Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ, (θά έπραττε άριστα) ΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΛΟΥ...


Με μια υπογραφή αλλαγή φύλου... 
alt

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ. [όπως μας ενημερώνει το ακόλουθο 'λίνκ' μίας αξιολογοτάτης ιστοσελίδος http://hggiken.pblogs.gr/2017/05/opoios-mporei-as-sholiasei-sthn-diaboylefsh-gia-ton-neo-nomo-all.html]

Η ιστοσελίδα 'dikaiοlogitika.gr' μας πληροφορεί: 

Σε ένα ιστορικό βήμα για την 'ΛΟΑΤ' κοινότητα της Ελλάδος, το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε χθες σε διαβούλευση, το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητος φύλου. 

«Δεδομένης της σπουδαιότητος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στην δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις», σημειώνει ο υπουργός Σταύρος Κοντονής. 

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα, 12η Ιουνίου, στις 2 μμ. Πρόκειται για δέσμευση της κυβερνήσεως που είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά στην εξέδρα του περσινού 'Athens Pride' και επιχειρεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του 'τρανς κινήματος', να γίνεται γρήγορα και χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις, η αλλαγή των εγγράφων ταυτότητος των 'τρανς' ατόμων, ζήτημα που αποτελεί αιτία διακρίσεων και μεγάλης δυσκολίας στην καθημερινότητα των 'τρανς'" 


Διαβάζουμε τα άρθρα του νόμου και καταθέσουμε την άποψή μας στην ιστοσελίδα της διαβουλεύσεως:


Είναι σημαντικό να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε όλα αυτά.

Προσοχή! Δεν χρησιμοποιούμε υβριστικούς όρους και σχολιάζουμε με ευπρέπεια, εκφράζοντας την αντίθεσή μας με επιχειρήματα, αλλιώς τα σχόλια "κόβονται". Μπορούμε εάν θέλουμε να σχολιάσουμε όλα, ή κάποια από τα άρθρα του νομοσχεδίου. 

Παρατήρηση: Το μισό σχέδιο νόμου είναι για την διαδικασία αλλαγής φύλου και το άλλο μισό για την δημιουργία «Εθνικού Μηχανισμού Παρακολουθήσεως και Αξιολογήσεως του Σχεδίου Δράσεως για τα Δικαιώματα του Παιδιού». 

α) τι σχέση έχουν τα άρθρα για τα παιδιά με τους LGBTQ και μπαίνουν στον ίδιο νόμο; και 

β) τι σχέδια θα καταρτίσει αυτός ο μηχανισμός για τα παιδιά μας;

Πριν λίγες ημέρες, η κα Γιαννακάκη Μαρία, Γ.Γ.Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι υπάρχει "ευρύτερη πολιτική βούληση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί ένα πλέγμα προστασίας για το Παιδί, μέσω ενός ολιστικού (;;;;;;;;;) σχεδίου, οριζόντιου, διεπιστημονικού και διυπουργικού, που δεν αντιμετωπίζει το παιδί ως παρακολούθημα (!) των γονιών του, αλλά ως έναν νεαρό πολίτη, όπως άλλωστε επιτάσσει και το Σύνταγμα."

-Τι σχέδια θα κάνει αυτός ο μηχανισμός; 
-Αλλάζει κάτι νομικά, όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών μας;

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!