Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΣΟΥ τό είπανε Αλέξη; Κάνουν μάθημα σε ...'κ ο ν τ έ ϊ ν ε ρ' 3 χρόνια μετά τον ΣΕΙΣΜΟ ! (Πόσα θα εισπράξει ο Σύριζα είπαμε απο τον κρατικό προϋπολογισμό; Πεντακόσιες ...πόσες χιλιάδες ; ; ; )

ΟΧΙ!
ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ..."ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ" 'ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ' ΔΕΝ ΤΟ ...ΕΜΑΘΑΝ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ "ΕΙΔΗΣΕΩΝ"...
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ...
ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ....


Αποτέλεσμα εικόνας για σε κοντέϊνερ κάνουν μάθημα στο Ληξούρι

Το... προσωρινό μέτρο των 'κοντέϊνερ' κλείνει 3 χρόνια τον Φεβρουάριο και οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες όπου κάνουν μάθημα ζητώντας βοήθεια.

«Μας είπαν ότι θα ήταν κάτι προσωρινό. 
Κάτι που θα άλλαζε. 
Κι όμως είμαστε ακόμα εδώ. 
Σε έναν χώρο που παρομοιάζεται με 'hot spot' προσφύγων.

Σχετική εικόνα



Αποτέλεσμα εικόνας για σε κοντέϊνερ κάνουν μάθημα στο Ληξούρι



Αποτέλεσμα εικόνας για σε κοντέϊνερ κάνουν μάθημα στο Ληξούρι

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς τι αντιμετωπίζουμε καθημερινά;» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι μαθητές στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, οι οποίοι τον Φεβρουάριο θα κλείσουν τέσσερα χρόνια μαθημάτων σε 'κοντέϊνερ' (λυόμενα).

Σχετική εικόνα

Αυτοί οι μαθητές αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πιέσουν για να αλλάξουν οι τραγικές συνθήκες που κάνουν μάθημα χρησιμοποιώντας το μοναδικό όπλο που έχουν. 
Την φωνή τους. 

Αποτέλεσμα εικόνας για σε κοντέϊνερ κάνουν μάθημα στο Ληξούρι

Στο 'βίντεο' που ανέβηκε στο 'Youtube' κορίτσια και αγόρια μιλούν για τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν κάνοντας μάθημα σε 'κοντέϊνερ' δίπλα στην θάλασσα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ 'ΒΙΝΤΕΟ' στο ακόλουθο 'λίνκ', ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ...


Αποτέλεσμα εικόνας για σε κοντέϊνερ κάνουν μάθημα στο Ληξούρι

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, μετά τον σεισμό του 2014, στα 'κοντέϊνερ' υπάρχει τρομερή υγρασία και μάλιστα σε κάποιες από τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες έχουν χαλάσει και τα κλιματιστικά. 

Υπενθυμίζεται πως επρόκειτο για «προσωρινό» μέτρο, αφού υποτίθεται πως τα σχολεία που είχαν υποστεί ζημιές θα ανακατασκευάζονταν. 

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού όμως κι έτσι οι μαθητές σε τρεις μήνες θα κλείσουν τέσσερα χρόνια στα κοντέινερ. Γι' αυτό ζητούν τη στήριξη μας: 

«ΕΣΥ...είσαι μαζί μας; Αν είσαι κοινοποίησε αυτό το βίντεο και μίλησε παντού γι' αυτό που βιώνουμε εμείς καθημερινά! Βοήθησε μας να αλλάξουμε ''ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ'».

[Πηγές: 'Ionian Channel'
&


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!