς, όπως ορθώς επισημαίνετε, η στρατευμένη και ανθελληνική δημοσιογραφία επικρατεί με τα γνωστά αποτελέσματα παραπληροφόρησης του κοινού.

      Η αριστερά μισεί τον Ελληνισμό και επιθυμεί την εξόντωσή του, ενώ διαχρονικά επικροτούσε κάθε ήττα και εδαφική απώλεια. Έχουν καταφέρει όμως να ελέγχουν καίριες θέσεις -με κυριότερες αυτές που αφορούν την παιδεία- και η προδοτική τους ιστορία δεν διδάσκεται, αντίθετα εξυμνούνται οι "εθνικοί" τους αγώνες! Όσο για την λεγόμενη δεξιά, έχει σταματήσει να υφίσταται εδώ και χρόνια...δεξιοί ως προς τα φρονήματα πολίτες υπάρχουν αλλά δεν αντιπροσωπεύονται κομματικά, αντίθετα έχουν προδοθεί πολλάκις. Οι δυο αυτές αντίπαλες πλευρές βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία προκειμένου να κρατάνε διαιρεμένο τον λαό και να επιβάλλουν τα σχέδια αφανισμού μας κατ'εντολή των σιωνιστών και της ΝΤΠ.

      Επίσης, μέσα στα πλαίσια ισοπέδωσης των Ελληνορθόδοξων αξιών που έχουν στηρίξει το Γένος εδώ και αιώνες, είναι η προβολή προτύπων ατομικισμού και εφήμερης ευμάρειας που για λίγη δημοσιότητα δεν διστάζουν να θυσιάσουν αξιοπρέπεια και ήθος. Έτσι έχουμε καταλήξει σαν κοινωνία να θαυμάζουμε κενές υπάρξεις και να προσπερνάμε την ουσία. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν ευεργέτες και από άλλους επαγγελματικούς χώρους πέραν της Ναυτιλίας όπως π.χ. η οικογένεια Σκλαβενίτη που επίσης κάνει μεγάλο έργο εντελώς αθόρυβα. Ειδικά στην σημερινή εποχή, είναι απαραίτητο να γίνονται γνωστοί τέτοιοι αφανείς ήρωες ώστε να λειτουργήσουν ως παραδείγματα προς μίμηση, να προβάλλεται το καλό και η ανθρωπιά που τόσο λείπει από την ζωή μας.

      Και πάλι, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο και το έργο που επιτελείτε.
      Ευαγγελία

      Διαγραφή
  4. Καλή μου φίλη Εὑαγγελία, εὖγε γιὰ τὸ πολύ ὡραῖο, ἀναλυτικό καὶ μὲ πληροφορίες σχόλιό σου, πού ὁ περισσότερος κόσμος δὲν γνωρίζει.
    Διότι στὴν Ἑλλάδα, ἀλλά καὶ σὲ πολλές ἄλλες χῶρες, ἔκτός τοῦ ὅτι τὸ "κακό" πουλάει (κατά τὴν σημερινή ὁρολογία), ἀλλά εἶναι καὶ προσχεδιασμένο, νὰ μὴν γίνεται γνωστό, τίποτα καλό πού γίνεται ἀνά τὸν κόσμο, ἰδιαίτερα στὴν πατρίδα μας πιστεύω, διότι αὐτό δὲν συμφέρει στὴν πραγματοποίηση τῶν στόχων τῆς ΝΤΠ καὶ τῆς παγκοσμιοποίησης. Μᾶς θέλουν νὰ εἴμαστε ἀριθμοί, ἄνθρωποι ρομπότ, νὰ μποροῦν νὰ μᾶς χειραγωγοῦν ὅπως θέλουν, τὴν ἑκάστοτε στιγμή ἀναλόγως τῶν δόλιων καὶ βρωμερῶν σχεδίων των.
    Ἀλλά λογαριάζουν χωρίς τὸν "Ξενοδόχο", ὁ Ὁποῖος ἔχει τὰ δικά του σχέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό που γράφεις αγαπητέ μου Πάνο! Το καλό δυστυχώς το αποσιωπούν (εκτός αν πρόκειται για προσωπική προβολή, βλ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την οποία το Mega έκανε αφιερώματα, την στιγμή που το κοινωνικό έργο της οικογένειας Σκλαβενίτη π.χ. δεν προβάλλεται πουθενά!) ενώ το κακό ή το πρόστυχο, "πουλάει". Επί σκοπού γίνεται αυτό, στα πλαίσια του νεοταξικού σχεδιασμού όπως πολύ σωστά αναφέρεις. Τυφλωμένοι όμως από την αλλαζονεία τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι τον τελικό λόγο τον έχει Άλλος.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!