Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΕΛΥΣΕ; Είχε "αρχίσει" ΜΗΠΩΣ να γίνεται "ε ν ο χ λ η τ ι κ ό ς" ; ; ;





Την απόλυσή του, ανακοίνωσε στον γνωστό σκιτσογράφο και αρθρογράφο Στάθη (Σταυρόπουλο), που δούλευε στο 'e-nikos.gr' και στην 'Real News' της Κυριακής, η διεύθυνση του συγκροτήματος (που οι… κακές γλώσσες λένε πως είναι του Βαρδινογιάννη…).

Αποτέλεσμα εικόνας για σταθης

Σχετική εικόνα

Οι λόγοι της απολύσεως δεν ανακοινώθηκαν επισήμως, ενώ ο «πολύς» Χατζηνικολάου υποστήριξε, πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν «εξωτερικός συνεργάτης», ο οποίος δεν απολύθηκε, αλλά απλώς… διακόπηκε (;;;) η συνεργασία τους, για οικονομικούς λόγους...

Σχετική εικόνα

Βεβαίως, δε χρωστάμε καλή πολιτική κουβέντα στον αριστερότατο Στάθη, αλλά επειδή δεν είμαστε κομπλεξικοί, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε πως είναι πεπειραμένος, πολυτάλαντος και πνευματώδης, άριστος γνώστης και χειριστής της ελληνικής γλώσσας, πως έχει πέραση στον κόσμο και πως τα άρθρα και τα σκίτσα του παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, ακόμα κι απ’ αυτούς που διαφωνούν σφόδρα με το περιεχόμενό τους. 
Ποιος ήταν, λοιπόν, ο πραγματικός λόγος που απολύθηκε αυτό το «βαρύ πυροβολικό» της δημοσιογραφίας; 

Αποτέλεσμα εικόνας για σταθης

Μήπως ότι προ ολίγων μηνών (στις 11 Μαΐου) είχε καταγγελθεί από το 'Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο' για… «αντισημιτισμό»; 

Αποτέλεσμα εικόνας για σταθης σκιτσογραφος

Σας θυμίζουμε την «καταγγελία» εκείνη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜO

… Με θλίψη διαβάσαμε τον νέο αντισημιτικό λίβελο του κ. Στάθη με το εξοργιστικό σκίτσο. Αμφισβητεί ελληνικές και διεθνείς έρευνες που επισημαίνουν την επικράτηση αντισημιτικών στερεοτύπων στον Ελληνικό πληθυσμό, δαιμονοποιεί το Κράτος του Ισραήλ (το μόνο δημοκρατικό κράτος στην εύθραυστη ευρύτερη περιοχή που αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της χώρας μας σε πολύ δύσκολες συνθήκες) και κατηγορεί και ενοχοποιεί με απαράδεκτους, υποτιμητικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όσους διαφωνούν με τις απόψεις του και αγωνίζονται με θάρρος κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των αντισημιτικών στερεοτύπων.

Και είναι προφανές ότι ακόμα και η πλέον σκληρή κριτική κατά μιας συγκεκριμένης πολιτικής της Ισραηλινής κυβέρνησης ουδεμία σχέση έχει με αντισημιτισμό.

Όταν όμως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 65% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη ότι «Το Ισραήλ συμπεριφέρεται στους Παλαιστινίους όπως ακριβώς συμπεριφέρθηκαν οι Ναζί στους Εβραίους», οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι, πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, που αναμασούν αυτή τη βιομηχανία προπαγάνδας απονομιμοποίησης του Κράτους του Ισραήλ. 

Ο «παραδοσιακός Αντισημιτισμός» αμφισβητεί και δαιμονοποιεί το ατομικό δικαίωμα κάθε Εβραίου να ζει ως ισότιμο μέλος μιας κοινωνίας. Ο «Νέος Αντισημιτισμός» αμφισβητεί και δαιμονοποιεί το συλλογικό δικαίωμα των Εβραίων να ζουν ως ένα ισότιμο έθνος στη γη του Ισραήλ, ανάμεσα στην κοινωνία των Εθνών. 
Η γραφίδα και το σκίτσο που την συνοδεύει καθιστούν τον κ. Στάθη γνήσιο εκφραστή τόσο του «παραδοσιακού» όσο και του «νέου» Αντισημιτισμού. Κρίμα!

Αντίοχος

[Πηγή: 'εθνικισμός' 
&
Οι γελοιογραφίες ανήκουν στον 'Στάθη'.]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!