Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ἐνδιαφέροντα στιγμιότυπα ἀπό τήν θεατρική κοσμική ἐκδήλωση-βιτρίνα κηδεία τοῦ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη



Αγαπητοί αναγνώστες, προσωπικά δεν άντεξα να παρακολουθήσω παραπάνω από ελάχιστα λεπτά την χθεσινή φιέστα, που έφερε τον ευφημιστικό τίτλο «νεκρώσιμος ακολουθία του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», καθώς η υποκρισία ιεραρχών και επιφανών καλεσμένων του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου (γιατί εκκλησίασμα δεν μπορεί κατ’ ουδένα τρόπο να επονομαστεί) ήταν τουλάχιστον εμετική.
Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω την αηδία μου και την απέχθειά μου προς το συγκεκριμένο θέαμα, που συμβόλιζε την εξαχρείωση όλων των θεσμών, που συγκροτούν την δημοκρατία και την Εκκλησία. Όλοι οι προδότες, θεσμικοί, πολιτικοί, εκκλησιαστικοί συνηγμένοι κάτω από μία σκέπη, μαγαρίζοντας τον οίκο του Θεού. Παλαιότερα, όταν οι ορθόδοξοι πιστοί εκκλησιάζονταν ή μετείχαν σε ιερές ακολουθίες ομόψυχοι και ομόφρονες, οι δαίμονες δεν τολμούσαν να εισέλθουν ούτε στον νάρθηκα των ιερών ναών· πλέον εισβάλλουν ανενόχλητοι έως και την Αγία Τράπεζα!

Δεν θα υπεισέλθω στο εάν όντως θρηνούν οι συγγενείς του για τον χαμό του· αυτό το γνωρίζουν οι ίδιοι και ο Θεός, αλλά λυπάμαι πολύ που δεν θα βοηθήσουν την ψυχή του να αποφύγει τον κολασμό (αφού και οι ίδιοι είναι άπιστοι) και πολύ φοβάμαι ότι και μόνο που ήταν μπλεγμένος με στοές αρκεί για να οδηγηθεί στην απώλεια. Η Κρίση βέβαια ανήκει στον Κύριο και ελπίζω να μετενόησε.

Πέραν λοιπόν από την συνολική αλγεινή εντύπωση, που μου προξένησε η όλη φιέστα, θα σταθώ σε δύο χαρακτηριστικά σημεία, ενδεικτικά της χθεσινής «φιλόχριστης» και «ευσεβούς» ατμόσφαιρας που κυριάρχησε…

Πρώτο κρούσμα «χριστοήθειας» υπήρξε η στυλιστική επιλογή της Άννας-Μαρίας, συζύγου του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου, η οποία θεώρησε πρέπον για την συγκεκριμένη περίσταση να εμφανισθεί με ανάποδο Σταυρό, για λόγους που η ίδια γνωρίζει και που εμείς μπορούμε ευκόλως να συμπεράνουμε!

Το δεύτερο πολύ ενδιαφέρον στιγμιότυπο, ενδεικτικό της σχέσης της ευρύτερης οικογένειας με την ορθόδοξη πίστη, αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο, όπου τα τέκνα του Μητσοτακέϊκου αποπειρώνται να σχηματίσουν το σημείο του Σταυρού… Τα σχόλια εκ μέρους μου περιττεύουν…


Θα καταλήξω με την εξής διαπίστωση, που δυστυχώς κατά καιρούς επικαιροποιείται: Στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος, τους προδότες τους τιμάμε και τους ήρωες τους πολεμάμε μέχρι φυσικής εξόντωσης (βλ. Καποδίστρια).

Πηγές: 



Χρύσα Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!