Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

"ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΣ" ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ! ΓΙΑΤΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ;


Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης διδυμοτείχου

ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ, ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ Α Π Ε Λ Π Ι Σ Τ Ι Κ Ω Σ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, ΣΤΙΣ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΕΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΩΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ 'ΚΥΒΕΡΝΩΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ'... ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ. 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΣΤΗ ΩΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟ, ΤΟ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΕΡΟ "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ" ΔΙΑΡΚΩΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ! ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ..."ΑΜΙΛΗΤΟ"!

Βεβαίως άλλοι λένε, λιγώτερο απαισιόδοξοι, πώς "κάλλιο αργά παρά ποτέ"! Όπως και να έχει αυτή η άκρως δυσάρεστη και πρωτίστως ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ για την πατρίδα και την νεολαία μας κατάσταση, η επίσημη Εκκλησία απεφάσισε, να αντιδράσει στην λαίλαπα, που λέγεται απηρχαιωμένες 2 ΑΙΩΝΩΝ πρίν μαρξιστικές ΕΜΜΟΝΕΣ ιδέες και ...Νίκος Φίλης.

Θα ελπίζαμε περισσότερες δημόσιες τοποθετήσεις Μητροπολιτών, για το αίσχος αυτό της μεθοδευομένης "εξαφανίσεως" του μαθήματος των Θρησκευτικών απο τα σχολεία, ώστε 'χάρις' στον Φίλη - και τον κρυπτόμενο όπισθεν αυτού πρωθυπουργό -  να ..."μετενσαρκωθεί" σε θρησκειολογικό, παύοντας να τηρείται δηλαδή, η ΣΑΦΗΣ επιταγή του Συντάγματος, για το ποιοί ΕΧΟΥΜΕ την πρώτη προτεραιότητα στην μάθηση της ορθοδόξου πίστεως και ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ!

Και ενώ είπαμε "μακάρι συμφώνησαν να ενωθούν στην Εκκλησία και να παλέψουν ενωμένοι έστω τώρα", "ξαφνικά" σκάει η ...'βόμβα'!

Ένας μητροπολίτης, ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.Δαμασκηνός (Καρπαθάκης) ως κεραυνός εν αιθρία, θυμήθηκε λέει τα ...παλιά μαθητικά του χρόνια και υπερασπίζεται σθεναρώς τον υπουργό (α-) Παιδείας!

Ο ΣΕΒ.ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ κ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗ, ΗΤΟΙ ΤΟΥΣ "ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΥΣ"
5 ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΣΥΝ ΤΟΝ (ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΠΛΕΟΝ) ΨΕΥΔΟ-ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΑΧΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ
(ΠΟΥ "ΕΣΤΗΣΕ"  ΔΟΛΙΩΣ Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΕΝΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ),  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ "ΣΠΑΣΕΙ"  Ο "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ", ΤΗΝ
ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΟΝΗΣ,
ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΕΤΩΝ
ΑΙΡΕΤΙΚΟ, "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ" ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ. Η ΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1972, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΟΛΕΤΗΡΟΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΠΥΡΟΥ...

Έστειλλε μάλιστα και μία επιστολή (θερμοτάτης!) συμπαραστάσεως  απ' ευθείας στον κ.Φίλη, όπου "επειδή" ήσαν μαζί συμμαθητές στην 'Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης",  αισθάνεται πώς "προσβάλλουν απρεπώς και απαράδεκτα"  τον ...εκλεκτό αυτόν πολιτικό άνδρα, "εκκλησιαστικοί παράγοντες!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης διδυμοτείχου


Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης διδυμοτείχου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ (ΕΣΒΕΣΜΕΝΟ ΠΛΗΡΩΣ, ΑΠΟ ΤΟ 1948 ΚΑΙ ΟΣΟΙ  ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ!) ΦΑΝΑΡΙΟ, ΤΟΥ κ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ.

Δηλαδή, για ένα λεπτό. Ένα λεπτό! Εδώ ο 'εν Χριστώ αδελφός' σεβ.Διδυμοτείχου, μήπως  ..."καρφώνει" κανονικώς και ευθέως, τους άλλους μητροπολίτες συναδέλφους του; Χάριν του ...παλαιού συμμαθητού του;

Σεβασμιώτατε κ.Δαμασκηνέ,  γ ι α τ ί ;

Ευλογημένε, τί σας έσπρωξε τέτοιες στιγμές που ΕΝΩΜΕΝΗ (επιτέλους;) η Εκκλησία αγωνίζεται για την Πίστη μας, τα Ιερά και τις Παραδόσεις αυτού του μαρτυρικού τόπου, εσείς να ΔΙΑΧΩΡΗΣΕΤΕ τόσο προκλητικά, όσο και τόσο "περίεργα" - ΓΡΑΠΤΩΣ! - την θέση σας, "πηγαίνοντας" μάλιστα ως θερμός συμπαραστάτης του κυρίως οργάνου της επιθέσεως, εναντίον της Πίστεως, του υπουργού Φίλη;

ΤΙ άρα γε σας ..."διαφοροποιεί" έτσι έντονα, έτσι "η χ η ρ ά" σε τόσο κρίσιμες στιγμές για την Εκκλησία, Άγιε Διδυμοτείχου; Είστε μάλιστα και νομικός;


Εσείς, πόσες επιστολές διαμαρτυρίας έχετε στείλλει, προτού συμπαρασταθείτε στον Νίκο Φίλη, πρός τον κάθε αλαζόνα και άθεο υπουργό Παιδείας αυτού του τόπου;

Πόσες φορές αλήθεια πήρατε δημοσίως θέση και ΞΕΚΑΘΑΡΑ, κατά π.χ. της κάθε Ρεπούση, της κάθε Γιαννάκου, του κάθε Μπαλτά, της κάθε Σίας;

Άν έχετε την ευγενή καλωσύνη σας παρακαλούμε, θύμήστε μας... 

"Παπαφλέσσας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!