Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; Προκάλεσαν ζημιά 2.000.000 ευρώ στο Δημόσιο, πήραν ΜΙΖΕΣ ύψους 1.500.000 ευρώ...πλήρωσαν 10.000 - 15.000 ευρώ και α φ έ θ η κ α ν ...ελεύθεροι !!!





Βαριές ποινές για τις μίζες της 'DePuy' επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις καθηγητές ιατρικής του ΑΠΘ. Οι τρεις πανεπιστημιακοί ορθοπαιδικοί ιατροί καταδικάστηκαν σε κάθειρξη από 11 ως 14 ετών, με το δικαστήριο να αποφασίζει παράλληλα, την δέσμευση της περιουσίας τους σε ύψος ανάλογο με το ποσό της δωροληψίας για την οποία τους καταδίκασε, δηλαδή το 1,5 εκατομ ευρώ...
Αποτέλεσμα εικόνας για ιατροι

Οι κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο έπειτα από έρευνα του ΣΔΟΕ, που αποκάλυψε καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνταν από την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητος. 
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, εισέπρατταν μίζες και άλλες παροχές (ταξίδια, γεύματα κ.ά.) από την DePuy, θυγατρική της 'Johnson & Johnson' για την χρήση ορθοπαιδικών υλικών της εταιρείας, τα οποία στη συνέχεια  «ξ έ π λ ε ν α ν»  με την αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, με γονικές παροχές κ.ά. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για σκαφη αναψυχης

Το βούλευμα προσδιορίζει στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ το συνολικό ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν οι τρεις πανεπιστημιακοί και στα 2 εκατομμύρια ευρώ την ζημιά που προκάλεσαν στα δημόσια νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Γ.Γεννηματάς» και «Γ.Παπανικολάου», στα οποία υπηρετούσαν την περίοδο του σκανδάλου (2000-2006).

Σχετική εικόνα

Η διερεύνηση του σκανδάλου 'DePuy' ξεκίνησε έπειτα από τις αποκαλύψεις στελέχους της εταιρείας, σύμφωνα με το οποίο τα προϊόντα πωλούνταν στην Ελλάδα υπερτιμολογημένα κατά 35%, με ποσοστό 20% να εισπράττεται από τους συνεργαζόμενους γιατρούς. Στα ποινικά δικαστήρια της Αθήνας εκκρεμούν οι δίκες πολλών άλλων γιατρών, που συνδέονται με το ίδιο σκάνδαλο.

Παρά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για αθώωση των κατηγορουμένων λόγω αμφιβολιών, οι τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί καταδικάστηκαν – σε κάθειρξη 14 ετών ο ένας και 11 ετών οι άλλοι δύο - για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση. 

Αναγνώρισε και στους τρεις το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και δέχτηκε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι, οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ως 15.000 ευρώ.

Και οι τρεις στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως οι καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους έχουν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο από την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητος.

[Πηγή : 'kinima-ypervasi.gr'/"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!