Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...(1)


Αποτέλεσμα εικόνας για μακρυγιαννησ εικονες

"Έφκειασε καί παλάτι η Μεγαλειότης του και ναόν του Θεού, δεν έχει επιθυμίαν ούτε να φκειάση, ούτε να ιδή μέ τά μάτια του, αλλά πηγαίνει τίς επίσημες ημέρες με τους Πρέσβες κι άλλους ξένους σέ ένα ...καλύβι.
Αποτέλεσμα εικόνας για μακρυγιαννησ εικονες
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ, 1797 - 1864.
ΝΥΜΦΕΦΘΗΚΕ ΣΤΑ 28 ΤΟΥ,
ΕΝΩ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΣΚΟΥΖΕ, ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ ...16!
ΕΚΑΝΑΝ ...12 ΠΑΙΔΙΑ !!!
Πέθανε στις 27 Απριλίου του 1864 στην Αθήνα, εξ υπερβαλλούσης σωματικής εξαντλήσεως  (!!!) σε ηλικία 67 ετών. Την επομένη, έγινε η κηδεία στο Μητροπολιτικό Ναό. Τον επικήδειο εκφώνησε ο ονομαστός ιατρός ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΟΥΔΑΣ και τον επιτάφιο ο Οδυσσέας Ιάλεμος, "δημοκρατικός" δημοσιογράφος από την Λέσβο. Ποίημα
απήγγειλε ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ.

["ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Εις την πρωτεύουσα να μήν είναι εκκλησία αναλόγως με τήν τιμήν των υπηκόγων του, λούσσα και πολυτέλειες - περάσαμεν την Ευρώπη.

Όταν ήταν η Ευρώπη εις την δική μας κατάστασιν, είχε αυτή τέτοιες πολυτέλειες, είχε θέατρα; Εμάς μάς έκαμαν οι κυβέρνησές του και μάς κάνουν ολοένα θέατρο και ήταν περιττό τό άλλο".

(Άπαντα Μακρυγιάννη : Απομνημονεύματα, Βιβλίον Δ', κεφ. Β')

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!