Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΩΣΤΕ σας ενοχλούν οι Κ Α Μ Π Α Ν Ε Σ; Δηλαδή, τα μεγάφωνα των μιναρέδων ΔΕΝ σας ενοχλούν;;;;;;;;


Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης Καρπενησίου

ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ "ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ";... Η αυτοαποκαλούμενη «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ»(;;;) ζήτησε από τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, να μειωθεί η ...ένταση του ήχου από τις καμπάνες των Ναών στο κέντρο της πόλεως!!!
Αιχμηρή ήταν απάντηση απο τον Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεώργιο, σε επιστολή "πολιτών"(...) περί ενοχλήσεως των κατοίκων(;) από τους ήχους των καμπανών.

Αποτέλεσμα εικόνας για καμπανες εκκλησιας

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης Καρπενησίου

Η αυτοαποκαλούμενη «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» ζήτησε από τον 
Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, να ...μειωθεί η ένταση του ήχου, από τις καμπάνες των Ναών στο κέντρο της πόλεως!

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του κ. Γεωργίου, ο οποίος με επιχειρήματα λογικής και επικαλούμενος τα χριστιανικά ήθη των δημοτών, αποδομεί, καταρχάς, τα περί «έντασης», «ντεσιμπέλ», «ενόχλησης» και «τρόμου», που επικαλούνται οι υπογράφοντες την επιστολή, την οποία σημειωτέον έστειλαν και στον ίδιο τον κ. Μητροπολίτη.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Καρπενήσι, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αξιότιμοι κύριοι ­ κυρίες,
Έλαβα την από 3­/9­/2016 επιστολή σας και επιθυμώ να τοποθετηθώ επί του περιεχομένου της. Γράφετε πως μου ζητάτε για ύστατη φορά την επίλυση του χρόνιου προβλήματος. Γνωρίζετε πολύ καλά, πως δεν έχει υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία μεταξύ μας, άρα δεν έχω γνώση του θέματος. 

Γιατί λοιπόν αυτή η, εν είδει απειλής, φράση σας πως μας ζητάτε για ύστατη φορά την ικανοποίηση του αιτήματός σας, διαφορετικά θα καταφύγετε στα Διοικητικά Δικαστήρια;

Θεωρώ φρονιμότερο το να ερχόσασταν στο γραφείο μου να πίναμε έναν καφέ, να σας γνώριζα, να με γνωρίζατε και να συζητούσαμε όμορφα το θέμα. 
Αν δεν καταλήγαμε σε μια ικανοποιητική για σας θέση, θα είχατε κάθε δίκαιο να προχωρήσετε πιο πέρα το αίτημά σας.

Στέλνετε μια επιστολή και γω απαντώ χωρίς να γνωρίζω ποιοι είσαστε. 
Ο τίτλος «Κίνηση πολιτών Καρπενησίου» αρκεί; Ελάτε να κάτσετε μια ­δυό μέρες στο γραφείο να δείτε με τα μάτια σας τι κίνηση πολιτών έχει! Άνθρωποι με πόνο και θλίψη λόγω συσσωρευμένων προβλημάτων.

Ελάτε να δείτε πόσο δύσκολο είναι το να είσαι κάτι και να αδυνατείς να λύσεις τα προβλήματα των πολιτών, να απαλύνεις τον πόνο τους!
Δεν έγινε αυτή η συνάντηση. Στείλατε την επιστολή.

Γιατί δεν περιμένατε απάντηση και την δημοσιεύσατε συγχρόνως στον τοπικό τύπο; Με υποχρεώνετε να ακολουθήσω την ίδια ταχτική και να είμαι αρκετά αιχμηρός.
Γράφετε πως σας ενοχλούν οι καμπάνες των (3) τριών ενοριών του Καρπενησίου. Οι άλλες (2) δύο δεν ενοχλούν;
Χτυπούν με λιγότερα ντεσιμπέλ;

Γιατί κάνετε το διαχωρισμό; Ποιος έκανε την μέτρηση της «ηχορύπανσης»;
Είναι πραγματική;

Οι τρεις ναοί που αναφέρετε είναι προγενέστεροι, ή μεταγενέστεροι των γειτονικών οικιών; Τι ποσοστό γειτόνων των ναών ενοχλείται;

Αναφέρετε πως ο Συνήγορος του Πολίτη συμφωνεί με το αίτημά σας. Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η θέση σας και η θέση του Συνηγόρου του Πολίτη στο παράπονο Ελλήνων Χριστιανών οι οποίοι κατοικούν κοντά σε τζαμιά της Θράκης και πέντε φορές την ημέρα είναι υποχρεωμένοι να ακούν στη διαπασών τα μεγάφωνα των μιναρέδων;

Δεν σας κρύβω πως και μένα με ενοχλεί ο ήχος της καμπάνας όταν προέρχεται από έναν ηλεκτρικό μηχανισμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης Καρπενησίου

Δυστυχώς, όμως ζούμε σε μια εποχή όπου ακούμε «παραδοσιακές ορχήστρες» δημοτικής μουσικής με τη συνοδεία ηλεκτρικής κιθάρας, ντραμς, αρμονίου και βέβαια παίζοντας σε φοβερή ένταση εκατοντάδων ντεσιμπέλ.
Δέχομαι πως σήμερα οι καμπάνες δεν ικανοποιούν πάντα τον αρχικό σκοπό ύπαρξής τους. Δεχτείτε όμως, πως είναι ένα στοιχείο του θρησκευτικού πολιτιστικού μας περιβάλλοντος. Πλησιάζουμε την 28η Οκτωβρίου.

Ξεχνάτε πως οι καμπάνες ήταν αυτές που ανήγγειλαν τις επιτυχίες του Ελληνικού Στρατού στη Βόρεια Ήπειρο;

Ξεχνάτε πως είναι ένα μέσο έκφρασης χαράς η πόνου; Χριστούγεννα, Θεοφάνεια, Πάσχα, Μεγάλη Παρασκευή, αναγγελία θανάτου κάποιου συμπολίτη μας!
Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, η δε ενορία που υπηρέτησα επί 22 έτη ως ιερέας, ήταν δίπλα σε Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας. 
Αυτονόητο πως τα ντεσιμπέλ των κινητήρων των αεροσκαφών ήταν πολύ πολύ περισσότερα των 150. Όλα είναι θέμα ανοχής και στη συνέχεια συνήθειας και καλής διάθεσης.

Μπορείτε να επιμείνετε στις απόψεις σας. Αν επιθυμείτε έχω στη διάθεσή σας πολλές αποφάσεις δικαστηρίων ευρωπαϊκών χωρών που επιτρέπουν το χτύπημα των καμπανών. Αν επιμείνετε, ίσως στο μέλλον, κατορθώσετε την ικανοποίηση του αιτήματός σας. Πιστεύετε πως θα έχετε προσφέρει κάτι θετικό στην κοινωνία του Καρπενησίου;

Πριν λίγες δεκαετίες ήμασταν η μοναδική αμιγής φυλετικά, θρησκευτικά, γλωσσικά χώρα της Ευρώπης. Σήμερα γνωρίζουμε καλά τι είμαστε! 

Αν επιθυμείτε να συμβάλλετε στην περαιτέρω αποδόμηση της κοινωνίας μας μπορείτε να συνεχίσετε.
Εύχομαι κι ελπίζω να μην υπάρχει παρόμοια επιθυμία.
Τελειώνω ζητώντας συγγνώμη για το αιχμηρό ύφος κι επανερχόμενος στην πρότασή μου πως οι διαφορές δεν λύνονται μέσω του τύπου, αλλά μέσω της προσωπικής επικοινωνίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για καμπανες εκκλησιας

[ΘΑ ΑΠΟΚΤΟΥΣΕ  Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΥΠΑΡΚΤΗΣ", Ή ΜΗ, 'ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ', ΕΒΑΛΛΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΑΚΡΑΙΑΣ ΝΤΡΟΠΗΣ...
ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, Ή ΟΧΙ;
Η "ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ" ΑΥΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΤΟΝ ...ΓΙΩΡΓΑΚΗ "ΜΑΣ", ΠΟΥ "ΕΝΟΧΛΕΙΤΟ ΕΠΙΣΗΣ" ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ "ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ" ΣΥΝΤΟΜΩΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ "ΑΙΤΗΜΑΤΑ" ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΗΤΑΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ, ΕΝΤΕΛΩΣ, ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ..."ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ"...
"Παπαφλέσσας"].


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!