Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Η 14η Μαΐου 2017, θα σηματοδοτήσει μια σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία και τους πιστούς, καθώς πρώτη φορά το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, θα βγει εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται, για να ταξιδέψει στην Ελλάδα...

Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για αγία Ελένη

Η υποδοχή του λειψάνου θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους, όπως συνέβη τον Μάϊο του 2015, με το σκήνωμα της αγίας Βαρβάρας. Μαζί του θα μεταφερθεί και τμήμα του Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού.

Το λείψανο της αγίας Ελένης, θα φθάσει την Κυριακή 14 Μαΐου στις 5 το απόγευμα, με ειδική πτήση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα το υποδεχτεί ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. 

Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση στο ιερό προσκύνημα της αγίας Βαρβάρας, στον Δήμο Αιγάλεω. 
Η επίσημη υποδοχή θα γίνει μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω (επί της Ιεράς Οδού), από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Το σκήνωμα θα εκτεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας έως τις 15 Ιουνίου. Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες.

Το ιερό σκήνωμα της αγίας Ελένης φυλάσσεται σήμερα στη Βενετία. Μεταφέρθηκε εκεί από την Κωνσταντινούπολη το 1211, στα χέρια σταυροφόρων, μαζί με πολλούς άλλους θησαυρούς. 

[ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ'! ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ 'ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ', ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΑΛΛΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΣΙΟΥΣ 'ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ', ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΑΥΡΟ 1204!

Ποτέ στα "ελληνικά" (...) σχολεία, ΔΕΝ μας δίδαξαν τί εγκλήματα και ανοσιουργήματα έκαναν οι Σταυροφόροι, κατ' εντολήν του Πάπα, στην ΒΑΣΙΛΙΔΑ των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη. 
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ (!) ΠΛΗΘΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑΩΝ, ΜΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ, ΠΟΥ "ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ" ΔΥΣΚΟΛΑ, ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ..."ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"]

Το λείψανο αποτελείται από τμήμα της κάρας (ινιακό οστούν, βρεγματικό οστούν, οφθαλμικές κόγχες, ρινικά οστά, θραύσματα) και το μεγαλύτερο τμήμα του υπόλοιπου σώματος.

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!