Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΑΚΟΜΑ ένα ε ι δ ε χ θ έ ς ΕΓΚΛΗΜΑ των συμμοριτών, 70 χρόνια πρίν! (ΜΟΝΟ σφαγές & α ί μ α αθώων!)


Σχετική εικόνα

(ΙΕΡΕΣ ΜΝΗΜΕΣ  Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ! ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΣΩΝ "ΛΥΣΣΑΝΕ" ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ!)
Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την δολοφονία σε ενέδρα συμμορίας κομμουνιστών, 33 ανδρών του Αποσπάσματος ΜΑΥ του Ανθυπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου, στις 22 Οκτωβρίου 1947, που είχε συγκλονίσει την Κοινωνία της Ηλείας . 

Αποτέλεσμα εικόνας για νομός ηλείας χάρτης


Σχετική εικόνα

Το πρωϊνό της 22ας Οκτωβρίου 1947 ομάδα ένοπλων κομμουνιστών του «Δημοκρατικού Στρατού» έστησε ενέδρα επί της Επαρχιακής Οδού Αμαλίαδος -Πηνείας, λίγο έξω από το Χάβαρι, στην «Χαβαρόβρυση», σε φορτηγό που μετέφερε στην Αμαλιάδα το απόσπασμα ΜΑΥ Παπανικολοπούλου. που επέστρεφε από νυκτερινή εκκαθαριστική επιχείρηση στην περιοχή Εφύρας Πηνείας. 

Από την επίθεση με χειροβομβίδες και τα πυρά του πολυβόλου σκοτώθηκαν αμέσως 29 από τους άνδρες του Παπανικολοπούλου, 4 συνελήφθησαν ζωντανοί αλλά βρέθηκαν λίγο πιο πέρα  κ α τ α κ ρ ε ο υ ρ γ η μ έ ν ο ι και 4 διέφυγαν. Η είδηση της σφαγής, συγκλόνισε την περιοχή της Αμαλιάδος και όλης της Ηλείας. 

Η κηδεία των 33 έγινε από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της Αμαλιάδας, και μετετράπη σε παλλαϊκή συγκέντρωση και σε εκδηλώσεις οργής τόσο για την άνανδρη σφαγή από τους κομμουνιστές όσο και για την ανεπάρκεια του Κράτους να τους αντιμετωπίσει. 

Έναν μήνα μετά, ο «Δημοκρατικός Στρατός» επιτέθηκε στην Αμαλιάδα, στις 24 προς 25 Νοεμβρίου 1947. 

Σχετική εικόνα

Το Θρησκευτικό Μνημόσυνο των πεσόντων θα πραγματοποιηθεί από συγγενείς και φίλους των πεσόντων, αλλά και με την συνδρομή πολλών πολιτών από όλην την Ηλεία, το πρωΐ της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2017 στις 11.00 πμ, στο Εικονοστάσι-Ηρώο που έχει δημιουργηθεί στην μνήμη τους επί της Επαρχιακής Οδού Αμαλιάδος-Σιμόπουλου στην θέση Χαβαρόβρυση του Δήμου Ήλιδας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ηρώο στην ΧΑβαρόβρυση

[Πηγή:http://deltio11.blogspot.gr/2017/10/22.html]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!