Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Εξεδήμησε εν Κυρίω, ο ΜΑΧΗΤΗΣ Αρχιμανδρίτης π. Σάββας Αχιλλέως. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!




50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ-ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ. ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

Εκοιμήθη σήμερα ο Αρχιμανδρίτης π. Σάββας Αχιλλέως στο Νοσοκομείο του Πύργου, πλήρης ημερών.

Ο Πανοσιολογιότατος εξεδήμησε εν Κυρίω πλήρης ημερών, όπως αναφέρει η θρησκευτικού περιεχομένου ιστοσελίδα 'βήμα ορθοδοξίας' και αφήνοντας πίσω του πλουσιότατο πνευματικό έργο. 
(Οι πολύπλευροι και δυναμικοί αγώνες του, οι ομιλίες του, τα εξαίρετα και ξεχωριστά βιβλία του, οι όποιες διώξεις που αντιμετώπισε, τί να πρωτοθυμηθεί κανείς αλήθεια, θα μείνουν στην ιστορία και θα διδάσκουν πάντα τους θεοσεβείς εκείνους πιστούς, που ζητούν, άς μας επιτραπεί η διατύπωση, 'το κάτι παραπάνω'. Μοναδικές ήσαν και αρκετές τηλεοπτικές του παρουσίες, που όσοι επιθυμούν - και είναι υπερπολύτιμες! -  μπορούν ευκόλως να τις παρακολουθήσουν διαδικτυακώς, στο 'youtube'."Παπαφλέσσας").

Κύπριος στην καταγωγή, ήταν στο πλάϊ του μεγάλου Αγωνιστού της Κύπρου, του ηρωϊκού στρατηγού Γεώργιου Γρίβα, του Διγενή, όπως ήταν πιο γνωστός και στην Ελλάδα βρισκόταν σχεδόν επί μισό αιώνα. 


Υπήρξε ο ιδρυτής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον Καρέα, όπου και διετέλεσε εφημέριος επί 40 χρόνια, έχοντας να παρουσιάσει πλούσιο ποιμαντικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο.

Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν μια δεκαετία, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, κάθε Κυριακή κήρυττε τον Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, έξω από τον Πύργο της Ηλείας.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Παρασκευή 5η Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα, όπου θα γίνει και η ταφή κα θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ.

Α Ι Ω Ν Ι Α    ΤΟΥ    Η   Μ Ν Η Μ Η !

ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!