Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΠΟΙΟΣ Κ Υ Β Ε Ρ Ν Α ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτιές στα ΚΥΘΗΡΑ
ΣΤΟ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ..."Κ Ο Υ Β Α Δ Ε Σ"! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ...

(ΚΑΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΚΑΙΝΕ" ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ" ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ!)
Mε πραγματικό πόνο ψυχής, βλέπουμε τα τελευταία 24ωρα, στους τηλεοπτικούς μας δέκτες,  να έχει γίνει κυριολεκτικώς παρανάλωμα του πυρός, το ωραιότατο νησί μας των Κυθήρων.

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτιές στα ΚΥΘΗΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτιές στα ΚΥΘΗΡΑ

Ακούσαμε ξανά και ξανά, την αγωνία και τον πόνο όχι μόνον των δημοτικών αρχόντων, αλλά κυρίως των κατοίκων που στις τηλεοπτικές ανταποκρίσεις, κάνουν ασταμάτητα οδυνηρές εκκλήσεις, για πε-ρι-σσό-τε-ρα αεροπορικά μέσα...
Για περισσότερη και  α π ο τ ε λ ε σ μ α τ ι κ ό τ ε ρ η   βοήθεια...

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτιές στα ΚΥΘΗΡΑ

Δεν χάθηκε μόνον η απέραντη ομορφιά ενός χαριτωμένου τόπου, ενός νησιού που ανέκαθεν ήταν γνωστό για το κάλλος του, χάθηκαν περιουσίες, κάρβουνο χιλιάδες στρέμματα, χάθηκε μαζί για πολλοστή φορά, η (όποια) αξιοπιστία μιάς αργόσυρτης περίπου ανύμπορης και "αραχνιασμένης" κρατικής μηχανής και των  υποδομών της...

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτιές στα ΚΥΘΗΡΑ

[Πού η αρμοδία εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος (που όντως το Σώμα, έκανε και κάνει σε κάθε περίπτωση ΤΙΤΑΝΙΕΣ προσπάθειες για την κατάσβεση κάθε εστίας, με αυτά που του διαθέτουν...), χρειάσθηκε φιλότιμα να πεί, πώς τα εναέρια μέσα απαιτούν πάντοτε και "κοντινά" - κατά το δυνατόν - αεροδρόμια για συχνούς ανεφοδιασμούς...]

Δεν θα αναλύσουμε τώρα καθόλου, τό πόσο αποτελεσματικά είναι ή δεν είναι, τα διάφορα ελικόπτερα με τους "κάδους" απο κάτω, που ..."πιτσιλάνε" τις τεράστιες εστίες ξανά και ξανά, με συνήθως "αναιμικά" αποτελέσματα. 
Ούτε θα ξαναπούμε, για τα επιεικώς ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΜΕΝΑ απο τα χρόνια και "αρχαιοπρεπή" πυροσβεστικά 'Κανανταίρ', που απο ελλείψεις ανταλλακτικών διαρκώς μειώνονται.

Αλλά ΤΙΠΟΤΕ δεν γίνεται, ουδένα ΜΕΤΡΟ λαμβάνεται... Και κάθε χρόνο έχουμε τα ΙΔΙΑ !!!

----------------------------------------------

Θα θυμίσουμε μία είδηση, συγκεκριμένα μία διαδικτυακή ανάρτηση, του όχι και πολύ "μακρυνού" 2009!
Μάλιστα ήταν ΠΑΛΙ Αύγουστος μήνας!

Διαβάστε την και θα αντιληφθείτε πλήρως, ότι ΔΕΝ είναι ότι τάχα "δεν μπορούν", "δεν έχουν τα μέσα", αλλά ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πάρουν Ρ Ι Ζ Ι Κ Α μέτρα, "σάν" κάτι, ή κάποιοι - 'μιά ζωή'... -  να "εμποδίζουν", ώστε να πάψει να είναι ΚΟΛΑΣΗ απο φωτιές κάθε χρόνο και κάθε καλοκαίρι η πατρίδα μας...

Αποτέλεσμα εικόνας για beriev be-200

(ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009)
Αναπάντητα ερωτηματικά έχει προκαλέσει η καθυστέρηση υλοποίησης της συμφωνίας Πούτιν-Καραμανλή για την προμήθεια ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών Beriev Be-200, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία και στην κατάσβεση των πυρκαγιών το 2007.
Για την τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφώναυτών έχει υπογραφεί και συμφωνία μεταξύ της ΕΑΒ και της κατασκευάστριας εταιρείας IRKUT.

Αποτέλεσμα εικόνας για beriev be-200

"Περίεργη" καθυστέρηση στην προμήθεια των πυροσβεστικών Beriev.
Ενώ υπάρχει συμφωνίες με του Ρώσους, πήραμε - πάλι - 'Canadair'...

Σχετική εικόνα

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του διημέρου φέρνουν πάλι στο προσκήνιο, το "ξεχασμένο" θέμα των μέσων πυρόσβεσης, για την προμήθεια των οποίων υπάρχουν συμφωνίες οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί.

Αντί των ρωσικών αεροπλάνων, προτιμήθηκαν πάλι τα καναδέζικα - μικρότερων δυνατοτήτων και λιγότερο αποτελεσματικά για τις ελληνικές συνθήκες. 
Επισημαίνεται, ότι ένα 'Beriev Be-200' μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού που θα αντλήσει από οποιαδήποτε πηγή νερού (λίμνες, θάλασσες ή από επίγεια μέσα αν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα), ενώ ένα από τα καινούρια 'Canadair CL-415', που παραλάβαμε πρόσφατα μεταφέρει μόλις 6,1 τόνους νερού. 

Αποτέλεσμα εικόνας για beriev be-200 ιn Greece

Πρόκειται δηλαδή για διπλάσια ποσότητα νερού που μπορεί να μεταφερθεί στο μισό χρόνο, λόγω διαφορετικών τεχνικών χαρακτηριστικών των δύο αεροσκαφών.
'sofokleousin.gr'


(ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θά ήταν πολύ χρήσιμο, όσοι επιθυμούν, να διαβάσουν ΚΑΙ ΤΑ ακολουθούντα  σ χ ό λ ι α   αναγνωστών, την ανωτέρω είδηση του 2009. 
Γι' αυτό ανωτέρω, παραθέτουμε έτοιμο το σχετικό 'λίνκ'. 

Τον χειμώνα μπορεί να είναι και μεταφορικό αυτό το αεροπλάνο, ενώ μπορεί να χωρά και 44 επιβάτες!

Πολλοί ήσαν τότε εκείνοι οι αυτόπτες, στις φωτιές της Πελοποννήσου, που είδαν το ρωσικό αεριοθούμενο υδροπλάνο, με δύο ή τρείς 'βόλτες', να σβήνει τάχιστα, αρκετά μεγάλη έκταση φωτιάς, που ΟΥΤΕ επίγεια, ΟΥΤΕ άλλα εναέρια μέσα μπορούσαν.

Και μας το έστειλαν τότε οι Ρώσοι, με ...γ υ ν α ί κ α   πιλότο!!!

Όταν ερωτήθηκε απο τους Ρώσους η τότε κυβέρνηση, άν θα χρειασθούν για βοήθεια κι άλλα, ...α ρ ν η θ ή κ α μ ε !!!
Και όσοι καταλάβουν ... κ   α   τ   ά   λ   α   β   α   ν!)

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!