Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ; ΓΙΑΤΙ "ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ" ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ;;;

-ΜΑ, "ΚΑΛΑ". ΟΙ ΔΙΑΒΑΤΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ; 
-ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ;
-ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, Ή Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ..."ΑΟΜΑΤΟΙ"; 
-ΙΣΩΣ "ΜΥΩΠΕΣ"; 
-ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΜΑΣ "ΠΑΓΩΣΑΝ" & ΜΑΣ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ, ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΤΑ ΑΗΘΗ & ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ;;;




ΝΤΡΟΠΗ! ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΝΤΡΟΠΗ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ "ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ" ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΣΤΟ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ! (Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζει και την Πίστη και το Έθνος!)

Αποτέλεσμα εικόνας για σκισμένη σημαία

Η 1η φωτογραφία της ντροπής ανωτέρω, είναι από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βέλου – Βόχας (Ν. Κορινθίας) στο Βραχάτι Κορινθίας... Μία σημαία  κ ο υ ρ ε λ ι α σ μ έ ν η    σε ένα άθλιο (γεμάτο συνθήματα) κτίριο! 

Αποτέλεσμα εικόνας για σκισμένη σημαία
"ΑΥΤΟ", ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ!!! ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ...
Από κάτω, εκτός από Έλληνες, περνάνε καθημερινά αλλοδαποί. Τι εντύπωση (ΑΣ ΔΙΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ...) σχηματίζουν για την χώρα μας και τον λαό μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για σκισμένη σημαία
...ΜΥΡΙΝΑ, ΛΗΜΝΟΣ...

Η περίπτωση αυτή φυσικά δεν είναι η μοναδική. Πολλές φορές παρατηρούμε με θλίψη και ΟΡΓΗ, ένα παρόμοιο θέαμα σε πολλές Δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (βενζινάδικα, εργοστάσια κλπ). 

Αποτέλεσμα εικόνας για σκισμένη σημαία
...ΣΕΛΕΡΟ...ΞΑΝΘΗΣ...

(Κάντε μια έρευνα - εξόχως ΕΠΩΔΥΝΗ πιστέψτε μας! -  στο 'Google' γράφοντας στην αναζήτηση «σκισμένη σημαία» και θα δείτε το κατάντημά μας, των Νεοελλήνων...)



Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι συμπατριώτες μας, σε αυτές τις υπηρεσίες και στις εμπορικές επιχειρήσεις, φροντίζουν το γραφείο τους, ή η εξωτερική τους εμφάνιση, ή το αυτοκίνητό τους και ΦΥΣΙΚΑ το σπίτι τους, να είναι προσεγμένα. 

Κανένας δεν πάει με ...σκισμένο παντελόνι ή φούστα στην δουλειά του. Το σπίτι να είναι "κουκλί"! Ακόμα και το πατάκι της εισόδου να είναι γουστόζικο... 
Να το βλέπει και ο γείτονας. Και το αμάξι να "φυσάει". 

Αλλά και τα γραφεία έξω από τα οποία κυματίζει η σκισμένη και χιλιοταλαιπωρημένη Ελληνική σημαία είναι προσεγμένα και τακτοποιημένα. Φωτογραφίες, παιδικές ζωγραφιές γλαστράκια, φάτσες ποδοσφαιριστών και «σοφά αποφθέγματα»...

Κανείς δεν μοιάζει να δυσανασχετεί με αυτό το ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ θέαμα. Κανείς από μέσα, ή απ' έξω δεν διαμαρτύρεται. Και ύστερα μας φταίνε οι «ξένοι»!

[Σαν ένα ακόμα "παράδειγμα" προς αποφυγήν, η, άς πούμε "σημαία", ή καλύτερα ότι απέμεινε απο αυτήν, στην ταράτσα του αθηναϊκού Νοσοκομείου 'Αιγινήτειο'. Ένα λυπηρό, ξεβαμμένο και κατακομματιασμένο 'κουρέλι', που ήταν κάποτε σημαία. 
Κόμβος μεγάλος η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας. Περνάνε πολλές χιλιάδες άνθρωποι καθημερινώς...
Δύο είσοδοι για τον σταθμό του 'μετρό', δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου.
Πλήθος λεωφορείων & 'τρόλλεϋς.

Δεν "ιδρώνει" ΟΥΔΕΙΣ! 
Ούτε υπάλληλοι, ούτε Διοικητής, ούτε ασθενείς, ούτε διαβάτες... Απέναντι το Μέγαρο Μουσικής και πιό κεί η Αμερικανική Πρεσβεία... Λίγο πρίν το 'Hilton'. Πηγαινοέρχονται συνεχώς ΚΑΙ ξένοι τουρίστες...]

- Ξυπνήσετε, εγερθήτε. Και επαναστατήσετε κατά του εαυτού σας..., έλεγε ο Περικλής Γιαννόπουλος.

-"Αν θέλεις να αντιδράσεις στο κακό που εξαπλώνεται, μπορείς να το κάνεις αρχίζοντας από τον εαυτό σου. Είναι σαν να ανάβεις ένα κερί μέσα στο πηχτό σκοτάδι...", έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

"Ιω.Καπ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!