Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

'ΤΙΓΚΑ' ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ (ΚΑΙ!) Ο ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ...

(ΝΑΙ! ΑΛΛΑ Ο "ΚΑΥΓΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ "ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ" ...ΞΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΟΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΑ 'ΠΑΙΔΙΑ'...)


ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟ "ΜΥΣΤΙΚΟ", ΟΤΙ  Ο Λ Η   Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ "ΞΕΧΕΙΛΗ" ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. (ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ "ΤΟ ΕΧΕΙ ...ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ"...) Η επεξεργασία των τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών που πραγματοποίησαν τα 'ΕΛΠΕ' στον Πατραϊκό Κόλπο, δείχνουν να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός πετρελαϊκού κοιτάσματος στο μέγεθος του κοιτάσματος του Πρίνου στην Καβάλα!

Πρόκειται για κοίτασμα, με πιθανολογούμενα αποθέματα 80-100 εκατ. βαρελιών απολήψιμου πετρελαίου, γράφει το ιστολόγιο 'pronews', ενώ η επεξεργασία των σεισμικών υψηλής ευκρίνειας, συνεχίζεται για να διαπιστωθεί, εάν ο βυθός του Πατραϊκού κρύβει πράγματι και ΔΕΥΤΕΡΟ κοίτασμα αντίστοιχης δυναμικότητας, σύμφωνα με τις γεωλογικές ενδείξεις. 
Τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου για κάθε κοίτασμα 100 εκατ. βαρελιών εκτιμώνται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως (0,2% του ΑΕΠ) για 25 χρόνια.

Με τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στο χέρι, τα ΕΛΠΕ έχουν αρχίσει ήδη να προγραμματίζουν την πρώτη γεώτρηση, η οποία είναι πολύ πιθανό να γίνει με τα γεωτρύπανα μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, ενδιαφέρον για την περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου, έχουν εκφράσει κολοσσοί της πετρελαϊκής αγοράς, όπως η 'Exxon Mobil', η 'Shell', η 'BP', η 'Total' και η 'Repsol' και είναι πολύ πιθανό το πρώτο «ντιλ» να κλείσει μέσα στο 2017...

Το ενδιαφέρον των πολυεθνικών εταιρειών δεν περιορίζεται στην περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου μόνο... Επεκτείνεται στην περιοχή του Ιονίου, όπου τα ΕΛΠΕ αναμένουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αξιολόγηση των προσφορών που έχουν υποβάλει χωρίς συμμετοχή τρίτου για το οικόπεδο «1» ΒΔ της Κέρκυρας και το οικόπεδο «10» ΝΑ της Ζακύνθου και για το οικόπεδο «2» όπου υπέβαλαν προσφορά από κοινού με την Total και την Εdison, αλλά και στις περιοχές ΒΔ Πελοποννήσου και Αρτας-Πρέβεζας, όπου αναμένεται η υπογραφή συμβάσεων παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο...

[ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΔΗΦΑΓΟΥΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ", ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ! ΕΙΔΙΚΩΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ (λ.χ.θέση 'Κερί'), ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου αιώνος, είναι πολλές. Αξέχαστες οι φιλότιμες προσπάθειες του πείσμονος ιδιοκτήτου της φαρμακοβιομηχανίας 'ΧΡΩΠΕΙ' - που σαπίζουν οι εγκαταστάσεις της στην οδό Πειραιώς... - να ξεκινήσει άντληση πετρελαίου, στα τέλη της δεκαετίας του '70, επί Κ.Καραμανλή. Ο οποίος μέ τον "αρμόδιο" υπουργό τότε Μιλτιάδη Έβερτ, έστειλλε αμέσως στο νησί, ...εισαγγελέα και απόσπασμα Χωροφυλακής που συνέλαβε τον "ονειροπόλο" που τόλμησε! Οι ξένοι, ΟΤΑΝ θελήσουν θα μας επιτρέψουν, να τους ...δώσουμε το πετρέλαιό μας! "Ιω.Καπ."]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!