Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΒΑΛΑ: Οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ, ως διαμαρτυρία για την α π α ξ ί ω σ ή τους!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΕΕΙ; ΕΚΑΝΑΝ  Α Ρ Χ Η Γ Ο   ΤΩΝ 'ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ', ΕΝΑΝ ... ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΕ & ΠΟΥΘΕΝΑ;;;;;;
Π  Α  Λ  Ι ;;;;

ΠΟΣΑ ΤΕΛΙΚΩΣ "ΜΑΣ  Θ Α Β Ο Υ Ν"  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ;

Το τμήμα εθελοντών νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού Καβάλας στην περσινή παρέλαση, 28 Οκτωβρίου 2016.
Φωτό: ιστολόγιο 'Off the Record'


Περίπου 15 εθελόντριες του τμήματος εθελοντών νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού Καβάλας δεν δέχτηκαν να παρελάσουν στον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση που δέχονται, στον απόηχο και της εκδίωξης της προέδρου εθελοντών νοσηλευτικής Καβάλας κας Εριφύλης Χίζαρη, καθώς ο πόλεμος στο εσωτερικό του Ερυθρού Σταυρού συνεχίζεται.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι εθελόντριες λέει τα εξής:

”ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ.”

Η απουσία της πλειοψηφίας των εθελοντριών είχε ως αποτέλεσμα η σημερινή παρέλαση στην Καβάλα να πραγματοποιηθεί με μόλις 4 άτομα από το τμήμα.

Το Off the Record επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κυρία Χριστίνα Παπαπαναγή η οποία εκπροσωπεί τις εθελόντριες που διαμαρτύρονται, για ένα περαιτέρω σχόλιο.

Η κα Παπαπαναγή δήλωσε:

”Είμασταν στον 5ο χρόνο που το τμήμα μας πήγαινε τέλεια. Απαξιωθήκαμε λόγω του Σεβασμιότατου, και λόγω της καλής σχέσης που είχε μαζί του η κυρία Χίζαρη. 
Και για την Εριφύλη Χίζαρη, τι να πω γι’ αυτή την κοπέλα, είναι εθελόντρια με Ε κεφαλαίο. Έκανε τόσα πολλά πράγματα από τότε που ήρθε που εγώ να σας πω την αλήθεια περίμενα το τμήμα μας να πάρει βραβεία, αλλά αντ’ αυτού απαξιώθηκε. Και για το προσφυγικό είμασταν εκεί μέρα νύχτα, είσασταν κι εσείς, μας βλέπατε, και τελικά έφεραν στο στρατόπεδο έμμισθους εθελοντές από τη Δράμα.

Και θα ήθελα να πω και κάτι ακόμη. Εάν βρω έναν αλλόθρησκο στο δρόμο να έχει ανάγκη θα του δώσω νερό, θα του δώσω φαγητό, θα τον περιθάλψω, όμως δεν θα του δώσω και τα κλειδιά του σπιτιού μου! 

Και αναφέρομαι στον Ζεκή Μεμέτ Αλή, τον μουσουλμάνο που τον έκαναν αρχηγό Σαμαρειτών Ελλάδος!”.

Η κα Χριστίνα Παπαπαναγή (πρώτη αριστερά από τη σημαία) στο τμήμα εθελοντών νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού Καβάλας στην περσινή παρέλαση, 28η Οκτωβρίου 2016.
Φωτό: ιστολόγιο 'Off the Record'

Όπως όλα δείχνουν οι φωνές διαμαρτυρίας των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού προς την κεντρική διοίκηση εντείνονται ακόμη περισσότερο, ενώ με τις εσωτερικές διαδικασίες να μην ακολουθούν πάντα το σωστό δρόμο, το τμήμα εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Καβάλας βρίσκεται κυριολεκτικά ”στον αέρα”.

[Πηγή:http://www.offtherecord.net.gr/2017/10/28/%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%81%CF%85%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%B1/]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!