Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

"Κ Α Τ Α Σ Κ Ο Π Ο Ι" ΜΕΣΑ ΣΤΟ ...ΣΑΛΟΝΙ ΜΑΣ! (Και όχι μόνο!)





Ένας “κατάσκοπος” στο σαλόνι σας

(Η ΓΝΩΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ! ΕΝΩ Η ..."ΚΑΝΑΠΕΔΙΤΙΔΑ" ΕΙΝΑΙ "ΘΑΝΑΤΟΣ"!) Δεν είναι σκοπός μας να σας φοβίσουμε, αλλά σε λίγο καιρό το (απλό) 'router' σας, θα διαβάζει τα ...χείλη σας!
Ομολογουμένως, ο τίτλος θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι προάγει την τεχνοφοβία, όμως η επιλογή του είναι εσκεμμένη προκειμένου να τραβήξει την προσοχή σας. Αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα στην οποία ζούμε, όπου σχεδόν κάθε εσωτερικός χώρος στον οποίο κινούμαστε –και πολλοί από τους εξωτερικούς... – είναι μία "θάλασσα" ασύρματων δικτύων! 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΙΤΕCH SPIES IN OUR HOUSE

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΙΤΕCH SPIES IN OUR HOUSE
ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ...ΔΟΛΙΟ "ΔΩΡΟ".  ΔΗΘΕΝ "ΑΘΩΟΣ" ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ
'ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ', ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ, ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΨΙΑΣΘΕΙΣ...

Ασύρματα δίκτυα, τα οποία επιτρέπουν το σύγχρονο τρόπο ζωής, με τα smartphones και τις δεκάδες έξυπνες δικτυωμένες συσκευές...

Αν έχετε στήσει κάποιο ασύρματο δίκτυο, τότε θα γνωρίζετε πως το σήμα και η στάθμη του, επηρεάζεται από τα αντικείμενα που υπάρχουν στον χώρο. 
Οι διαφορετικές επιφάνειες ανακλούν, ή απορροφούν την ακτινοβολία του 'Wi-Fi' με διαφορετικό τρόπο. Και μη νομίζετε πως αυτό αφορά μόνο τους τοίχους, ή τα έπιπλα, αφού και το ανθρώπινο σώμα απορροφά, ή ανακλά συγκεκριμένες συχνότητες. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΙΤΕCH SPIES IN OUR HOUSE
ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ "ΔΩΡΟ" ΑΥΤΟ ΤΟ ...'ΠΟΥΛΑΚΙ' ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΗΝ
ΤΟ ΔΕΧΘΕΙΤΕ! ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ 'ΜΑΤΙ' ΔΙΑΡΚΩΣ...

Ακριβώς αυτή την ιδιότητα έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν διάφορες ερευνητικές ομάδες, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα, από τον τρόπο που το ανθρώπινο σώμα αλλοιώνει το σήμα 'Wi-Fi' καθώς κινείται μέσα σε έναν χώρο, προκειμένου να δημιουργήσουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές....

Για παράδειγμα, σε πρόσφατη δημοσίευση μίας ερευνητικής ομάδας από το 'Northwestern Polytechnical University' της Κίνας, περιγράφεται ένα σύστημα που μπορεί να αναγνωρίσει με επιτυχία έναν άνθρωπο, καθώς ...περνάει μέσα από μία πόρτα!!! 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΙΤΕCH SPIES IN OUR HOUSE
ΟΧΙ, ΟΧΙ! ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ
ΞΥΛΙΝΟ (ΚΡΕΜΑΣΤΟ) 'ΣΠΙΤΑΚΙ', ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ
ΚΑΠΟΙΟΝ ...ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
ΝΕΑ ΚΑΜΕΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ...
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πειράματος, το σύστημα είχε ποσοστό επιτυχίας αναγνωρίσεως μεταξύ δύο ανθρώπων της τάξεως του 95%, ενώ μεταξύ έξι ανθρώπων 89%. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ROUTER

Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε σύντομα να έχει εφαρμογή σε ένα έξυπνο σπίτι, όπου χωρίς την ανάγκη τοποθετήσεως έξτρα αισθητήρων, το 'router' σας θα μπορούσε να αναγνωρίζει, πότε ...μπαίνετε στο σπίτι και να πραγματοποιήσει μια σειρά από εντολές, όπως να ανάψει τα φώτα, να ενεργοποιήσει τη θέρμανση ή τον κλιματισμό κ.ο.κ.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΙΤΕCH SPIES IN OUR HOUSE
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΘΕ! ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΕΤΕ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΣΑΣ,
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 2 "ΑΘΩΟΙ" ΓΑΝΤΖΟΙ
ΣΑΣ ...ΒΛΕΠΟΥΝ!

Μία ανάλογη τεχνολογία είχε παρουσιάσει ομάδα ερευνητών από την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη διαφορά ότι το δικό τους σύστημα, δεν αναγνώριζε το σχήμα του σώματος, αλλά τον τρόπο βαδίσματος, με ποσοστό επιτυχίας 93% μεταξύ δύο ανθρώπων και 77% μεταξύ έξι ανθρώπων!

Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερες δημοσιεύσεις ερευνητών του MIT, αντίστοιχα συστήματα μπορούν να ξεχωρίσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε άλλο δωμάτιο, πίσω από τοίχο, και να παρακολουθήσουν τους ...παλμούς τους και την αναπνοή τους(!!!) με ακρίβεια της τάξεως του 99%. 

Αν αυτά σας φαίνονται ιδιαίτερα προχωρημένα, τότε πού να ακούσετε, ότι το σήμα του 'Wi-Fi', μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναγνωρίσει κινήσεις με τεράστια ακρίβεια, όπως η καταγραφή των όσων πληκτρολογείτε, ή ακόμα και αυτών που λέτε από την κίνηση των χειλιών, με αντίστοιχα πειράματα να έχουν δείξει ακρίβεια 74% στην αναγνώριση ομιλίας, όταν τρεις άνθρωποι μιλάνε ταυτόχρονα...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΙΤΕCH SPIES IN OUR HOUSE

Τώρα αν όλα αυτά σας τρομάζουν κι έχετε αρχίσει να φαντάζεστε δυστοπικές κοινωνίες, όπου η κυβέρνηση, μυστικές οργανώσεις, ή χάκερς' χρησιμοποιούν τα ασύρματα δίκτυα για να καταγράψουν κάθε σας κίνηση, να αποσπούν τα μυστικά σας, κωδικούς, ή κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία, οι ερευνητές ισχυρίζονται, ότι τα εν λόγω συστήματα έχουν μεν υψηλή ακρίβεια, αλλά απαιτούν αυστηρά ελεγχόμενα περιβάλλοντα και πολύ εκπαίδευση για να λειτουργήσουν
Οπότε, για την ώρα, "δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε", ενώ έχετε έτοιμο το σενάριο για ένα 'sci-fi blockbuster'.("IΩ.ΚΑΠ.")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!