Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΑΓΝΩΣΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΤΑΤΟΣ ΑΓΓΛΟΣ!



Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΩΣ, ΔΙΔΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΦΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΤΟΝ "ΟΧΥΡΩΝΕΙ", ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΚΑΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ 'ΤΙ' ΚΑΙ 'ΠΟΣΟ', ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

Richard Lyons, 1st Viscount Lyons - Project Gutenberg eText 13789.jpg

Το 1865, με εντολή του Άγγλου υπουργού Εξωτερικών τότε, λόρδου Clarendon, αλλά και επιμονή της ιδίας της δυναμικής Βασιλίσσης Βικτωρίας,  δίδεται εντολή στον πολύ έμπειρο διπλωμάτη Richard Bickerton Pemell Lyons, να αναλάβει την πρεσβεία της χώρας, στην Οθωμανική πύλη... 


[Έχει ΠΟΛΥ ενδιαφέρον, όχι ελληνικό όμως, ότι έπρεπε τάχιστα να αντικαταστήσει ο ανωτέρω διπλωμάτης τον προηγούμενο - ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟ! - πρέσβυ, sir Henry Bulwer, ο οποίος είχε ...λαδωθεί απο την τουρκική κυβέρνηση με ένα νησιώτικο εξοχικό κτήμα(!), αλλά είχε επίσης καταχρασθεί αρκετές χιλιάδες στερλίνες, απο το ταμείο της πρεσβείας του!!!!!!!!].

Διετήρησε ο Lyons αυτήν την θέση, μόνον 2 χρόνια, πρίν μετατεθεί στο Παρίσι. Ο "κύριος" αυτός OMΩΣ, είχε κάνει τότε, την εξής δήλωση:

"Η Ελλάδα, είναι  α δ ι α ν ό η τ ο  να είναι ανεξάρτητη!!! Θα είναι είτε Αγγλική(!), είτε Ρωσική(!) και επειδή δεν μπορεί και ΔΕΝ πρέπει να είναι Ρωσική, θα είναι ...Αγγλική!!!!!!!!!!!!!

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ; Ή ΜΗΠΩΣ, 'ΕΤΣΙ' ΤΟΥΣ ..."ΜΑΘΑΜΕ";;;;;;;;;

"ΙΩ.ΚΑΠ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!