Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

'ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΒΓΑΖΕΙ ...ΠΡΙΣΜΑ' "Παναγιώτατε"! Δεν το ξέρατε;




'ΛΥΚΟΙ ΒΑΡΕΙΣ' ΕΠΕΠΕΣΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ! Η μικρή αυτή αναφορά μας, "αφιερώνεται" στον απερίγραπτα "πεισματάρη", όχι ασφαλώς λόγω γήρατος, όχι δεν είναι αυτό, κ.Βαρθολομαίο Αρχοντώνη, ο οποίος άν και εκ προϊμίου η διοργάνωσή του είναι ελλειπής, μικρή και καθόλου "αγία", επιμένει να προχωρήσει στην 1Οήμερη σύνοδό "του" στην Κρήτη!
ΙΔΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΩ, ΤΑ ..."ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ "ΥΠΑΚΟΗ"(;) ΣΤΟΝ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ 'ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ'!
ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ, Ο ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ, Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ο ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Ο ΠΑΠΟΛΑΓΝΟΣ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ, Ο ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ, Ο ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, Ο "ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ" ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (λυπούμεθα βαθέως) ΚΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ... (λείπει ο Τσεχίας).


 Νά, οι "πειθήνιοι" λίαν προκαθημένοι, στον ΔΥΝΑΣΤΗ "άρχοντα" του - εσβεσμένου απο καιρού - Φαναρίου... Ενώ ΑΠΕΧΟΥΝ οι Εκκλησίες της Γεωργίας, της Βουλγαρίας, της Ρωσίας, το Πατριαρχείο Αντιοχείας.)

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΦΕΡΡΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ.  ΤΟ 1438 & 1439, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ! ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ... (ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 'ΣΗΜΕΡΑ').


"Κάθε αλλοίωση του προσώπου του Χριστού, κάθε ανθρώπινη ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ και ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ, ακυρώνει την οδό, την γνώση και το βίωμα, που οδηγεί στον Θεό Πατέρα, την πληρότητα της κοινωνίας Θεού και ανθρώπων, την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ!
'Α Ι Ρ Ε Σ Ι Σ'  σημαίνει προτίμηση, και σημασιοδοτεί την προτίμηση του ανθρώπου, σε ένα ΑΛΛΟ δρόμο, ΟΧΙ αληθινό, ΟΧΙ σωτήριο, ΟΧΙ του Χριστού!...


Για αυτό και η Εκκλησία, έχει ευαισθησίες στο θέμα των αιρέσεων, γιατί αφ΄ενός ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τον μοναδικο δρόμο ΣΩΤΗΡΙΑΣ, που ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ υπέρ του ανθρωπίνου γένους, το πρόσωπο του Χριστού, αφ΄ετέρου προσπαθούν να ΠΛΑΣΣΑΡΟΥΝ το ανθρώπινο πίστευμα και κατασκεύασμα, ΣΑΝ εκ Θεού, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΣ Θεό, αλλά και παραπλανώντας ανθρώπους"! 
(το μικρό αυτό κείμενο είναι του αρχιμανδρίτου Ι.Ν., απο το φυλλάδιο της 'Φωνής του Κυρίου', αρ.φ.24/16)










"Παπαφλέσσας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!