Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ! "Να τι κρατούσε η Αφροδίτη της Μήλου! - Τρισδιάστατη απεικόνιση" .



Είναι ένα από τα πιο γνωστά γλυπτά στον κόσμο, γλυπτό που μάς ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΣΦΑΛΩΣ οι "ευγενείς" Δυτικοί, όπως άπειρα άλλα επί τουρκοκρατίας, λαδώνοντας αδρώς τους τοπικούς πασάδες, θεωρείται συνώνυμο της ομορφιάς και ο κόσμος συρρέει στο Μουσείο του Λούβρου για να την δεί. 
Τι κοιτούσε ωστόσο με το ήρεμο βλέμμα της - που εμείς δεν βλέπουμε, αφού τα χέρια της αποκόπηκαν από το σώμα της - είναι ένα εξαιρετικώς ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ερώτημα που έχει επιχειρηθεί πολλές φορές να απαντηθεί...

Υποστηρίχθηκε πως στο άγαλμά της, που βρέθηκε στη Μήλο, η θεά Αφροδίτη κρατά έναν καθρέφτη, ή ένα δόρυ, ή ένα μήλο, αλλά η θεωρία μιας Αμερικανίδος συγγραφέως - με την βοήθεια ενός καλλιτέχνου τρισδιάστατων εκτυπώσεων - έρχεται να επιβεβαιώσει την θεωρία που είχε πρωτοδιατυπωθεί πολλές δεκαετίες πριν, σύμφωνα με την οποία η θεά ...έγνεθε μαλλί! 

Σχετική εικόνα

Κατόπιν αιτήματος της συγγραφέως Virginia Postrel, που έγραψε το βιβλίο «The Power of Glamour: Longing and the Art of Visual Persuasion», ο καλλιτέχνης Cosmo Wenman έκανε τρισδιάστατη αναπαράσταση, για να δείξει πως είναι πιθανό, σύμφωνα με την πόζα του γλυπτού, η Αφροδίτη να έγνεθε, δραστηριότητα συνηθισμένη μεταξύ των γυναικών που παρείχαν… ερωτικές υπηρεσίες, την ώρα που περίμεναν τους πελάτες τους. Να κρατούσε δηλαδή ρόκα και μαλλί. 


Ο καλλιτέχνης εξηγεί, πως το κουβάρι στην ρόκα δεν μπορεί να ήταν φτιαγμένο από μάρμαρο, γιατί θα ήταν πολύ βαρύ κι έτσι επέλεξε να το κάνει χρυσό, καθώς θα μπορούσε να είναι από βαμμένο ξύλο, ή να αποτελείται από μια κενή επιχρυσωμένη μπρούτζινη σφαίρα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για VIRGINIA POSTREL

Με την ίδια λογική εκτίμησε, πως το νήμα δεν θα ήταν κανονικό νήμα κι έτσι χρησιμοποίησε μια χρυσή αλυσίδα. 
Και ιδού το αποτέλεσμα...

[Πηγή: https://skotinoprosopo.blogspot.gr/]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

3 σχόλια:

  1. Οι Ελληνίδες πουλάνε τα ωάριά τους όσο-όσο – Τίθεται θέμα αιμομιξίας!

    http://www.i-gata.gr/?p=21785

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://web.i-gata.gr/uploads/1/1/0/9/11093193/ekthesi-pef.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Περίοδο της Τουρκοκρατίας εκλάπησαν ΠΟΛΛΑ Αγάλματα-Αρχαιότητες,απο τους Γάλλους η Αφροδίτη της Μήλου και ο Ερμής του Πραξιτέλους τα οποία εκτίθενται σε Ειδική Αίθουσα στο Λούβρο,οι Γερμανοί ΚΛΕΨΑΝΕ πολλές Αρχαιότητες απο την Αίγινα ειδικά απο τον Ναό της Αφαίας Αθηνάς που βρίσκεται επάνω στον Λόφο και τα Εκθέτουν σε Κάποιο Μουσείο,τέλος ο γνωστός και μη εξαιρετέος ΛΟΡΔΟΣ ΕΛΓΙΝ...έκλεψε τα ΓΛΥΠΤΑ και ΟΧΙ Μάρμαρα του Παρθενώνος λίγο πριν ή αφού ξεκίνησε ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας ενάντια στον Τουρκικό Ζυγό...Εδώ θα πρέπει να ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ κάτι Σημαντικό ότι οι εν λόγω "Κύριοι-Αρχαιολόγοι" και λοιποί ειδήμονες ΧΡΗΜΑΤΙΣΑΝΕ τους Ντόπιους "Έλληνες"..;;; Προύχοντες της Εποχής οι οποίοι σε Άριστη Συνεργασία με τους κατά τόπους Πασάδες "Δώσανε" ή μάλλον επιτρέψανε να κλαπούν οι Αρχαιολογικοί Θησαυροί των Προγόνων μας..αυτό ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ σε απλά Ελληνικά-είναι Εθνικός Προδότης όποιος για χάριν κάποιων Πρόσκαιρων Χρηματικών Δώρων "Πουλάει" την Πολιτιστική του Κληρονομιά σε ξένους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!