Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν ! Αλλαγή φύλου σε ...5 λεπτά και μόνο με μία α ί τ η σ η ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλαγή φύλου σε 5 λεπτά

(ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ, ΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ;)
Με μια απλή ...αίτηση (!) θα επιτρέπεται στα διεμφυλικά άτομα, να προχωρούν σε διόρθωση φύλου, χωρίς να είναι απαραίτητες η χειρουργική επέμβαση και η παρακολούθηση από ψυχίατρο!...

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση (ΦΟΒΕΡΟ!) και πλέον το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης* για την νομική αναγνώριση της ταυτότητος φύλου, που θα επιτρέπει στα διεμφυλικά άτομα ('trans') να προχωρούν σε διόρθωση του φύλου τους μέσα σε ...λίγα λεπτά με μια απλή αίτηση, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, ή πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου και μάλιστα από την ηλικία των 17 (!!!!!!!!!!!) ετών, παίρνει τον δρόμο προς την Βουλή για ψήφιση. 

[* Γιά ένα λεπτό! 
Αυτό το υπουργείο, ΔΕΝ είχε άλλες απείρως πιό επείγουσες και καυτές προτεραιότητες; 
Το ανατριχιαστικό ΧΑΟΣ που ονομάζεται λ.χ. "ελληνικές" φ υ λ α κ έ ς, ΔΕΝ τους "θυμίζει" τίποτε;
Τό ότι κρατούμενοι με βαρύ μητρώο, βγαίνουν με άδειες και ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΞΑΝΑ αμέσως, ΔΕΝ απασχολεί αυτό το "περίεργο" υπουργείο;
Το ότι οι φυλακές έχουν περίπου 60% κατά πολλά δημοσιεύματα του Τύπου, ΞΕΝΟΥΣ κρατουμένους πιθανών και ...απιθάνων προελεύσεων, ΔΕΝ τους λέει κάτι;
ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ;
Το ότι συμβαίνουν "σημεία & τέρατα", πάλι κατά πλήθος δημοσιευμάτων, μέσα στις φυλακές, ΔΕΝ τους λέει τίποτε;
Τό ότι κάθε εθνότητα φυλακισμένων, αποτελεί και μία σκληρότατη συμμορία, με απίστευτα επακόλουθα εντός και εκτός καταστημάτων, που ίσως αποφεύγει ο Τύπος να γράψει, ΔΕΝ τους λέει τίποτε;
Τό ότι το Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αποτελεί πανευρωπαϊκή ΝΤΡΟΠΗ, ΔΕΝ τους λέει τίποτε;
Και Α Π Ε Ι Ρ Α άλλα  ντροπιαστικά;]


Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, έρχεται να ξεκαθαρίσει το θολό πλαίσιο(;) που ίσχυε μέχρι σήμερα για τα άτομα που επιθυμούν να μεταβάλουν τα στοιχεία του φύλου τους...
 
Ειδικό νομοθέτημα δεν υπήρχε και η μόνη αναφορά στην «αλλαγή φύλου» συναντάται στον νόμο 344 του 1976 «περί ληξιαρχικών πράξεων». 
Για τη διόρθωση του κυρίου ονόματος και της καταλήξεως του επιθέτου (!) του προσώπου απαιτούνταν αμετάκλητη δικαστική απόφαση, που βεβαίωνε τα σχετικά γεγονότα. 

Το κρίσιμο ερώτημα ήταν, τι θα πρέπει να διαγνώσει το δικαστήριο για να βεβαιώσει την αλλαγή φύλου. Η συνήθης δικαστική πρακτική ήταν, να έχει προηγηθεί χειρουργική επέμβαση του διεμφυλικού ατόμου και εξέτασή του από  ψ υ χ ί α τ ρ ο ...

Η απόφαση-σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στις 6 Απριλίου του 2017 έκρινε ότι η προϋπόθεση στειρώσεως για τη νομική αναγνώριση ταυτότητος φύλου παραβιάζει το άρθρο 8 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στα ευρωπαϊκά κράτη, να προχωρήσουν σε αλλαγή της σχετικής τρεχούσης νομοθεσίας τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, δίνεται το δικαίωμα στο άτομο να προσδιορίζει το φύλο του, όχι μόνο με βάση τα χαρακτηριστικά του, δηλαδή χρωμοσωμικά, γονιδιακά και ανατομικά χαρακτηριστικά του προσώπου, τα αναπαραγωγικά όργανα, την ανάπτυξη στήθους ή τριχοφυΐας, αλλά και με βάση τον εσωτερικό και προσωπικό τρόπο με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το πώς καταχωρήθηκε κατά τη γέννησή του... 

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Για τη διόρθωση του καταχωρημένου φύλου δεν απαιτείται να βεβαιώνεται, ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική επέμβαση. 
Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση, ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία».

Το ενδιαφερόμενο άτομο, θα υποβάλει μία αίτηση στην οποία θα δηλώνει το επιθυμητό φύλο, το κύριο όνομα που επιλέγει και το προσαρμοσμένο σχετικά επώνυμο. Στην συνέχεια θα παρουσιάζεται αυτοπροσώπως ενώπιον του δικαστηρίου, η δήλωση θα γίνεται σε ιδιαίτερο γραφείο χωρίς δημοσιότητα, ενώ η δικαστική απόφαση θα καταχωρείται στο ληξιαρχείο με απόλυτη μυστικότητα της μεταβολής. 

Στην νέα ληξιαρχική πράξη γεννήσεως δεν επιτρέπεται η αναφορά, ότι μεσολάβησε διόρθωση του φύλου. 
Με βάση την διορθωμένη ληξιαρχική πράξη, οι δημόσιες υπηρεσίες θα εκδίδουν νέα έγγραφα, όπως π.χ. ταυτότητα, και θα προχωρούν στην ανάλογη τροποποίηση σε μητρώα ή καταλόγους, εκλογικούς κ.λπ.

Αν το πρόσωπο που διόρθωσε το φύλο του έχει παιδιά, είτε γεννημένα σε γάμο, είτε σε σύμφωνο συμβιώσεως, είτε χωρίς γάμο, είτε υιοθετημένα, δεν επηρεάζεται (!) η γονική μέριμνα. 
Επίσης διατηρεί του ίδιους αριθμούς φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και Μητρώου Κοινωνικής Ασφαλίσεως (ΑΜΚΑ). 

Το ευέλικτο κατά τα άλλα νομοσχέδιο προβλέπει ωστόσο και δύο περιορισμούς. Προϋπόθεση για τη διόρθωση του καταχωρημένου φύλου, είναι το πρόσωπο που την αιτείται να μην είναι έγγαμο, αλλά και να είναι ενήλικο. 

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβουλεύσεως, το όριο ηλικίας μειώνεται στα 17 έτη, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη.


Η επιστολή των διεμφυλικών στον πρωθυπουργό

Η νομική αναγνώριση της ταυτότητος, ήταν αίτημα πολλών ετών (...) της κοινότητος των διεμφυλικών που υποδέχθηκε θερμά το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. 
Μάλιστα το Σωματείο Υποστηρίξεως Διεμφυλικών έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 
Στην επιστολή τους οι διεμφυλικοί σημειώνουν, ότι το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητος φύλου αποτελεί την κορυφαία διεκδίκηση της κοινότητος, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους σε ορισμένους περιορισμούς που περιλαμβάνει. 

«Η επιλογή του νομοθέτου να θέσει περιορισμό για τα ανήλικα, αλλά και τα έγγαμα πρόσωπα, θέτει ένα περιοριστικό πλαίσιο υπερρυθμίσεως προϋποθέσεων που δεν υπήρχαν», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Οι κίνδυνοι και οι αντιδράσεις
Η νέα ληξιαρχική πράξη μπορεί στο εξής να αλλάξει μία φορά, με την ίδια διαδικασία και τις ίδιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, ένας άνδρας μπορεί να διορθώσει το φύλο του και σε περίπτωση που το μετανιώσει να επανέλθει στην αρχική κατάσταση. Δεν έχει τη δυνατότητα για περαιτέρω μεταβολή.

Τα προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από το εν λόγω νομοσχέδιο, έχουν να κάνουν με όσους θα χρησιμοποιήσουν τις διατάξεις του προκειμένου να διαφύγουν της συλλήψεως σε περίπτωση αναζήτησεώς τους από τις αρμόδιες αρχές, αν εκδοθεί κάποια καταδικαστική απόφαση, ή κάποιο ένταλμα συλλήψεως εις βάρος τους, αλλά και όσους επιχειρήσουν να κάνουν χρήση για να αποφύγουν τη στράτευση. 

Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη γι’ αυτές τις περιπτώσεις.
Εντονη (; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ) είναι η αντίδραση από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής Βιοηθικής, μπορεί να μην επιτρέπει στον έγγαμο να κάνει χρήση του νόμου, ωστόσο δεν απαγορεύεται να συνάψει γάμο ο άγαμος εάν διορθώσει το φύλο του. «Αυτό οδηγεί στην ουσία στη σύναψη γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, δηλαδή στην καταστρατήγηση των προϋποθέσεων του γάμου».

[Πηγές:'protothema.gr' & 'trikalain']

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!