Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Πανεπιστήμιο στην Αγγλία ΜΠΛΟΚΑΡΕ έρευνα για τους 'τρανσέξουαλ', επειδή ΔΕΝ ήταν ...”πολιτικά ορθή”!!!




Ένας θεραπευτής στη Βρετανία λέει, ότι είναι «έκπληκτος» από την απόφαση ενός πανεπιστημίου να σταματήσει την μελέτη του σε ανθρώπους που αποφασίζουν να αναστρέψουν εγχειρήσεις αλλαγής φύλου, μεταδίδει το 'BBC'.

Αποτέλεσμα εικόνας για 'Bath College of Higher Education'


Ο James Caspian ήθελε να γράψει μια διατριβή σχετικά με την «απο-μετάβαση» ('detransition') ως μέρος του μεταπτυχιακού του προγράμματος στην παροχή συμβουλών και ψυχοθεραπείας στο πανεπιστήμιο 'Bath Spa'.

Είπε ότι απορρίφθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας του πανεπιστημίου επειδή θα μπορούσε να είναι “πολιτικά μη ορθό”.

Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει παρά μετά από εσωτερική έρευνα.
Ο κ. Caspian, σύμβουλος που ειδικεύεται στη θεραπεία για ανθρώπους τρανσέξουαλ, δήλωσε στο 'Radio 4': ”Έμεινα έκπληκτος από την απόφαση αυτή.

“Νομίζω ότι ένα πανεπιστήμιο υπάρχει για να ενθαρρύνει την συζήτηση, την έρευνα – διαφωνία ακόμη, προκαλώντας ίσως ιδέες που είναι ξεπερασμένες, ή δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες”.

Λέει ότι ήθελε να μελετήσει ανθρώπους που είχαν αλλάξει το φύλο τους και στην συνέχεια άλλαξαν γνώμη αφού είδαν στοιχεία για έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων, που εξέφραζαν την λύπη τους για τη χειρουργική επέμβαση και ότι δεν είχε γίνει έρευνα στο θέμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για 'Bath College of Higher Education'

Το πανεπιστήμιο, παλαιότερα γνωστό ως 'Bath College of Higher Education' πριν αποκτήσει πλήρες πανεπιστημιακό καθεστώς το 2005, αποδέχτηκε αρχικά την πρότασή του, αλλά ο θεραπευτής αγωνίστηκε να βρει άτομα πρόθυμα να συμμετάσχουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για 'Bath College of Higher Education'

Είπε: “Βρήκα πολύ δύσκολο να φέρω ανθρώπους πρόθυμους να μιλήσουν ανοιχτά για την εμπειρία της χειρουργικής επέμβασης αντιστροφής.

“Είπαν ότι αισθάνθηκαν πάρα πολύ τραυματισμένοι για να μιλήσουν γι ‘αυτό, πράγμα που με έκανε να σκεφτώ ακόμη περισσότερο ότι πραγματικά πρέπει να κάνουμε την έρευνα”.

Τροποποίησε την πρότασή του – να συμπεριλάβει άτομα που είχαν κάνει μετάβαση σε άνδρες και επανήλθαν στην ζωή τους ως γυναίκες, αλλά χωρίς να αντιστρέψουν την χειρουργική επέμβαση – και την υπέβαλε εκ νέου, αλλά απορρίφθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας.

“Ο βασικός λόγος που εδόθη ήταν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει κριτική της έρευνας στα 'social media' και η κριτική της έρευνας θα ήταν κριτική στο πανεπιστήμιο και πρόσθεσαν επίσης ότι ήταν καλύτερο να μην προσβάλλουν ανθρώπους”, δήλωσε.

Σύμφωνα και με τους 'Times', απορρίφθηκε επειδή “η συμμετοχή σε ένα δυνητικά πολιτικά μη ορθό κομμάτι έρευνας διακινδυνεύει το πανεπιστήμιο”.

[Πηγή:http://www.offtherecord.net.gr/2017/09/28/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B5-%CE%AD%CF%81/]

Συντακτική ομάδα "Ιωάννου Καποδίστρια"

2 σχόλια:

  1. Μας δείχνουν το «καλό» παράδειγμα: Η 11χρονη κόρη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί κάνει αλλαγή φύλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Συνήθως" στους πολύ επωνύμους και εξόχως προβεβλημένους "αναθέτουν" ανάλογες "α π ο σ τ ο λ έ ς"...Το συγκεκριμένο "ζευγάρι" εδώ και χρόνια είχε "αναλάβει" ρόλο "αιχμής" στις νεοεποχίτικες οδηγίες...

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!