Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΩΧ! ΜΕΣΑ (!) ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΙΑ Μ.Κ.Ο., ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ 2.500 τ.μ., για να φιλοξενήσει...20 (;;;) παιδάκια....

 ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΝΑΙ  Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ...20 ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΕ Η Μ.Κ.Ο. ΟΛΟ ΑΥΤΟ;;;;;;;;


 


ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ... ΒΕΒΑΙΩΣ... Σε κλίμα ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ, διεξήχθη η συζήτηση, το βράδυ της παρελθούσης Τρίτης, στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιώς, για την δημιουργία από ΜΚΟ, δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε κτίριο, στο Ε΄Δημοτικό Διαμέρισμα!

Δεκάδες κάτοικοι που αντιδρούν, ήταν παρόντες στην συνεδρίαση και αρκετοί εξ΄αυτών παρενέβαιναν, όταν οι απόψεις που διατυπώνονταν από δημοτικούς συμβούλους, δεν συνέπιπταν με τις δικές τους.

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, η ΜΚΟ 'PRAKSIS', νοίκιασε ένα ιδιωτικό κτίριο, που στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως σχολείο, για να εγκαταστήσει τα προσφυγόπουλα...


 
Σε επικοινωνία που είχε με τους υπεύθυνους της ΜΚΟ, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τον διαβεβαίωσαν - όπως τουλάχιστον ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο - ότι θα είναι μόνο ...20 τα παιδιά!
 
Ο κ. Μώραλης τάχθηκε ΥΠΕΡ της δημιουργίας της δομής, τονίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Για τον λόγο αυτό, είπε, η Πολεοδομία του δήμου σταμάτησε τις εργασίες, που είχαν ξεκινήσει στο κτίριο, επειδή δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια.
Παράλληλα, σημείωσε, «είναι για εμένα αδιανόητο, σε μια πόλη που δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια (;) από Έλληνες και ξένους, για την προσπάθεια που κατέβαλε, προκειμένου να σιτίσει και να παρέχει μια σειρά κρίσιμων υπηρεσιών σε χιλιάδες (Έλληνες κύριε δήμαρχε; Έ; ) ανθρώπους - που κακώς βέβαια παρέμειναν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο λιμάνι του Πειραιώς - να υπάρχουν φωνές, ενάντια στην στέγαση ανηλίκων ασυνόδευτων παιδιών».

Επεσήμανε δε, ότι σε μια πόλη 200.000 κατοίκων, όπως ο Πειραιάς, «είναι βέβαιο ότι και μεγαλύτερος να ήταν (!) ο αριθμός, δεν θα ήταν ικανός να διαταράξει τη λειτουργία της και απλά θα επιβεβαίωνε για ακόμα μια φορά την φιλοξενία της». ("Συγκινητικότατος" ο κ.δήμαρχος, τι λέτε;)
Επίσης, κατήγγειλε όσους «επιχειρούν με τοποθετήσεις, ή γραπτές αναφορές, να κάνουν λόγο για 'hot spot', ή δεν γνωρίζουν τι αυτό σημαίνει, ή επιχειρούν να τρομάξουν τους κατοίκους, για άλλους φυσικά λόγους και άλλες επιδιώξεις, λες και οι κάτοικοι δεν μπορούν να διακρίνουν το 'hοt spot' από μια οργανωμένη φιλοξενία 20 ανήλικων παιδιών»...

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Κάρλες, διερωτήθηκε, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑ ΓΕ  η ΜΚΟ, ενοικίασε ένα ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ κτίριο 2.500 τ.μ. εάν σκοπό έχει, να φιλοξενήσει ΜΟΝΟ ...20 παιδιά;
 
Ακόμη επισήμανε τη γειτνίαση του χώρου, με ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και πρότεινε να μεταφερθεί σε κτίριο, που έχει ο δήμος ΑΛΛΟΥ!
 
(Από το ιστολόγιο της 'αντιπληροφορήσεως'/ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!