Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

'Ντίπ' για 'ντίπ' ...α ν ι σ τ ό ρ η τ η η κυρά-Περιστέρα...


Σχετική εικόνα

Λίαν προσφάτως, πέρασε μάλλον απαρατήρητη μία συνέντευξη της συντρόφου (πάντως ΟΧΙ συζύγου...) του κ.Αλέξη "μας", της προερχομένης απο τους Σοφάδες Καρδίτσης κ.Περιστέρας Μπαζιάνα, στην καινούργια εφημερίδα 'documento', που εκδίδουν οι Καλογρίτσας & Μπαξεβάνης. Και τί είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων;
Σχετική εικόνα

"Ο τίτλος 'πρώτη κυρία', είναι 'αμερικανιά'! Δεν τον υιοθετώ. Είμαι σύντροφος ενός ανθρώπου, που ανέλαβε για κάποιο χρονικό διάστημα την ευθύνη της χώρας. Άλλωστε ο Αλέξης, δεν συστήθηκε στους πολίτες της χώρας, ζητώντας την ψήφο τους, λέγοντας : Νά η γυναίκα μου, να η οικογένειά μου, να τα παιδιά μου"!

Σχετική εικόνα
Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ..."ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΙΜΗ" ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ,
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΗΣ, ΣΤΟ ΙΡΑΝ...
ΟΜΩΣ! Η ονομασία 'πρώτη κυρία' είναι εφεύρεση του θεωρουμένου ως Ελληνολάτρου πρώτου αυτοκράτορος της Ρώμης, Οκταβιανού Αυγούστου, (63 π.Χ. - 14 μ.Χ.).

Μάλιστα όπως γράφει, η περίφημη διεθνώς 'Encyclopedia Brittanica', όταν ο Οκταβιανός έγινε Αυτοκράτωρ της Ρώμης, δεν ήθελε να φέρει τον τίτλο του βασιλέως, ή του Δικτάτορος, για να μήν έλθει σε σύγκρουση και άσκοπες τριβές με τους Συγκλητικούς!
Όπως και με τους υπολοίπους επιφανείς Ρωμαίους.

Αποτέλεσμα εικόνας για περιστέρα μπαζιάνα

Οπότε, επέλεξε την ονομασία 'Princeps Civitatis', ήτοι του 'Πρώτου πολίτου' και αυτομάτως έδωσε στην σύζυγό του Λιβία, τον τίτλο της 'πρώτης κυρίας'!
Άρα, ολόκληρος ο δυτικός πολιτισμός, τον τίτλο της 'πρώτης κυρίας', τον πήρε απο τους Ρωμαίους!

Αποτέλεσμα εικόνας για περιστέρα μπαζιάνα

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ & ΤΥΠΟΥ ..."ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ", όπως εντελώς ανιστόρητα, αριστερόστροφα και ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ, απήντησε η "σύντροφος" κυρά Περιστέρα, επηρεαζομένη 1.000%, απο το κομμουνιστικό "πιπίλισμα" της νεανικής της εποχής μετά του "συναγωνιστού" Αλέξη, στην "πλέρια δημοκρατικιά" ΚΝΕ...

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!