Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΠΩΣ; ΚΑΝΑΔΑΣ: Φεμινίστριες ζήτησαν να ΑΛΛΑΧΘΕΙ (!) ο Εθνικός Ύμνος της χώρας, γιατί περιέχει την λέξη “s o n s”!


ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΓΙΑ "ΒΑ-ΡΥ-ΤΑ-ΤΑ  Ψ Υ Χ Ι Α Τ Ρ Ι Κ Α  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ", ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΜΕ...


Όπως εγράφη στις καναδικές εφημερίδες, οι Καναδέζες φεμινίστριες δεν άντεχαν (!) να τραγουδούν (σιγά μην το τραγουδούσαν) το “O Canada!”, τον Εθνικό ύμνο του Καναδά, όπου υπάρχει η λέξη “sons” και θέλησαν να τoν ...αλλάξουν (!!!) με την πιο «περιεκτική» και πολιτικά ορθή λέξη “us”, επ’ ευκαιρίας της 150ης επετείου της χώρας την 1η Ιουλίου, αλλά ένα νομοσχέδιο που ψήφισε το Κοινοβούλιο, τους έκοψε τα όνειρα!

Πριν από ένα χρόνο, η Βουλή των Κοινοτήτων πέρασε ένα νομοσχέδιο ιδιωτών μελών (C-21) που ζητούσε να αντικατασταθεί η φράση...
«in all thy sons command» στον ύμνο, στο «in all of uscommand». 

Αποτέλεσμα εικόνας για MARGARET ATWOOD

Στο 'γκρουπ' που πίεζε να αλλάξει ο νόμος ώστε να γίνει “gender-neutral”, ήταν η μυθιστοριογράφος Margaret Atwood (του “The Handmaid’s Tale”) και η πρώην πρωθυπουργός (μόνο για 4  μήνες το 1993) Kim Campbell.

Αποτέλεσμα εικόνας για kim campbell

Αλλά το νομοσχέδιο σταμάτησε στηn Γερουσία καθώς οι γερουσιαστές ψήφισαν ENANTION της αλλαγής. Στην συνέχεια, αρκετοί Συντηρητικοί Γερουσιαστές κατάφεραν πρόσφατα να περαστεί η ψηφοφορία στο νομοσχέδιο.

Η λέξη “sons” («γιοι») στον Εθνικό ύμνο τιμά τους περίπου 60.000 Καναδούς, σχεδόν όλοι τους άνδρες, που πέθαναν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Αν και η φράση δεν ήταν στην πρώτη αγγλική έκδοση, που μεταφράστηκε από την αρχική γαλλική από τον Robert Stanley Weir, η φράση προστέθηκε από τον Weir, σε μια μεταγενέστερη έκδοση λίγο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος. 
Το “O Canada!” στην έκδοση του Weir, έγινε ο επίσημος ύμνος της χώρας με πράξη του Κοινοβουλίου το 1980.

«Προσπαθώ να προστατέψω την παράδοση και όχι να την  ν ε ρ ώ σ ο υ μ ε  με μια πολιτικά ορθή εκδοχή που είναι ιστορικά ανακριβής», είπε ο συντηρητικός γερουσιαστής David Wells στο 'CBC News'.

Αποτέλεσμα εικόνας για CANADIAN SENATOR DAVID WELLS


«Δεν μου ΑΡΕΣΕΙ αυτό το νομοσχέδιο και θα κάνω ό, τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι ΔΕΝ θα περάσει», πρόσθεσε.

Αποτέλεσμα εικόνας για CANADIAN SENATOR DAVID WELLS

Οι επικριτές λένε, ότι μόλις αλλοιωθεί ο Εθνικός ύμνος για να ταιριάξει με την επικρατούσα ιδεολογία της εποχής, δεν θα σταματήσουν οι αλλαγές. 
Λένε ότι οι μετά, θα έρθουν οι  α θ ε ϊ σ τ έ ς  και θα θελήσουν να διαγραφεί το “God keep our Land” («Θεέ φύλαξε την γη μας») και μετά οι αυτόχθονες, που θα θέλουν να τροποποιηθεί το “home and native land”.

Σχετική εικόνα
H AIΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ.

Ο Wells είπε στο 'CBC', ότι τα Εθνικά σύμβολα δεν πρέπει να τροποποιηθούν για να ταιριάξουν με τις ορέξεις της εποχής.
Πρόσθεσε ότι αν χρειάζονται αλλαγές στον ύμνο, αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι πολίτες, όχι κάποιοι ιδεολόγοι στην Οττάβα.

Ο Wells είπε, ότι η αλλαγή του ύμνου για να ικανοποιηθεί η ....φεμινιστική ιδεολογία θα αποτελούσε ένα «βδέλυγμα», το ίδιο με το να προσπαθούσαμε να προσθέσουμε γυναίκες σε πολεμικές εικόνες ανδρών, σε μάχες που σήμερα κρέμονται στους τοίχους της Γερουσίας!

(ΟΣΟ ΟΙ 'ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ' &  'ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ' "ΗΓΕΤΕΣ"-ΥΠΗΡΕΤΕΣ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΝ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ... 
ΕΙΔΙΚΩΣ Ο ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ, Ο ΤΡΥΝΤΩ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΠΛΗΡΩΣ 'ΠΑΡΑΔΩΜΕΝΟΥ' ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...)

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!