Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

«ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΣΕ ΓΑΛΕΡΑ» ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ 'ΣΟΒΙΕΤ' ΤΩΝ 'PUBLIC'!




(ΜΗΝ ΜΑΣ "ΘΑΜΠΩΝΟΥΝ" ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ...)
Απίστευτες καταστάσεις καταγγέλλουν πρώην εργαζόμενοι του Σοβιέτ των 'Public' (η αγωγή των οποίων κατατέθηκε στις αρχές του 2014 και φέτος δικαιώθηκαν, ωστόσο τα κόκκινα αφεντικά δεν θέλουν να πληρώσουν τα δεδουλευμένα τους, αντιπροτείνοντας… συμβιβασμό και απειλώντας με προσφυγή στο εφετείο αν αρνηθούν) αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν χειρότερα αφεντικά από τους κομμουνιστές!

Ιδού τι κατήγγειλαν:

«Η εταιρεία προκειμένου να αποφύγει την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού ή για να τιμωρήσει την μη επίτευξη στόχων, έκανε κανόνα την 12ωρη εργασία, με αποδοχές 8ώρου. 
Πολλές φορές εργαζόμασταν απροειδοποίητα 12ωρα και αυτό μπορούσε να κρατήσει από μία βδομάδα μέχρι και για πολλούς συνεχόμενους μήνες. Μια συνηθισμένη εβδομάδα για τους εργαζόμενους, σήμαινε 78 ώρες εργασίας.

Επίσης, εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού, πολλοί αναγκάζονταν να δουλέψουν στα ρεπό τους, ή και τις Κυριακές δωρεάν, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία «το κατάστημα δεν πάει καλά» και «αν δεν θέλουμε να βρεθούμε όλοι μαζί στον δρόμο πρέπει να βάλουμε πλάτη για να το στηρίξουμε».

Πολλές φορές, όταν διάφορα blog ή σελίδες δημοσίευαν παράπονα πελατών, με εντολή της διοίκησης, οι εργαζόμενοι έγραφαν ως πελάτες, ότι είναι απόλυτα ...ευχαριστημένοι και μάλλον ο καταγγέλλων έχει κάποιο συμφέρον να «χτυπήσει την εταιρία με λάσπη».

Κάθε μήνα η εταιρεία έθετε ορισμένους στόχους, τους οποίους αν δεν κατάφερναν να ‘πιάσουν’ οι πωλητές ή η τεχνικοί, δέχονταν τεράστια ψυχολογική πίεση και τιμωρούνταν με συνεχόμενα 12ωρα, αλλά ο φόβος της απόλυσης τους απέτρεπε από το να καταφύγουν στην επιθεώρηση εργασίας.

Ωστόσο, μια πελάτης του καταστήματος που τύχαινε να εργάζεται στην επιθεώρηση, όποτε πήγαινε στο κατάστημα, έβλεπε συνεχώς το ίδιο άτομο στο service και αφού ρώτησε τον τεχνικό για τα ωράρια εργασίας και αποκαλύφθηκε η αλήθεια, την επόμενη ημέρα, η Επιθεώρηση Εργασίας ήρθε για επίσημο έλεγχο. 

Η κατάσταση που βρήκαν, ήταν άτομα που δούλευαν εκτός ωραρίου, ωστόσο η διοίκηση αύξησε ακόμα περισσότερο τις απειλές και το κλίμα εκφοβισμού. 
Ο εν λόγω τεχνικός αποφάσισε να ανακοινώσει στην εταιρία ότι πλέον θα εργάζεται μόνο για το 8ωρο που πληρώνεται, και εντός δύο ημερών απολύθηκε με το πρόσχημα ότι ¨υπήρξε παράπονο πελάτη για το service¨.

Ελπίζουμε σε δημοσιοποίηση και ενημέρωση για την αλυσίδα καταστημάτων που συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους σαν κωπηλάτες σε γαλέρα, που καθιέρωσε τα μαύρα αδήλωτα και απλήρωτα 12ωρα, εισήγαγε τον θεσμό της 'BlackFriday' και την εργασία τις Κυριακές. 

Θα αναφέρουμε μόνο την ειρωνεία της βράβευσή τους στην HR Excellenceawards στην κατηγορία 'Συστήματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού'.

[Πηγή: 'εθνικισμός']

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!