Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

"ΓΕΜΑΤΟΙ" ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΤΑ, ΑΠΟ (θλιβερούς) ..."Π Ρ Ο Θ Υ Μ Ο Υ Σ"! Πολιτικούς & δημοσιογράφους! (Στήν υπηρεσία της 'CIA', όπως θα διαβάσετε...)

Αποτέλεσμα εικόνας για valery pleim

Η διάσημη AMEΡΙΚΑΝΙΔΑ πρώην ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ 'CIA', ΒΑΛΕΡΥ  ΠΛΕΗΜ, που υπηρέτησε "επιτυχώς"(...) στην ελληνική πρωτεύουσα, κάνοντας 'πάταγο' με τα βιβλία της, ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ: «Κάθε ημέρα στο γραφείο, στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, συγκρίναμε με τους συναδέλφους μου τις σημειώσεις μας, για το ποιούς πολιτικούς κλπ. είχαμε συναντήσει και με ποιούς θα έπρεπε να επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας»...

Σχετική εικόνα


Αποτέλεσμα εικόνας για valery pleim
Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΠΛΕΟΝ ΒΑΛΕΡΥ ΠΛΕΗΜ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΜΠΟΥΣ ΥΙΟΥ, ΤΗΝ "ΕΔΩΣΕ" ΣΤΕΓΝΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ!
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΩΣ, ΤΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ..."ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΑ" Η 'CIA'...

Μετά ο Τζιμ (υψηλόβαθμο στέλεχος της 'CIA' στην Αθήνα) μας ερωτούσε, ποιούς είχαμε συναντήσει το περασμένο βράδυ.

Αποτέλεσμα εικόνας για spying with binoculars

Του δείχναμε με υπερηφάνια την μικρή στοίβα (!) με τις επαγγελματικές κάρτες, τις κοίταζε στα γρήγορα, απορρίπτοντας κάθε μία λέγοντας:

«τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – μην ασχολείστε – αναξιόπιστος – τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – ίσως».

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:

-Πως μπορεί ένας ξένος πράκτορας να πλησιάσει και να   σ τ ρ α τ ο λ ο γ ή σ ε ι   έναν Έλληνα πολιτικό,  ή δημοσιογράφο;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:

-Τι είδους άνθρωπος είναι ένας «έλληνας», που γίνεται πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών;

-Τι γονιδιακό φορτίο κουβαλάει; 

-Τι εμπειρίες έχει από την ζωή του; 

-Σε τι στηρίζεται μία ξένη μυστική υπηρεσία και τον πατάει γερά πάνω στον κάλο; 

-Τι ανυπόφορο έκανε τέλος πάντων στην ζωή του και ζει έκτοτε με τον βραχνά του ισόβιου πράκτορος και  π ρ ο δ ό τ ο υ   της χώρας του;

Κατωτέρω παρουσιάζεται μία - ίσως αφελής  - ανάπτυξη του θέματος, που όπως έλεγαν παλιά οι καθηγητές μας, μπορεί να επανεκδοθεί «βελτιωμένη και επηυξημένη».

Σχετική εικόνα
H AΦΙΣΣΑ ΤΗΣ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ
Β.ΠΛΕΗΜ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ. ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΑΟΜΙ ΓΟΥΟΤΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ, Ο ΣΟΝ ΠΕΝ.
Ας πάρουμε μερικά  υ π ο θ ε τ ι κ ά παραδείγματα. 

Έχουμε έναν φιλόδοξο και κενού περιεχομένου έλληνα διπλωματικό υπάλληλο, με ενδιαφέρον όνομα, π.χ τον κ. Ιακωβ-ίδη. 

Έχουμε έναν γιο ενός εκδότου εφημερίδων, παλιού κομμουνιστή, που θέλει εξουσία και πολιτική ισχύ, π.χ. τον κ. Πεταλουδ-άρη.


Έχουμε π.χ. τον κ. Κρασ-άτο, έναν αριστούχο απόφοιτο μιας ταλμουδικής σχολής, αδούλευτο γιο πλούσιας οικογένειας, κατά βάση ρηχού, ανόητου και μονοδιάστατου ατόμου, που έμαθε να συλλαβίζει μερικά ταλμουδικά ρητά και νομίζει ότι ερμηνεύει μ’ αυτά το σύμπαν, τύπος πολύ εύκολα χειραγωγούμενος από έξυπνους πράκτορες.

Τι θα πράξει μ’ αυτούς τους τύπους ένας έξυπνος πράκτορας;

Στην αρχή βέβαια η γνωριμία τους θα αναφέρεται στα "υψηλά ιδανικά". Θα τονίζονται στις αρχικές συνομιλίες τους, η κοινότητα των ιδεών, οι συμμαχικές σχέσεις των χωρών τους, το πνεύμα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλες οι γνωστές αρλούμπες. 

Αποτέλεσμα εικόνας για tape recorder images

Στην πορεία ο πράκτορας μπορεί να επιδείξει (με έμμεσο,  ή άμεσο τρόπο) και το εκβιαστικό υλικό που η υπηρεσία του διαθέτει για τον στρατολογούμενο (π.χ. σεξουαλικές διαστροφές, διπλή ζωή, απατεωνίες κλπ). 

Σχετική εικόνα


Στην συνέχεια ο τύπος και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ θα αρχίσουν να εξυμνούν τους συγκεκριμένους τύπους. 
Ο πράκτορας θα υποσχεθεί βοήθεια, πάντα με "καλές προθέσεις", στους υποψήφιους. 
Ίσως τους τονίσει ότι δεν εγγυάται τίποτε, αλλά ανάλογα με τις πολιτικές περιστάσεις και τις ιστορικές συγκυρίες, θα τους υποστηρίξει στην σταδιοδρομία τους, είτε αυτή είναι πολιτική, είτε επιχειρηματική. 

Δεν θα ζητήσει στην αρχή ανταλλάγματα. Πιθανόν μάλιστα να τους αφήσει λυτούς,  ή με μακρύ σχοινί δεμένους. 
Μπορεί να τους προτρέψει να κάνουν, συνεχώς δημόσια, τον αντίπαλο της πρεσβείας, (την γνωστή πλέον ψεύτικη - στημένη - αντιπαλότητα για τους ΠΟΛΥ αφελείς)! 

Ίσως τους υπενθυμίσει διακριτικά, αν είναι τόσο ...μπούφοι και δεν καταλαβαίνουν, ότι λίγα μόνο θέματα πρέπει να μην αγγίζουν αρνητικά, τα λεγόμενα ιερά θέματα της νέας εποχής, δηλαδή την 'αγία τριάδα': εβραίοι – ομοφυλόφιλοι – λαθρομετανάστες. 
Βέβαια καμμιά μυστική υπηρεσία,  δεν θέλει να στρατολογεί και τελείως ανόητους. Θέλουν ο υποψήφιος πράκτορας να διαθέτει ένα ελάχιστο διανοητικής ισχύος...

Τα υπόλοιπα έρχονται σιγά σιγά. Ο τύπος, τα ΜΜΕ, οι δημοσκόποι, οι τηλεοράσεις αρχίζουν να ξεφαντώνουν για τον πράκτορα - πολιτικό. 
Πόσο ...έξυπνος, πόσο ...όμορφος, πόσο  ...ικανός, με ποιόν τρόπο θα ...σώσει τον λαό - και αυτός. 
Το ενδιαφέρον του κοινού αρχίζει να ξυπνά. Φωτογραφίες, συνεντεύξεις, ταξίδια, ομιλίες, χτυπήματα στην πλάτη, καθημερινά άρθρα, όλα για τον ανερχόμενο πολιτικό "γίγαντα"...

Έτσι διάφορες συγκυρίες και εξελίξεις, (το παιγνίδι είναι μακροχρόνιο - μπορεί να κρατήσει μια ζωή), φέρνουν εναλλαγές στην ζωή του πράκτορος και ξαφνικά τον βλέπουμε δήμαρχο, βουλευτή, μεγαλοδημοσιογράφο, μεγαλοεπιχειρηματία, υπουργό, πρωθυπουργό, πρόεδρο δημοκρατίας...

Ο λαός, και εδώ και στην Ευρώπη, αποτελείται βέβαια, από τον διπλανό,  κύριο  ...ηλίθιο.

(Κείμενο από το ιστολόγιο 'αυτόχθονες Έλληνες', του αρθρογράφου κ.Ζήνωνος Παπαζάχου / "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ")


1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι η μία πλευρά με τη βλάχα από την Αλάσκα και τα ΝΗΣΤΙΚΆ ΒΛΑΧΑΔΕΡΆ της Ελλάδος. Υπήρχε όμως και η άλλη πλευρά που δεν γνώριζε η βλάχα, έως ότου τους πρόδωσε ο πατριάρχης των βρικολάκων,μέγας μισέλληνας απέθαντος καταστροφέας της χώρας. Οι απόγονοί του είναι χειρότεροι από τον ίδιο,διψούν-και φωνάζουν, για αίμα Ελληνικό κι αν οι Έλληνες κάνουν για μια ακόμη φορά το ίδιο λάθος,τότε θα είναι και το τελευταίο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!