Τρίτη 18 Απριλίου 2017

(Για απαιτητικούς). Η επιστήμη της π α ρ α π λ η ρ ο φ ο ρ ή σ ε ω ς : Η "συνταγή" να εντυπωσιάζεις λέγοντας ...α ν ο η σ ί ε ς !


Picture



(ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ...ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΗ & ΠΑΜΠΟΝΗΡΟ ΤΡΟΠΟ...)
Για τον μέσο άνθρωπο, αυτό που παρουσιάζεται ως «ειδήσεις» στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, ακόμη και στο διαδίκτυο από «αξιόπιστες» πηγές πρέπει να είναι η αλήθεια, ή έστω σε κάποιο βαθμό αλήθεια, ειδικά όταν η πλειοψηφία των πηγών αναφοράς είναι σε συμφωνία η μια με την άλλη, για ένα συγκεκριμένο θέμα.

​Αλλά αυτό που οι καταναλωτές των εν λόγω πληροφοριών αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν είναι ότι πολλά από αυτά που λέγονται στον κόσμο, κυρίως από τα 'main stream media' είναι προσεκτικά κατασκευασμένες, ώστε να προβάλλονται ως έγκυρες...

Ο τρόπος, για παράδειγμα, με τον οποίο παρουσιάζονται όλα εκείνα τα σπουδαία στις δημοφιλείς ομιλίες του TED, αποκαλύπτουν μια "συνταγή" για να περάσουν οι πληροφορίες στο κεφάλι των περισσότερων ανθρώπων, ωραία και ευκολοχώνευτα. 

Ένα αμυδρά φωτισμένο αμφιθέατρο, μια προβολή διαφανειών από έναν φορητό υπολογιστή 'Apple', ένας καλά ντυμένος παρουσιαστής, να βηματίζει πέρα-δώθε σε μια σκηνή με τα χέρια να πλέκονται, ή τα δάχτυλα να αγγίζουν (κάνοντας την αγαπημένη 'πυραμιδούλα' της "Μέρκελ") - αυτά είναι μερικά από τα 'τρικς' των λεγομένων «ηγετών σκέψεως» που έχουν ως στόχο να διαμορφώσουν την δική μας σύμφωνα με την δική τους. 

Σε ένα πρόσφατο πείραμα, η Καναδική εταιρία ραδιοφωνικής αναμετάδοσης ('CBC News') έφτιαξε μια παρωδία του TED Talk με τίτλο «Αυτό είναι Εκείνο» αποκαλύπτοντας πόσο εύκολο είναι να εντυπωσιαστεί το κοινό με τίποτα περισσότερο από... σκέτες ανοησίες! 
Δείτε, λοιπόν και μόνοι σας πώς δουλεύει η "συνταγή" στο πανέξυπνο 4λεπτο 'βίντεο'. 
Που ξέρετε... μπορεί και να σας καλέσουν στο TED καμιά μέρα για ομιλία και θα πρέπει να ξέρετε πως πλασσάρονται οι... "σκέψεις" άνευ ουσίας...





[ΠΗΓΗ : http://www.antimedia.gr/antimedia-exclusive/4974196/"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"-'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!