Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΜΠΑ, ΜΠΑ, ΜΠΑ! Καί ..."ΕΥΣΗΜΑ" τώρα, απο τους Αμερικανούς ηγέτες, "Παναγιώτατε"; Οποία "τιμή"...


ΜΑ, ΤΙ "ΑΓΑΠΗ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ; Ο ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΩ κ.ΕΝΤ ΡΟΪΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ..."ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ", ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, Ο "ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ"...
ΜΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !

(ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ! ΤΗΝ "ΕΘΑΨΑΝ" ΛΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΜΑΘΕΥΘΕΙ" ΠΟΣΟ ...ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο "ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ" ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΜΕ ΟΣΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ;
Πρώτη φορά μάλλον γίνεται παρόμοια & τόσο πολύ "ενθουσιώδης"(...) δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, του κ.Ed Royce, υπέρ του κ.Βαρθολομαίου!

Με ιδιαίτερα κολακευτική εισήγηση για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο 64χρονος Ed Royce, έκανε με αφορμή τη σύγκληση της διευρυμένης(;;;) συνάξεως και συνόδου των Ορθοδόξων προκαθημένων. 

(ENA ΛΕΠΤΟ! ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ! Ο κ.ROYCE, ΕΙΝΑΙ, Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΣ; ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΣ; ΟΠΟΤΕ "ΠΩΣ ΚΟΛΛΑΕΙ" ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ "ΑΣΧΟΛΙΑ", "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ" ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ "ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ" και δημοσίως μάλιστα, ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ;;; "ΠΩΣ ΚΟΛΛΑΕΙ";;; "Παπαφλέσσας".)

Αίσθηση προκαλεί ότι κινητοποιούνται ισχυρά κέντρα στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να στηριχθει προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της δηλώσεως, αναφέρεται στην προσωπικότητά του και όχι στην ουσία της συνόδου! (ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣ ..."ΠΑΣΑΛΟΙΜΑ"!!! "Παπ.")

ΚΑΙ "ΦΙΛΑΡΑΚΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΪΣΤΕΣ Ο κ.ROYCE;;;
ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ "ΠΑΝΩ";
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΕΛΙΚΩΣ
, Ο κ.ROYCE...

Σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού ιστολογίου 'GreekAmericanNewsAgency', μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες των προκαθημένων, αναμένονται και άλλες τέτοιου είδους υποστηρικτικές προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο παρεμβάσεις και την ορθόδοξη εκκλησία, με κεντρικό προταγωνιστή στο παρασκήνιο, να προκαλεί το ενδιαφέρον για παρόμοιες παρεμβάσεις των Αμερικανικών κέντρων εξουσίας, τον π. Άξεξ Καρλούτσο...

EΔΩ Ο "ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ" κ.ROYCE, KTYΠΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ "ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ", ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΕΦΕΤΟΣ... ΟΚ,
ΤΟ "ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ"... (ΕΙΝΑΙ ...'ΤUTTI FRUTTI'
O ΜΙSTER ROYCE!)
 
Η δήλωση αυτή δημοσιοποιείται σε μια στιμγή, που ο κ. Βαρθολομαίος χρειάζεται σθεναρή υποστήριξη, μετά τις αποφάσεις 4 μεγάλων Εκκλησιών, να μην συμμετέχουν στις προεργασίες της συνόδου, διαφωνόντας κατ' αρχην σε οργανωτικά ζητήματα και κατά δεύτερο σε θέματα ουσίας, που αφορουν στα έξι κείμενα που τελούν υπό έγκριση από τους προκαθημένους (των Ορθοδόξων Εκκλησιών), με βασική και απροσπέραστη διαφωνία, το κείμενο που πραγματεύεται τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο. 

ΒΡΕ, ΤΟ ..."ΘΗΡΙΟ"! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ (ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ) ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ..."ΑΠΑΙΧΤΟΣ"...

Στο προταθέν κείμενο, με το οποίο διαφωνούν σχεδόν το σύνολο των ορθοδόξων Εκκλησιών, αποπνέει έντονο το στοιχείο αφ' ενός του οικουμενικού συγκριτισμού - εξισώνεται δηλαδή η Ορθοδοξη Εκκλησία με τις υπόλοιπες χριστιανικές ομολογίες και κοινότητες - και αφ' ετέρου θεωρήθηκε από τους ορθοδόξους ανά τον κόσμο, ως ουσιαστικό βήμα προς την ένωση των εκκλησιών, κάτι που δεν επιθυμεί καμμία από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες!
 
Ολόκληρη η δήλωση του του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Ed Royce, από την πολιτεία της Καλιφόρνια έχει ως εξής: 
“Κε πρόεδρε θα ήθελα να αναγνωρίσω τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό νησί της Κρήτης, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, κ.κ. Βαρθολομαίος συγκάλεσε μια ιστορική συνάντηση των Ορθοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών. 
"Η σύναξη αυτή, γνωστή ως Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, είναι η πρώτη του είδους της μετά από μια χιλιετία. Οι δεκατέσσερις Ορθόδοξες Χριστιανικές Εκκλησίες, έχουν συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια πιστούς σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου πάνω του ενός εκατομμυρίου Αμερικανών. 
Οι εκκλησίες αυτές είναι αυτοδιοικούμενες αλλά ενωμένες κάτω από το κοινό δόγμα, την πίστη, τη λειτουργία και το ηθικό φρόνημα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να είναι «πρώτος μεταξύ ίσων»...

«Τριακόσιοι πενήντα ηγέτες, θα παραβρίσκονται στη σύναξη, η οποία έχει οριστεί να ξεκινήσει την Κυριακή και να συνεχίσει μέχρι τις 26 Ιουνίου. Θα συζητηθούν βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, μεταξύ των οποίων η αποστολή της εκκλησίας στο σημερινό κόσμο, η Ορθόδοξη Διασπορά, καθώς και οι σχέσεις (της Ορθόδοξης Εκκλησίας) με τις άλλες χριστιανικές εκκλησίες. 

"Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος εξελέγη τον Οκτώβριο του 1991(ως) ο 270ο Αρχιεπίσκοπος της εκκλησίας του με ιστορία 2000 ετών. Κατέχει πολλά διδακτορικά, μεταξύ άλλων, από τα πανεπιστήμια 'Georgetown' και 'Yale', ενώ το 1997 του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο από το Κογκρέσσο...

«Ο Πατριάρχης είναι γνωστός για τις προσπάθειές του και την δουλειά που έχει κάνει, για την ειρήνη και τη συμφιλίωση μεταξύ όλων των θρησκειών, ενθαρρύνοντας το διάλογο μεταξύ Χριστιανών, Εβραίων και Μουσουλμάνων. 

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, ο Πατριάρχης οργάνωσε μια συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων Ιμάμηδων για να καταδικάσουν τις επιθέσεις ως μια αντι-θρησκευτική πράξη.

Κε πρόεδρε, το - πάνω από ένα - εκατομμύριο Ορθοδόξων Χριστιανών στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικό υπόβαθρο. Συμμετέχω στον εορτασμό της ιστορικής αυτής Συνόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!